Home > νέα > Ανακατασκευή κερκίδωνκαι νέο αθλητικό κέντροστο Δημοτικό Στάδιο Δράμας-Σημαντικές προτάσεις έργων του Δ. Δράμας στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Ανακατασκευή κερκίδωνκαι νέο αθλητικό κέντροστο Δημοτικό Στάδιο Δράμας-Σημαντικές προτάσεις έργων του Δ. Δράμας στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Σημαντικές προτάσεις έργων του Δ. Δράμας στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Ανακατασκευή κερκίδων

και νέο αθλητικό κέντρο

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου Κορυλόβου με ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, διάδρομο τζόκινγκ κ.α.

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΔΥΟ ΠΟΛΥ σημαντικά έργα για το Δήμο Δράμας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 12 Ιανουαρίου κατά την επίσκεψή του στη Δράμα, ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας «Αλέκος Φρούσιος», στο οποίο περιλαμβάνονται τα εξής: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσα προθέρμανση, καθαίρεση υφιστάμενων στατικώς επικίνδυνων κερκίδων – κατασκευή νέων και ταυτόχρονα κατασκευή νέας αίθουσας προθέρμανσης βάσει ισχιουσών προδιαγραφών».

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι η μελέτη έχει γίνει δωρεά από τον Δραμινό εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη.

Το δεύτερο έργο αφορά στη διαμόρφωση της περιμετρικής – περιφερειακής οδού Κορυλόβου: Εκσυγχρονισμός οδού, δημιουργία πεζόδρομου, περιπατητικών διαδρόμων, ποδηλατόδρομου, διαδρόμου τζόκινγκ, καθιστικών χώρων και χώρων ελεύθερης στάθμευσης, οι μελέτες του οποίου έχουν γίνει δωρεά από τον Δραμινό επιχειρηματία, κ. Αποστολίδη.

Ακόμα, αναφέρονται και έργα και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, καθώς και υπηρεσίες συμβούλου για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής πρότασης χρηματοδότησης. Συνολικός προϋπολογισμός όλων των παραπάνω 10.374.361,99 ευρώ.

Άλλα έργα που αφορούν το Δήμο Δράμας, είναι η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση  και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολεία του Δήμου Δράμας με 74.469,74 ευρώ και άλλα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μαμσκάκος: Αναβαθμίζουμε την πόλη μας

Μετά από τη συνάντηση του κ. Πέτσα με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο και αντιδημάρχους, ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων για το Δήμο Δράμας.

Όπως είπε, «εκτός από την επίσκεψη του υπουργού, έχουμε την επίσημη ανακοίνωση για τα έργα τα οποία εντάσσονται στο «Αντ. Τρίτσης» που αφορούν προϋπολογισμό περίπου 10,5 εκατ. ευρώ.

Είναι δύο εμβληματικά μεγάλα έργα, τα οποία έχει ανάγκη η Δράμα. Και αναφέρομαι στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, ένα στάδιο και κερκίδες που δημιουργήθηκαν πριν από 80 χρόνια και σήμερα ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση, καθώς και στην ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου στον Κορύλοβο».

Όπως τόνισε επίσης, «μέσα από το πρόγραμμα του «Αντ. Τρίτση» ήδη έχουμε συνεννοηθεί στη δεύτερη φάση να ανακοινωθούν και οι εγκρίσεις και άλλων έργων που είναι σημαντικά, γιατί θα περιλαμβάνουν την επεξεργασία των απορριμμάτων με γωνίες ανακύκλωσης και καταλαβαίνεται ότι είναι σημαντικό με το Δήμο μας και τέλος που πρέπει να μπει από την νέα χρονιά.

Θεωρώ ότι γίνεται μια συστηματική και μεγάλη δουλειά από το Δήμο Δράμας, με την στήριξη του υπουργείου, της Περιφέρειας, του βουλευτή μας και όλων των φορέων, προχωράμε σε καλύτερες μέρες. Όλα αυτά θα βοηθήσουν την  οικονομία του Δήμου μας και θα αναβαθμίσουμε τις δομές της πόλης μας»

.

Πέτσας: Ολοκληρωμένη διαχείριση αποτελεσμάτων

Σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας, αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στη Δράμα τον Ιούνιο, τονίζοντας: «Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το δήμαρχο Δράμας, είχαμε δρομολογήσει κάποια πράγματα τα οποία θέλαμε να αξιολογηθούν από τις υπηρεσίες μας, να βρουν το δρόμο για ένταξη και τελικά χρηματοδότηση, ώστε τα έργα που περίμεναν οι δημότες να τα δουν να υλοποιούνται».

Αναφερόμενος στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, είπε ότι «είναι ένα έργο 1 εκατ. ευρώ που αφορά την ανακύκλωση, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα πέρα από τα υπόλοιπα που έχουν δρομολογηθεί με την Περιφέρεια, να κλείσει αυτός ο κύκλος ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στη Δράμα, για να μειώσει τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όσο να ενισχύσει την κουλτούρα της ανακύκλωσης στους πολίτες, αλλά και να μειώσει το τέλος ταφής που επιβάλλεται από 1/1/2022 σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία, το κόστος για το Δήμο αλλά και για του δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος που δείχνει ότι, όταν υπάρχει σχέδιο και συνεργασία φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σημείωσε τέλος ο κ. Πέτσας, ότι, «από εδώ και πέρα έχουμε σημαντικά έργα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση, την αγροτική οδοποιία και μια σημαντική μελέτη για την οδική ασφάλεια και την εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη και πιστεύω ότι μέχρι και το Φεβρουάριο θα ενταχθούν και αυτά τα έργα».