Home > νέα > Οι «Ανθισμένες Μανόλιες» του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας κατακτούν το Δραμινό θεατρόφιλο κοινό

Οι «Ανθισμένες Μανόλιες» του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας κατακτούν το Δραμινό θεατρόφιλο κοινό

Οι «Ανθισμένες Μανόλιες»

του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας κατακτούν

το Δραμινό θεατρόφιλο κοινό

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Για το ανέβασμα μιας ακόμα επιτυχημένης θεατρικής παράστασης, είναι «υπεύθυνη» η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, η οποία έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τη δραματική κωμωδία «Ανθισμένες Μανόλιες», του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρλινγκ. Είναι ένα σύγχρονο θεατρικό έργο, αποκλειστικά με γυναικείους χαρακτήρες επί σκηνής, έξι στον αριθμό, με χώρο δράσης ένα κομμωτήριο. Είναι ένα έργο αφιερωμένο στη γυναικεία ψυχολογία και υπόσταση, που υμνεί τη δύναμη της γυναικείας φιλίας, διαποτισμένο με έξυπνο χιούμορ, αισιοδοξία, αγάπη για τη ζωή αλλά και μία γλυκόπικρη αίσθηση που σε κάνει να συγκινηθείς, να σκεφθείς κι να αναλογισθείς.

 

SFGT SYNENTEYXH

Ο κ. Π. Τσετίνης και η κα. Π. Μπανά

 

Την παρουσίαση για την φετινή θεατρική παράσταση του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας, έκαναν χθες το πρωί, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Πολύνα Μπανά, και ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Παναγιώτης Τσετίνης.

Το φετινό ανέβασμα της θεατρικής ομάδας, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, όπως ανέφερε η κα. Μπανά,

Είναι ένα θεατρικό έργο, όπως επεσήμανε η κα. Μπανά, το οποίο έγινε ευρύτατα γνωστό παγκοσμίως, και αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς, περίπου 30 χρόνια πριν χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά, με τον ίδιο τίτλο: «Ανθισμένες Μανόλιες» και με μια πλειάδα τότε, εξαιρετικών Αμερικανίδων πρωταγωνιστριών, όπως η  Τζούλια Ρόμπερτς, Σάλλυ Φηλντ, Σίρλεϋ Μακ Λέϊν, Ολυμπία Δουκάκη, Ντόλλυ Πάρτον,  και Ντάρυλ Χάννα.

«Είναι μια δραματική κωμωδία, η οποία έχει έντονες στιγμές συγκίνησης, έχει έξυπνο χιούμορ, αποπνέει αγάπη για τη ζωή και αισιοδοξία και αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση σε πολλά στιγμιότυπα του έργου, η οποία σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, και να αναλογιστείς συγχρόνως.

Είναι ένα «γυναικείο» έργο, γραμμένο από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα, Ρόμπερτ Χάρλινγκ, ο οποίος έχει έξι ηρωίδες επί σκηνής, και βλέπουμε τις μεταξύ τους σχέσεις και αλληλεπιδράσεις σε ένα κομμωτήριο», ανέφερε η κα. Μπανά.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσετίνης, μίλησε για τη σκηνοθεσία του θεατρικού έργου, και υποστήριξε ότι ως ερασιτέχνες, οι συντελεστές ξεκινούν αρχικά με την αγάπη τους για το θέατρο, την σκληρή δουλειά, και τις πολλές πρόβες, ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

ANTHISMENES MANOLIES 1

«Η δυσκολία αν μπορούμε να το αναφέρουμε έτσι στην όλη μας προσπάθεια, ήταν ότι κάναμε πολλές πρόβες. Ξεκινήσαμε σχεδόν από πέρυσι τον Μάρτιο. Το αποτέλεσμα νομίζω όμως ότι είναι ικανοποιητικό, και ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να το απολαμβάνει».

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης, όπως ανέφερε ο κ. Τσετίνης, είναι ότι ενώ το έργο έχει συγκινητικές στιγμές, προσεγγίζει διάφορα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν όλους, αλλά δεν αφήνει τον θεατή να συγκινηθεί πολύ, γιατί την ανατρέπει συνέχεια ο συγγραφέας, βάζοντας κωμικές καταστάσεις. «Αυτό νομίζω ότι είναι το χαρακτηριστικό του, δεν γίνεται «βαρύ» το έργο, ενώ ασχολείται με τόσο σοβαρά θέματα. Οι κωμικές καταστάσεις του δίνουν μια νότα αισιοδοξίας, και αυτό νομίζω ότι είναι το κίνητρο που με παρότρυνε να κάνω αυτό το ανέβασμα. Στο τέλος το έργο, αφήνει πάντα μια αίσθηση αισιοδοξίας, παρά τις δύσκολες στιγμές. Αυτό νομίζω ότι είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των γυναικών, ότι ενώ όλες είναι δυναμικές και πολύ έντονες στη ζωή τους, περνάνε πολλές δυσκολίες, αλλά παρόλα αυτά πάντοτε σηκώνονται και συνεχίζουν. Αυτό βοηθάει και εμάς τους άντρες», εξήγησε ο σκηνοθέτης κ. Παναγιώτης Τσετίνης.

Οι πρωταγωνίστριες του έργου με σειρά εμφάνισης, είναι: Αθηνά Καρυοφυλλίδου, Σέρη Σιμάκη, Εύα Ρίζου, Άννα Στόκα, Μπελίνα Παπαϊωάννου και η Ιωάννα Χούντα.

Οι επερχόμενες παραστάσεις του έργου «Ανθισμένες Μανόλιες», είναι: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, Κυριακή 16  Φεβρουαρίου, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Κυριακή 1 Μαρτίου και Δευτέρα 2 Μαρτίου, με έναρξη στις 8.00 μ.μ.