Home > νέα > 4η στο Νομό σε βαθμολογία η Δραμινή Ευαγγελία Σκουλίδου στη Νομική Θεσσαλονίκης «Η καραντίνα με βοήθησε να ξεκουραστώ και να διαβάσω»

4η στο Νομό σε βαθμολογία η Δραμινή Ευαγγελία Σκουλίδου στη Νομική Θεσσαλονίκης «Η καραντίνα με βοήθησε να ξεκουραστώ και να διαβάσω»

4η στο Νομό σε βαθμολογία

η Δραμινή Ευαγγελία Σκουλίδου

στη Νομική Θεσσαλονίκης

«Η καραντίνα με βοήθησε να ξεκουραστώ και να διαβάσω»

«Οικογενειακή προσπάθεια η επιτυχία μου στη Νομική»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 18.275 μόρια, στην 84η θέση, και 4η στο Νομό σε βαθμολογία, εισάγεται η Δραμινή Ευαγγελία Σκουλίδου, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Δράμας, κόρη του Αντώνη Σκουλίδη προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και της Δέσποινας Κουγιουμτζόγλου δικηγόρου Δράμας. Παρά την τέταρτη θέση της σε βαθμολογία στη Δράμα, είναι πρώτη στο θεωρητικό μέρος.

Μιλώντας η ίδια στον «Πρωινό Τύπο», δηλώνει αρχικά ότι η Νομική του ΑΠΘ ήταν η πρώτη επιλογή της, «αυτή που ήθελα εδώ και πολλά χρόνια, γι’ αυτό και διάλεξα την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών».

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετώπισε τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά με την πανδημία, την καραντίνα και το κλείσιμο των σχολείων, η Ευαγγελία Σκουλίδου μας εξηγεί: «Αρχικά νιώθω πολύ χαρούμενη και νιώθω ότι τόσα χρόνια, οι κόποι μου έχουν δικαιωθεί και με το παραπάνω. Η φετινή χρονιά, είναι αλήθεια ότι ήταν αρκετά δύσκολη και δεν ήξερα τι θα γίνει. Δεν μπορούσαμε να ενημερωθούμε έγκαιρα για την ύλη και όσα είχα διαβάσει και κοπιάσει, τελικά βγήκαν από την ύλη. Κάποια στιγμή μάλιστα αισθάνθηκα ότι οι κόποι μου ήταν στον αέρα».

Συνεχίζοντας η ίδια, διευκρινίζει ωστόσο, ότι, «στην καραντίνα μπορούσαμε να είμαστε σπίτι, να μην χάνουμε χρόνο στις μετακινήσεις, που ήταν χρονοβόρο και επίπονο και δεν είχα χρόνο να διαβάσω. Με την καραντίνα όμως κατάφερα να ξεκουραστώ. Ξυπνούσα λίγο πιο αργά το πρωί στη διάρκεια της καραντίνας και επειδή γενικά είμαι ένα παιδί με πρόγραμμα, θα έλεγα ότι δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Με ωφέλησε περισσότερο η καραντίνα τελικά στο να έχω χρόνο να διαβάσω. Το μόνο που με άγχωσε ήταν η αβεβαιότητα για την ύλη και αν θα αργήσουν οι πανελλήνιες».

SKOYLIDOY

Στην ερώτηση για το ποιες ήταν οι συμβουλές από την οικογένεια, η ίδια λέει ότι «η επιτυχία μου ήταν οικογενειακή προσπάθεια, γιατί με βοήθησαν όλοι. Ακόμα και η γιαγιά μου˙ αυτή μου κρατούσε το βιβλίο στην Κοινωνιολογία. Κάθε απόγευμα πήγαινα και διάβαζα δυο ώρες μαζί της. Οι γονείς, οι θείες μου, όλοι βοήθησαν στο διάβασμα, γιατί η κατεύθυνσή μου χρειάζεται να τα λες όλα αυτά απ’ έξω για να τα μάθεις. Και ένιωθα μια επιβεβαίωση να μου λέει κάποιος ότι πήγαινα καλά».

Αναφερόμενη ειδικότερα στους γονείς της, επισημαίνει ότι δεν την πίεζαν καθόλου, λέγοντάς της, «ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν με άγχωναν καθόλου. Μου έλεγαν, και να μην πετύχεις δεν έγινε και κάτι, θα ξαναπροσπαθήσεις. Το moto μας ήταν υπομονή και επιμονή. Και η συμβουλή που μου έδωσε μια καθηγήτριά μου από το σχολείο, η κα. Βαλασιάδου, ήταν να λέω κάθε μέρα που ξυπνάω, είμαι φοιτήτρια και αυτό μου έδινε αυτοπεποίθηση και έτσι πέρασε ευχάριστα η χρονιά, παρ’ όλο το γενικό άγχος».

Ερωτώμενη αν επηρεάστηκε από το δικηγορικό επάγγελμα της μητέρας της, η Ευαγγελία Σκουλίδου μας λέει πως «Όχι, γιατί προσωπικά τη Νομική δεν τη διάλεξα για να γίνω δικηγόρος. Θεωρώ ότι είναι μια Σχολή, η οποία είναι η βάση για όλα. Μπορεί να σου ανοίξει πολλούς δρόμους. Θέλω πρώτα να πάω να δω τι μου αρέσει, αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που έχει σχέση με την Ευρώπη, να βγω έξω». Τέλος η ίδια, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καθηγητές του σχολείου της, αλλά και του φροντιστηρίου της.