Home > Πρώτο Θέμα > Μετακομίζει το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής από την περιοχή της ανάπλασης στο ΜοναστηράκΔηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας στον «Π.Τ.»ι

Μετακομίζει το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής από την περιοχή της ανάπλασης στο ΜοναστηράκΔηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας στον «Π.Τ.»ι

Δηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας στον «Π.Τ.»

Μετακομίζει το Νηπιαγωγείο

Ειδικής Αγωγής από την περιοχή

της ανάπλασης στο Μοναστηράκι

► Πολλά παράπονα από γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Ειδικής Αγωγής

► Διαλεκτόπουλος: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου, ενώ ετοιμάζονται συμβάσεις με ταξί για τη μεταφορά μαθητών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΚΑΘΟΛΟΥ καλή δεν είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής στην πόλη της Δράμας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης, ανάμεσα στο 15ο Δημοτικό και το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου ΓΕΛ της πόλης μας.

Στο κτίριο αυτό, φιλοξενούνται το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής καθώς και το Δημοτικό Ειδικής Αγωγής, όπου συνολικά φοιτούν 43 παιδιά. Τα 13 από αυτά είναι στο Νηπιαγωγείο και τα 30 στο Δημοτικό.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο «Πρωινός Τύπος» δέχθηκε επώνυμα παράπονα γονιών που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση ως ιδιαίτερα άσχημη. Όπως είπαν μάλιστα «το σχολείο είναι γενικά παρατημένο», «μοιάζει με φυλακές», ενώ επεσήμαναν ότι «τα χόρτα φέτος τα έκοψαν οι γονείς» και όχι ο Δήμος όπως έχει υποχρέωση. Επισημαίνουν επίσης ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο υφιστάμενο κτίριο, το οποίο χρειάζεται συντήρηση και επισκευές.

Τονίζουν μάλιστα ότι τα προβλήματα φέτος ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη μέρα του αγιασμού, μιας και οι αίθουσες πλέον δεν επαρκούν για να κάνουν μάθημα, δεν υπάρχουν αίθουσες για τη λογοθεραπεία κτλ.

Όπως είπαν, «αυτά τα θέματα οι αρμόδιοι τα γνώριζαν ήδη», ενώ τονίζουν ότι «η ειδική εκπαίδευση στη Δράμα είναι παρατημένη» και δεν δίνεται η ιδιαίτερη προσοχή από τους αρμόδους.

Διαλεκτόπουλος: Κάλυψη των κενών

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Δράμας κ. Διαλεκτόπουλο, ο οποίος έδειξε να γνωρίζει το θέμα και όπως αρχικά σημείωσε, έχουν ήδη ξεκινήσει ορισμένες διαδικασίες.

Όπως είπε, αυτή την ώρα υπάρχουν δυο κενά σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στη δεύτερη φάση προσλήψεων που θα γίνουν στη συνέχεια μέχρι τέλος του μήνα.

«Για το λόγο αυτό, έχουμε στείλει δυο εκπαιδευτικούς να καλύπτουν από αύριο (σήμερα), αυτά τα κενά εκ περιτροπής, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις, μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες τοποθετήσεις. Αυτά τα δύο κενά είναι για το Δημοτικό σχολείο».

Μετακίνηση και μετακόμιση

Ερωτώμενος σχετικά με τη μετακίνηση των μαθητών, ο κ. Διαλεκτόπουλος εξηγεί ότι αυτό το θέμα ανήκει στην Περιφέρεια, η οποία έχει προχωρήσει τη διαδικασία για την υπογραφή των συμβάσεων με ταξί «θέμα στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να έχουμε κάποια παρέμβαση σ’ αυτό».

Ερωτώμενος αν υπάρχει κάποιο λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο εκτός από τα ταξί, σημειώνει ότι «υπάρχει ένα μικρό λεωφορείο που μεταφέρει ορισμένα παιδιά, ωστόσο έχουμε μπει στη διαδικασία για συμβάσεις με ταξί, αλλά και το Νηπιαγωγείο να μεταστεγαστεί στο κλειστό Νηπιαγωγείο στο Μοναστηράκι».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «επισκεφθήκαμε το κτίριο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως Νηπιαγωγείο στο Μοναστηράκι, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ως ειδικό Νηπιαγωγείο ενώ υπάρχει ράμπα και ένας πολύ μεγάλος χώρος».

Όπως διευκρινίζει, η επιθεώρηση του χώρου έγινε τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον υπεύθυνο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Ξανθόπουλο, ενώ συμφώνησε και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα. Μέγα καθώς και ο διευθυντής του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας κ. Αλβανόπουλος.

«Εφόσον όλοι συμφώνησαν ότι ο χώρος είναι κατάλληλος, έστειλα το αίτημα στο Δήμο Δράμας ώστε να προβεί σε όποιες τροποποιήσεις χρειάζονται και συντήρηση του χώρου» τονίζει ο κ. Διαλεκτόπουλος και σημειώνει ότι, «ήδη ξεκίνησε από χθες η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης με τα ταξί για τη νέα χρονιά και σε ενάμιση μήνα περίπου ο χώρος θα είναι έτοιμος να στεγαστεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου».

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, «το Ειδικό Δημοτικό θα παραμείνει στο υφιστάμενο κτίριο στην περιοχή της ανάπλασης».

Αναφερόμενος στο θέμα της συντήρησης του υφιστάμενου κτιρίου, είπε θα γίνει μια καταγραφή των προβλημάτων, την οποία στη συνέχεια θα προωθήσει στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, ώστε να διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα.