Home > Εκδηλώσεις >  Σε πρώτο πλάνο η γαστρονομική ταυτότητα της Δράμας με πιάτα από τη «Γη του Διονύσου»- Στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου με είσοδο ελεύθερη

 Σε πρώτο πλάνο η γαστρονομική ταυτότητα της Δράμας με πιάτα από τη «Γη του Διονύσου»- Στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου με είσοδο ελεύθερη

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας

 Σε πρώτο πλάνο η γαστρονομική

ταυτότητα της Δράμας με πιάτα

από τη «Γη του Διονύσου»

 Στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου με είσοδο ελεύθερη

 

 

ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ οστά παίρνει πλέον η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, όσον αφορά την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, για τη δημιουργία ενός διονυσιακού μενού, ως γαστρονομική ταυτότητα της Δράμας.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», ο γνωστός chef Τζόναθαν βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη Δράμα και έχει ξεναγηθεί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και της υπαίθρου.

Το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, υλοποιείται στο πλαίσιο του LEADER και έχει κεντρικό τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης», σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν όλα τα τοπικά προϊόντα στην περιοχή της Δράμας, να τα συνδέσει με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στην περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, έχει ετοιμάσει ένα διήμερο εκδηλώσεων, ώστε να γίνει μια πρώτη παρουσίαση του Διονυσιακού μενού που έχει ετοιμάσει ο chef Τζόναθαν, τόσο μέσα από τις συνταγές, όσο και με διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ομιλίες και μουσικές.

 Πρόγραμμα εκδηλώσεων διημέρου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας – Έκθεσης

τοπικών προϊόντων “Γη του Διονύσου”

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Στις 12.00 το μεσημέρι, το διήμερο γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά με καλωσόρισμα από τους διοργανωτές.

13:30 Παρουσίαση του προγράμματος και των μελλοντικών δράσεων – Παρουσίαση της Δράμας ως τουριστικό προορισμό – Α. Καλλίας.

14:00 Παρουσίαση Σύνδεσης “Διονυσιακού Μενού” με τα τοπικά προϊόντα από τον σεφ – ΔΙΕΚ Δράμας.

14:45 Παρουσίαση επισκέψεων σεφ σε παραγωγούς.

15:30 Οπτικοακουστικό ταξίδι σε κάθε γωνιά του Νομού μας.

16:00 Δημιουργία πλατό αλλαντικών και τυροκομικών και παρουσίαση οίνου από Μ. Σιδηροπούλου – Π. Μπέγκα – Μενοίκιο Γ. Μενελεκλής.

16:30 Ετοιμασία τοπικών γλυκισμάτων παρέα με τοπικούς παραγωγούς – Χαλβάς Ελευθερίου – ΣΙΜΟΣ Ζαχαροπλαστείο.

17:30 Η παράδοση του Κεμπάπ στη Δράμα – Ν. Λατσίσταλης.

18:30 Ο chef Τζόναθαν μαγειρεύει παραδοσιακά εδέσματα από χωριά του Νομού μας. – Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Δράμας μέσω του «Διονυσιακού menu». Παρουσιάζοντας την σύνδεση του Θεού Διόνυσου με τον Νομό μας καθώς και τους τρόπους ανάδειξης του ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ομιλητές : Β. Πουλιούδη, Γ. Παπουτσής.

19:30 – 20:30 Παρουσίαση “Διονυσιακού μενού”, από παραγωγούς της Δράμας σε συνδυασμό με Οίνο. (Αμαραντίδης , Μπέγγας , Γρηγοριάδης , Μαλέας , Αντωνιαδης, Πελέχρας , Καρκάλης, Μαρία Νέτσικα.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Όλες οι εκδηλώσεις της ημέρας στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ.

Από το πρωί της Κυριακής και ώρα 09.30, πρωινό με τοπικά προϊόντα Δράμας – Ελληνικό Πρωινό.

10:00 Παρουσίαση του μουσείου τρένων από το Σύλλογο «Ήφαιστος».

11:00 -13:00 Οι ρίζες μας είναι η ιστορία μας! Με χαρά θα υποδεχτούμε στη σκηνή γυναίκες από τους τοπικούς Συλλόγους “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”, “Θρακική Εστία”, “Καρς” κ.α όπου θα μας μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές από τοπικά προϊόντα παρέα με τον σεφ.

12:00 Δημιουργική απασχόληση ανακύκλωσης για παιδιά.

13:00 Παρουσίαση ιστορίας κρασιού από την Μαρία Σιδηροπούλου.

13:45 – 14:30 Οπτικοακουστική παρουσίαση της Δράμας ως προορισμός τεσσάρων εποχών.

15:15 Μείωση της σπατάλης προϊόντων και τροφίμων – βελτίωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διαχείρισης αποβλήτων.

16:00 Παρουσίαση μενού τοπικών βιολογικών προϊόντων με παράλληλη ομιλία για την αξία της πρωτογενούς διατροφής.

17:00 – 19:00 Live cooking – Οι Σεφ της Δράμας προτείνουν.

19:00 Τελετή Λήξης και μουσική παράσταση της σχολής “Modern Music Academy”.