Home > Εκδηλώσεις > Ξεχωριστή εκδήλωση από την GALLERY 13 και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού 

Ξεχωριστή εκδήλωση από την GALLERY 13 και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού 

Ξεχωριστή εκδήλωση από την GALLERY 13

και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας

για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού 

 

 

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,5 εκατομμύριο  γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του μαστού. Στατιστικά μοντέλα υποστηρίζουν ότι, στις αναπτυγμένες κοινωνίες, 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.

Στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας και η GALLERY13, τιμούν τον μήνα Οκτώβριο, διοργανώνοντας εκδήλωση το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 19.00 μ.μ., στον χώρο της GALLERY 13. Προσκεκλημένη της εκδήλωσης, θα είναι η jewelry artist, Σοφία Ζαράρη, όπου στο κέντρο της συνάντησης αυτής θα σταθεί το γλυπτό έργο «Ρούχο της Ζωής», με στόχο την προσέγγιση της ασθένειας του καρκίνου και ό,τι κινείται γύρω από αυτήν μέσα από το πρίσμα της Τέχνης.

Στην εκδήλωση, θα βρίσκεται ο διακεκριμένος Ογκολόγος – Παθολόγος, Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, ο οποίος θα μιλήσει για τον ρόλο της Τέχνης στην θεραπευτική των ασθενών. Ο Δρ. Εμμανουηλίδης, είναι πρώην καθ. Παν Καλιφόρνιας UCLA, Διαβαλκανικο, απόφοιτος κλασικής φιλολογίας ΑΠΘ.

Η είσοδος στην εκδήλωση, λόγο της πανδημίας, θα επιτραπεί με βάση τα ισχύοντα μέτρα για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ή έχοντες πιστοποιητικό Rapid test 48 ωρών.

Λίγα λόγια για το «Ρούχο της Ζωής»

Το «Ρούχο Της Ζωής», αποτελεί ωδή στη δύναμη ψυχής που φέρει η γυναικεία φύση. Ανήκει σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που – με όλες τους τις δυνάμεις – παλεύουν και αναμετρώνται με την ασθένεια, δίχως ο φόβος να τις καθηλώνει.

Εμπνευσμένο από τα μοτίβα της λαϊκής ελληνικής παράδοσης το «Ρούχο Της Ζωής», φτιάχτηκε με αγάπη περισσή να ντύσει καθεμιά από εμάς, που – μέσα από την οδύνη και τον πόνο – καταφέρνει τελικά να αποδεχθεί τον εαυτό της και να τον αγαπήσει ολοκληρωτικά. Ευχή να φορεθεί απ’ τη γυναίκα που αφήνει συνειδητά πίσω της το σκοτάδι, για να αναζητήσει το φως και τη χαρά της ζωής.

Η Σοφία Ζαράρη, σπούδασε αρχικά Πολιτικές Επιστήμες. Συνέχισε με σπουδές κοσμήματος στην Αθήνα και μικρογλυπτικής στη Ρώμη. Eπί σειρά ετών εργάστηκε ως fine jewelry designer σε Οίκους κοσμημάτων με σταθερή παρουσία στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές εκθέσεις.

Πολύτιμη εμπειρία σε αυτήν τη διαδρομή, η ενασχόληση της με τη διδασκαλία. Η παράλληλη εικαστική έκφραση της δουλειάς της μέσα από το πεδίο του collage, assemblage, της προσφέρουν τον χώρο να υπερβεί την μικροκλίμακα και τους κανόνες της φορέσιμης τέχνης.

To 2018 εγκαινίασε ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας με το κοινό με την επωνυμία MYSTiS by SOFIA ZARARI. Έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία. | www.sofiazarari.com | www.mystisjewelry.com |

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να αναδείξει και να προασπίσει τα δικαιώματα του ασθενούς. Απαριθμεί πάνω από 1000 μέλη, εγγραφές ενδεικτικές μιας και ο πληθυσμός των καρκινοπαθών στο νομό Δράμας είναι πολύ μεγαλύτερος.

Είναι σύλλογος εθελοντών, μη κερδοσκοπικός και αγωνίζεται να φτάνει η φωνή του, εκεί όπου βρίσκει ανταπόκριση, δίνοντας στα μέλη του πρώτα ψυχική ισορροπία και έπειτα με τη βοήθεια των γιατρών θεραπεία. Όραμα και έργο του συλλόγου είναι ώστε ο καρκινοπαθής ασθενής να νιώσει ότι υπάρχει ένας χώρος που να μπορεί να ενημερωθεί και να ζητήσει στήριξη για την ασθένεια που u946 βιώνει. Στόχος του συλλόγου εδώ και χρόνια είναι να δημιουργηθεί ένα Ογκολογικό τμήμα στο Γ.Ν.Δράμας , επανδρωμένο με το ανάλογο προσωπικό.

GALLERY13 / FINE ARTS & BOOK ARTS

Η GALLERY13, αποτελεί σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Πρόκειται για τον αριθμό 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράμας.

Όραμα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, μέσα από το σχέδιο, την χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους.

Παράλληλα, η λειτουργία του «Βιβλιοδετείου» στον χώρο της γκαλερί, συνδιαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της με στόχο να αναδείξει το βιβλίο ως αυτούσιο έργο τέχνης.