Home > Νέα > Καλοκαιρινά Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης  για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών -Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Καλοκαιρινά Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης  για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών -Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Καλοκαιρινά Εργαστήρια

δημιουργικής απασχόλησης

 για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

 

Με στόχο την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των παιδιών ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ωφελουμένων οικογενειών της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία και φέτος το καλοκαίρι να εκπαιδευτούν και να ενδυναμωθούν, να δημιουργήσουν και να συνδεθούν μεταξύ τους μέσα από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης. Επίσης η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, στην κοινωνικοποίησή, στη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων, στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και στην προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας. Μέσα από τη μουσική, την κίνηση, τη δημιουργική γραφή και τη χρήση βοηθητικών αντικειμένων, κάθε συνάντηση έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό, ενώ παράλληλα λαμβάνονται υπόψιν και οι ανάγκες και ιδιαιτερότητες της ομάδας. Η δράση οργανώνεται και υλοποιείται από τις δύο ψυχολόγους του φορέα. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και η ομάδα θα ολοκληρωθεί με την λήξη των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την περασμένη Τρίτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των παιδιών. Μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, μουσικές και ιστορίες, η ομάδα άρχισε σιγά σιγά να διαμορφώνεται, ενώ τα παιδιά ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση.