Home > Αρθρα > Η αυταπόδεικτη Ελληνικότητα της Μακεδονίας Του κ. Κωνσταντίνου Χιώλου Διδάκτορος Νομικής – Επιτίμου Δικηγόρου

Η αυταπόδεικτη Ελληνικότητα της Μακεδονίας Του κ. Κωνσταντίνου Χιώλου Διδάκτορος Νομικής – Επιτίμου Δικηγόρου

Η αυταπόδεικτη Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Του κ. Κωνσταντίνου Χιώλου

Διδάκτορος Νομικής – Επιτίμου Δικηγόρου

 

Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη.

Η Μακεδονία είναι Ελλάς! Έχει ιστορίαν τεσσάρων χιλιάδων και πλεόν ετών. Οι κάτοικοι της Μακεδονίας είναι ελληνογενείς.

Ήδη από του 1ου π.Χ. Αιώνος, ο μέγας Γεωγράφος της Αρχαιότητος Στράβων, με την λακωνικήν και κατηγορηματικήν φράσιν του, “Εστίν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία” (Στράβωνος Γεωγραφικά, 329, σελίς 9), αποφαίνεται απερίφραστα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την οποίαν κατατάσσει μέσα στις Ελληνικές Χώρες της Αρχαιότητος.

Ειδικώτερα, η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που ως προελέχθη, είναι αυταπόδεικτη, προσεπιβεβαιούται και από τις εξής αδιάψευστες μαρτυρίες, ήτοι από την θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων (οι οποίοι, όπως και όλοι οι άλλοι Έλληνες, πίστευαν στου Δώδεκα θεούς του Ολύμπου), από τις γραπτές αναφορές των Ηροδότου, Θουκυδίδη, Πλουτάρχου, Αρριανού, Πολυβίου, Τίτου Λιβίου και άλλων, από το γεγονός ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μπορούσαν να γίνουν μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών και να λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνας, στους οποίους συμμετείχαν μόνον Έλληνες, από την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), από το ότι  στην Μακεδονία υπήρχαν θέατρα και επαίζοντο Ελληνικές Τραγωδίες, από την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων που ήταν η γλώσσα που μιλούσαν και όλοι οι άλλοι Έλληνες, από τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Δίον, την Βεργίνα, την Πέλλα, την Αμφίπολη και αλλαχού, από τα οποία αναμφισβήτητα προκύπτει, ότι η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η ζωγραφική, η πολεοδομία, οι ρυθμοί και η ρυμοτομία, είναι όλα ανεξαιρέτως Ελληνικά. Η αποκάλυψη δε των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας την 8η Νοεμβρίου 1977 υπό του αειμνήστου Καθηγητού Μανώλη Ανδρόνικου, έδωσε ηχηρό ράπισμα στους πλαστογράφους της Ιστορίας Σκοπιανούς της Μακεδονίας.

Πέραν τούτων, η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, φέρει στο φώς διάφορα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα του εις αυτόν ευρισκομένου Μακεδονικού Τάφου, τα οποία και αυτά αποτελούν μιαν ακόμη αδιάψευστη επιβεβαίωση της από αμνημονεύτων ετών Ελληνικότητος της Μακεδονίας.

Τέσσερις χιλιάδες και πλέον χρόνια αδιαμφισβήτητης Ελληνικότητας, μαρτυρεί  ο κατάστικτος από αρχαιολογικούς χώρους Χάρτης της Μακεδονίας και επιβεβαιώνει πλήρως την συνεχή και αδιάσπαστη συμβολή και παρουσία των κατοίκων της στην Ελληνική Ιστορία. Ο Μακεδονικός χώρος είναι κατάσπαρτος από Ελληνικές μνήμες και παραδόσεις. Κάθε περίοδος της Ιστορίας και της Τέχνης αντιπροσωπεύονται επάξια με ανεπανάληπτα καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Τα διάφορα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και αλλαχού, επιβεβαιώνουν κατά τον πλέον αδιάψευστο τρόπο την ιστορική αλήθεια, κατά την οποία η Μακεδονία είναι Ελληνική από αμνημονεύτων χρόνων.

Η Μακεδονία εδώ και 4000 και πλέον χρόνια, είναι μια, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ουδείς δε έχει το δικαίωμα να βεβηλώση την Ιστορία της και την αιματοποτισμένη Ιερή Γη της. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήση την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων που ανενδοίαστα προκύπτει από τα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, των αρχαίων συγγραφέων, από χιλιάδες Ελληνικών Επιγραφών, από την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και τα κύρια ονόματά τους, τα παλαιά τοπωνύμια της Μακεδονίας, τα ονόματα των μηνών και των εορτών, από το γεγονός ότι στη Μακεδονία έζησαν κατά καιρούς επιφανείς Έλληνες (λόγιοι, ποιητές, καλλιτέχνες κλπ), από την θρησκεία των ατχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι δηλώνουν από την αρχαιότητα, ότι είναι Έλληνες και προσβάλλονται βάναυσα, όταν αμφισβητείται η εθνική τους ταυτότητα.

Μέχρι των αρχών του αιώνος μας, οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν εγνώριζαν την Μακεδονία. Γι’ αυτούς η Μακεδονία επινοήθηκε στις 2 Αυγούστου 1944 όταν ο Τίτο ίδρυσε το Ομόσπονδο Κράτος “της Μακεδονίας των Σκοπίων” και έτσι πίστεψαν οι Σκοπιανοί  ότι έγιναν Μακεδόνες. Για να καταστήσουν δε πιστευτή την ιδιότητα τους αυτή ως Μακεδόνων, οικειοποιήθησαν παρανόμως σύμβολα και όνομα, εξέδωσαν Χάρτες, συγγράμματα, έκοψαν νομίσματα και πλαστογραφούντες ασύστολα την ιστορική αλήθεια, προπαγανδίζουν αδιάντροπα, ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες, προβάλλοντες συγχρόνως  και διάφορες διεκδικήσεις. Έτσι, κατασκεύασαν τη “θεωρία” για την ύπαρξη “Μακεδονικής Εθνότητας” και “Μακεδονικής Γλώσσης”.

Σήμερα, εκατό και πλέον χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται με αντιπάλους τους Σλάβους των Σκοπίων και τώρα με ασύστολη παραποίηση της ιστορίας και της πραγματικότητας, ιδιοποιούνται εθνολογικά, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου και ηθικής, το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, για να επανέλθουν στην κατάλληλη στιγμή στον προσφιλή Μακεδονικό μεγαλοϊδεατισμό και αλυτρωτισμό τους,  πιστεύοντες – ματαίως βέβαια – ότι είναι δυνατόν να θέσουν  πόδα στην ιερή και αιματοποτισμένη Ιερή Γη της Μακεδονίας μας, η οποία, όπως προείπαμε, εδώ και 4000 και πλέον χρόνια, είναι μία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, “εν λίθοις φθεγγομένοις μνημείοις σωζομένοις” , διαλαλούσα την ιστορική αλήθεια. Ουδείς δε έχει δικαιώμα να βεβηλώσει την Ιστορία της και της Ιερή Γη της. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήση την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.

Την ταυτότητα των Μακεδόνων, ουδείς δύναται να την αμφισβητήση και να την σφετερισθή, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να αποτελέση αυτή αντικείμενο διαπραγματεύσεως η συμβιβασμού. Οποιοδήποτε όνομα και αν πάρη τελικώς το κρατίδιο των Σκοπίων, οι κάτοικοι αυτού δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Η ταυτότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων, είναι απαράδεκτη και ως θέμα αρχής, διότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένας λαός να πάρη το όνομα και να σφετερισθή την ιστορία ενός άλλου λαού, καθ’ όσον οι Μακεδόνες από τα βάθη των αιώνων και εξακολουθητικώς μέχρι σήμερα, όχι μόνον είναι Έλληνες, αλλά, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο, αποτελούν τον πρωταρχικό πυρήνα του Ελληνικού Έθνους.

Τις ανιστόρητες και αβάσιμες θέσεις τους οι Σκοπιανοί τις προβάλλουν συνεχώς, πλαστογραφώντας ασύστολα την ιστορική πραγματικότητα και παραποιώντας ενσυνείδητα την αλήθεια.

Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο, ως προελέχθη, δημιούργησαν δολίως ο Τίτο και ο Στάλιν για την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή κατά του Ελληνισμού.

Κατόπιν των όσων προαναφέραμε, ανενδοίαστα προκύπτει, ότι η Μακεδονία, είναι μόνο μία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, διαλαλούσα την ιστορική αλήθεια και επιβεβαιώνουσα πλήρως την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα.

Αυτήν, λοιπόν, την αυταπόδεικτη, αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη Ελληνικότητα της Μακεδονίας, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε, παντί σθένει και με κάθε θυσία, αύτανδρη αιωνίως.

Εν όψει τούτων, ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, ηνωμένος και ομόψυχος, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και είναι έτοιμος για κάθε θυσία, προκειμένου να υπερασπισθή την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα αναμφισβήτητα, αδιαπραγμάτευτα και απαράγραπτα δίκαιά της. Να υπερασπισθή την Ελληνικότητα και την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Μακεδονίας, η οποία ως τείχος και προμαχών του Ελληνισμού, με τους συνεχείς αγώνες της εναντίον των βαρβάρων, απέτρεψε πολλάκις την υποδούλωση της Ελλάδος και έγινε συντελεστής του Ελληνικού και πολιτιστικού μεγαλείου της.