Home > νέα > Καμιά απάντηση για το ζήτημα του δρόμου Δράμας – Μαυρολεύκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ- Δηλώσεις του π.σ. Αργύρη Πατακάκη στον «Πρωινό Τύπο»

Καμιά απάντηση για το ζήτημα του δρόμου Δράμας – Μαυρολεύκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ- Δηλώσεις του π.σ. Αργύρη Πατακάκη στον «Πρωινό Τύπο»

Δηλώσεις του π.σ. Αργύρη Πατακάκη στον «Πρωινό Τύπο»

Καμιά απάντηση για το ζήτημα

του δρόμου Δράμας – Μαυρολεύκης

στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Τρίτης 30 Μαρτίου συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Πριν από τη συζήτηση των τακτικών θεμάτων, τέθηκαν ερωτήσεις από τους περιφερειακούς συμβούλους.

Μια από τις ερωτήσεις αυτές, επίκαιρη όσο ποτέ, ήταν και μια ερώτηση που τέθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο (π.σ.) της Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», αναφορικά με την  ανάθεση και τον προγραμματισμό των ενεργειών σχετικά με τον Κάθετο Άξονα Εγνατίας οδού Δράμας – Αμφίπολης.

Το θέμα βέβαια αφορούσε το τμήμα του δρόμου από την έξοδο της πόλης της Δράμας μέχρι και τη σύνδεσή του στον κάθετο οδικό άξονα με τη Μαυρολεύκη και μέχρι την Παλαιοκώμη.

Όπως είναι γνωστό και όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, το τμήμα αυτό του δρόμου μεταφέρθηκε τελικά από την Εγνατία Οδό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να το αναλάβει και να το προχωρήσει με την ολοκλήρωση των μελετών και στην κατασκευή του στη συνέχεια.

Ναι μεν πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το ίδιο το έργο, παρ’ όλα αυτά όμως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά επίσημη ενημέρωση, όσον αφορά το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες αυτές.

Patakakis Argyris

Ο κ. Πατακάκης ζήτησε από την περιφερειακή αρχή του κ. Μέτιου να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις του συγκεκριμένου τμήματος του έργου, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέτει η Περιφέρεια.

Όπως είπε σε δηλώσεις του χθες στον «Πρωινό Τύπο», απάντηση έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι σε δύο μήνες θα έχουν πάρει όλα τα έγγραφα στα χέρια μας από την «Εγνατία Οδό ΑΕ, οπότε θα επανέλθουμε τότε.

Ο κ. Πατακάκης σημείωσε ακόμα ότι «δεν είχαμε κάποια εξέλιξη, κανένα νεότερο, και τα ερωτήματα που θέσαμε δεν απαντήθηκαν. Υποθέτω πως, το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Παπαδόπουλος θα έχει κάτι ουσιαστικό να μας πει, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε μόνο ανακοινώσεις και τίποτα περισσότερο».

Αναφερόμενος στις άλλες ερωτήσεις που έθεσε η παράταξη, ο κ. Πατακάκης απάντησε ότι «στις ερωτήσεις που καταθέσαμε δεν υπήρξαν απαντήσεις από κανέναν αντιπεριφερειάρχη, απαντούσαν με αερολογίες και παραθέτοντας άλλες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί χωρίς κάτι ουσιαστικό».

Όπως είπε μάλιστα, «ήταν μια τακτική την οποία ακολούθησαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, χωρίς να απαντήσουν ουσιαστικά σε καμιά από τις 11 ερωτήσεις που είχαν τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Η «Περιφερειακή Σύνθεση»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε πάντως χθες και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφερειακή Σύνθεση», η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «ανάμεσα  στα θέματα που θέσαμε ήταν: η «προετοιμασία» της Περιφέρειας μας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η επιβεβαιωθείσα αδράνεια όσον αφορά την λήψη του κονδυλίου – 20 εκ ευρώ – για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, η πορεία των εργασιών στον δρόμο Δράμας – Αμφίπολης, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Ροδόπης, ο αναδασμός του Πέπλου, η εναρμόνιση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το χωροταξικό σχεδιασμό, η αποκατάσταση της αδικίας όσον αφορά τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, ο αναγκαίος αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον ορεινό όγκο της Ροδόπης!»

Και όπως επισημαίνει η παράταξη, «δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας δεν θέλησε να τα εντάξει στην ημερήσια διάταξη του Π.Σ. Ο λόγος είναι προφανής: Το έλλειμμα που υπάρχει από τη διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δεν έχει απαντήσεις για κανένα θέμα (!) δεν έχει καν κάποιο σχεδιασμό (!) & δεν διεκδικεί τίποτε και για κανέναν «!»

Δυστυχώς σε όλες τις επερωτήσεις μας δεν λάβαμε καμία απάντηση είτε από τους Αντιπεριφερειάρχες, είτε από τον Περιφερειάρχη (όπου έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει).

Σημειώσαμε έναν Αντιπεριφερειάρχη κρυπτόμενο και μη ομιλούντα παρά τις επερωτήσεις που δέχθηκε. Αυτόν των Υποδομών!»