Home > Πρώτο Θέμα > 7ος στη Σχολή Ικάρων ΣΜΑ ο Δραμινός Κώστας Φιλιμίδης από το 3ο ΓΕΛ «Να κυνηγάς πάντα τους στόχους που θέτεις για να πετύχεις»

7ος στη Σχολή Ικάρων ΣΜΑ ο Δραμινός Κώστας Φιλιμίδης από το 3ο ΓΕΛ «Να κυνηγάς πάντα τους στόχους που θέτεις για να πετύχεις»

7ος στη Σχολή Ικάρων ΣΜΑ

ο Δραμινός Κώστας Φιλιμίδης από το 3ο ΓΕΛ

«Να κυνηγάς πάντα τους στόχους που θέτεις για να πετύχεις»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑΣ από τους Δραμινούς επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 με υψηλή βαθμολογία, είναι και ο Κώστας Φιλιμίδης, του 3ου ΓΕΛ Δράμας, ο οποίος πέρασε στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) – Μηχανικοί (ΣΜΑ), 7ος πανελλαδικά με 18.859 μόρια. Οι βάσεις της Σχολής είναι 18.500 μόρια. Από το Σχολείο του, το 3ο ΓΕΛ Δράμας, είναι ο πρώτος με την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο Κώστας Φιλιμίδης είχε την ευγενή καλοσύνη να μιλήσει στον «Πρωινό Τύπο», εκφράζοντας αρχικά τη χαρά του για την επιτυχία και ευχαριστώντας την οικογένεια και τους καθηγητές του, που τον βοήθησαν σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Όπως είπε, «αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος, επειδή οι κόποι μου και οι θυσίες που έκανα ανταμείφθηκαν». Ο διάλογος που ακολούθησε με τον μεγάλο επιτυχόντα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

FILIMIDHS KOSTAS

Ήταν η πρώτη σου επιλογή από τις Σχολές που δήλωσες; «Ναι, ήταν η πρώτη μου επιλογή και ήταν κάτι που το ήθελα πολύ».

Μετά απ’ αυτή την επιλογή, ποιες άλλες Σχολές δήλωσες στη συνέχεια; «Δήλωση τη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας κα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη».

Για ποιο λόγο επέλεξε την συγκεκριμένη Σχολή; Είναι κάτι που σου αρέσει ή για λόγους επαγγελματικούς; «Ουσιαστικά αυτή η Σχολή συνδυάζει ηλεκτρολογία, μηχανολογία και συνδέεται άμεσα με τα μαθηματικά και τη φυσική. Ένας άλλος λόγος είναι ότι παρέχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, στο στρατό φυσικά.»

Τώρα που τελείωσες με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης. Κατά πόσο θα έλεγες ότι το εκπαιδευτικό σύστημα σε βοήθησε, αλλά και ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό. «Σίγουρα έχει κάποια ελαττώματα. Πιστεύω όμως ότι οι καθηγητές, οι περισσότεροι τουλάχιστον προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Οι Πανελλαδικές είναι ένα σύστημα εισαγωγής που εξασφαλίζει το αδιάβλητο, είναι δηλαδή ένα αξιοκρατικό κριτήριο. Σίγουρα είναι όμως κάπως βάρβαρο, καθώς έχει αρκετές ώρες διαβάσματος και το πρωί πρέπει να παρακολουθείς το σχολείο. Σε γενικές γραμμές βέβαια, αν είσαι συγκεντρωμένος, προσπαθείς να παίρνεις δυνάμεις και να αντλείς γνώσεις και από το σχολείο και από το φροντιστήριο και μελετάς μόνος σου, νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρεις».

Χρόνος ελεύθερος, διασκέδαση με φίλους; Οι θυσίες που έκανες σ’ αυτόν τον τομέα; «Σίγουρα έχω κάνει αρκετές θυσίες. Κυρίως κάποια Σάββατα, κάποιες αργίες, Χριστούγεννα και Πάσχα. Περιορισμένα γενικώς όλα. Τις περισσότερες ώρες είχα πολύ διάβασμα».

Θα ήθελες να πεις κάτι στα παιδιά που τώρα θα πάνε στην τρίτη Λυκείου και έχουν μπροστά τους το «βουνό» των Πανελλαδικών; «Αυτό που έχω να πω, είναι ότι θα πρέπει να ακολουθούν πάντα την καρδιά τους και να κυνηγάνε τους στόχους που θέτουν. Αυτό είναι το σημαντικότερο και ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει μια δεύτερη ή ακόμα και μια τρίτη προσπάθεια, αν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλεις».