Home > νέα > Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος του κτιρίου του ΚΕΔΑΣΥ-Από τη νέα σχολική χρονιά το ΚΕΔΑΣΥ θα λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Αμισού

Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος του κτιρίου του ΚΕΔΑΣΥ-Από τη νέα σχολική χρονιά το ΚΕΔΑΣΥ θα λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Αμισού

Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος του κτιρίου του ΚΕΔΑΣΥ

Από τη νέα σχολική χρονιά

το ΚΕΔΑΣΥ θα λειτουργεί

στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Αμισού

Παπαεμμανουήλ: Τριτοκοσμική η εικόνα στέγασης του ΚΕΔΑΣΥ!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΧΩΡΟΣ όπου στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) στα Αμπελάκια, παρουσιάζει μια πραγματικά τριτοκοσμική εικόνα.

Αυτό που βλέπετε σήμερα στις φωτογραφίες, είναι μέρος του χώρου – οι αποθήκες – όπου στεγάζεται το ΚΕΔΑΣΥ και άγνωστοι μπήκαν στο χώρο και τον βανδάλισαν. Ζωγράφισαν και έγραψαν αυτά που έχουν στο κενό μυαλό τους! Γιατί; Μα γιατί έτσι τους αρέσει και γιατί ποτέ κανένας δεν θα βρεθεί να τους σταματήσει. Προ ημερών, είτε κάποιοι άλλοι, είτε οι ίδιοι, είχαν γράψει παρόμοια πράγματα στα κτίρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Όπως και να έχει αυτό είναι το ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει σήμερα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, όμως στις εικόνες αυτές, ο καθένας μπορεί να δει και να καταλάβει ότι πρόκειται για μια υπηρεσία – τόσο μα τόσο σημαντική – η οποία στεγάζεται σε ένα – τόσο μα τόσο – ακατάλληλο κτίριο!

Και αυτό συμβαίνει εδώ και μερικά χρόνια, όταν μάλιστα η υπηρεσία αυτή υποδέχεται γονείς και παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες και δυσκολίες μάθησης και προσπαθούν να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας δεν τιμά κανέναν μας. Είναι ένας χώρος που για την Ειδική Αγωγή του Νομού μας, είναι η υπηρεσία εκείνη στην οποία απευθύνονται οι γονείς για την υποστήριξη των παιδιών τους. Σκοπός του ΚΕΔΑΣΥ είναι η  υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς του για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Παρ’ όλα αυτά, η άσχημη εικόνα στέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είναι εντελώς απογοητευτική και τριτοκοσμική. Ο βανδαλισμός μέρους του κτιρίου του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας στα Αμπελάκια, είναι απλώς η αφορμή.

Και με αφορμή αυτή την τραγική εικόνα χθες το πρωί, στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας προκειμένου τόσο να ενημερωθεί, όσο όμως να δουν πού βρίσκεται το ζήτημα της μεταφοράς του ΚΕΔΑΣΥ σε κάποιον άλλο χώρο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι, παλαιότερα, ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας κ. Αλβανόπουλος, είχε προβεί σε ενέργειες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετακόμισης της υπηρεσίας σε κάποιον άλλο χώρο, πιο εύκολα προσβάσιμο αλλά και σε ένα κοντινότερο σημείο στην πόλη, αλλά κυρίως αξιοπρεπή χώρο.

Και ο χώρος αυτός ήταν το 3ο Γυμνάσιο Δράμας στη Νέα Αμισό. Οι διαδικασίες όμως είναι κάπως χρονοβόρες και φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται στο τέλος τους ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν ολοκληρωθεί.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας. Όπως μας είπε, «το ΚΕΔΑΣΥ θα μετεγκατασταθεί πολύ σύντομα. Έχει ολοκληρωθεί όλη η γραφειοκρατική διαδικασία και πιστεύω ότι μέσα στο Μάιο να μπορεί να μπει ο ανάδοχος, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες μετεγκατάστασής του στο 3ο Γυμνάσιο στη Νέα Αμισό».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «στόχος μας είναι, σε κάθε περίπτωση, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αυτή η σημαντική υπηρεσία να είναι στη νέα της έδρα».

Τόνισε μάλιστα ότι, «αυτό το είχαμε βάλει στόχο από την αρχή που είδαμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το προχωρήσαμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε».

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, μιας και τα γραφειοκρατικά διαδικαστικά έχουν ολοκληρωθεί. Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «ο χώρος της εκπαίδευσης και ειδικά της Ειδικής Αγωγής είναι για εμάς παρά πολύ σημαντικός και η κατάσταση εκεί είναι τριτοκοσμική και δεν τιμά κανέναν».