Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησε η κατεδάφιση του Κολυμβητηρίου

Ξεκίνησε η κατεδάφιση του Κολυμβητηρίου

Ξεκίνησε η κατεδάφιση

του Κολυμβητηρίου

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Πλέον, από χθες Τρίτη, εγκαταστάθηκε στο χώρο ο εργολάβος, έφερε τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα και σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου, άρχισαν πλέον οι πρώτες εργασίες της κατεδάφισης.

Όπως είναι γνωστό, το έργο της καθαίρεσης του κτιρίου και των κερκίδων, έχει αναλάβει η εταιρεία RAYCAP του Δραμινού επιχειρηματία κ. Αποστολίδη και έχει κάνει δωρεά προς το Δήμο Δράμας.

Μετά το τέλος των εργασιών της καθαίρεσης του κτιρίου, θα ακολουθήσει η ανέγερση του νέου Κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε αυτή την ώρα, το έργο θα ολοκληρωθεί με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τους πρώτους μήνες του 2023.

Η πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, αποτελεί ένα έργο πνοής για τη Δράμα, καθώς πλέον τα παιδιά θα μπορούν να προπονούνται εκ νέου στην πόλη μας και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στην Καβάλα ή στις Σέρρες. Το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό εδώ και δύο χρόνια περίπου, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο για οποιαδήποτε τύχη. Παρ’ όλα αυτά, ο καιρός πέρασε χωρίς καμιά εξέλιξη, μιας και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κρατούσαν πίσω τις καταστάσεις.

Μόλις στα μέσα Ιανουαρίου, πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία με θέμα τους ειδικούς όρους δόμησης για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Η τροπολογία αυτή ξεμπλόκαρες την υπόθεση αυτή και έτσι κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατίες διαδικασίες. Το πρόβλημα ήταν ότι, η ο χώρος βρίσκεται σε εκτός σχεδίου έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Δράμας.

Να σημειωθεί ότι, το νέο Δημοτικό Κολυμβητηρίου, δεν θα διαθέτει πλέον κερκίδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργεί μόνο ως προπονητήριο, ενώ δεν θα αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά τα μέτρα της μεγάλης και της μικρής πισίνας.