Home > νέα > Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του 2019 του Δήμου Δράμας-Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2023 και η οριστική εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του 2019 του Δήμου Δράμας-Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2023 και η οριστική εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

ο ισολογισμός του 2019

του Δήμου Δράμας

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2023 και η οριστική εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΚΑΤΑ πλειοψηφία πέρασε από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ο ισολογισμός του 2019.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής κ. Λουκρέζης, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την κ. Αντωνοπούλου Ανδρονίκη η οποία έχει υπογράψει την έκθεση ελέγχου στις οικονομικές καταστάσεις έτους 2019 του Δήμου Δράμας, ενώ παρέστησαν επίσης και οι αρμόδιοι υπάλληλου του Δήμου Δράμας κ.κ. Βασιλειάδης Λάζαρος, αναπληρωτής προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Τσιάρας Ιωάννης, λογιστής, οι οποίοι έχουν υπογράψει τον ισολογισμό, οι οποίοι και έδωσαν σχετικές απαντήσεις.

Θετικά ψήφισε η παράταξη της δημοτικής αρχής «Ενώνουμε τη Δράμα», ενώ οι παρατάξεις «πόλη+ζωή» και «Project για τη Δράμα», ψήφισαν όμως στην Οικονομική Επιτροπή, μόνο την λογιστική αποτύπωση και όχι την πολιτική.

Η παράταξη της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» απουσίαζε, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μήτρου ψήφισε τη λογιστική αποτύπωση επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση με την οποία ήρθε στο σώμα το ισολογισμός του 2019.

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Καλαϊδόπουλος καταψήφισε τονίζοντας: «Καταψηφίζω διότι με προβληματίζει η φράση «Βάση για γνώμη με επιφύλαξη» που διατυπώνεται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών. Πρέπει ο Δήμος να παρουσιάζει μια καθαρή εικόνα στην κοινωνία».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο κ. Καλαϊδόπουλος αναφέρθηκε και σε καταχρήσεις ποσών από δημοτικούς υπαλλήλους, χωρίς όμως να κατονομάζει κανέναν και τίποτα, ενώ σε κάποιο σημείο είπε ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο Υπ. Εσωτερικών και περιμένει απαντήσεις. Σε κάποια στιγμή σε αντιμαχία με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χαραλαμπίδη, ο αντιδήμαρχος είπε ότι όποιες υποθέσεις υπήρξαν όλες έχουν τελεσιδικίσει και η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί.

Ο προϋπολογισμός

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, υπήρξε συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη Τετάρτη 21 τρέχοντος.

Στη συζήτηση αυτή, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. Μλεκάνης και Νικολαΐδης, αναφέρθηκαν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) (ανάλογη αναφορά έκανε ο πρώτος και στο Δημοτικό Συμβούλιο), με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις της Οικ. Επ. που αφορούν την συγκρότησή της, και τη μεταφορά σε αυτήν αρμοδιοτήτων. «Επομένως, τίθεται θέμα μη νόμιμης συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής καθώς επίσης και συζήτησης θεμάτων τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο της Οικονομικής Επιτροπής», συμπλήρωσαν.

Ζήτησε μάλιστα ο κ. Μλεκάνης από το Δημοτικό Συμβούλιο, να εκδοθεί ένα ψήφισμα και να σταλεί προς την κεντρική κυβέρνηση, ζητώντας να επισπευτούν οι αλλαγές μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2023 αυτός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη, καθώς οι αντιπολιτεύσεις δεν τον ψήφισαν, παρά μόνο τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Να σημειώσουμε ότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης αναμένεται να συζητηθεί και η οριστική εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ.