Home > νέα > Αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στην Π.Ε. Δράμας

Αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στην Π.Ε. Δράμας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Αντιμετώπιση κινδύνων

από εκδήλωση  σεισμικών

φαινομένων στην Π.Ε. Δράμας

 

 

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και Πρόεδρο του οργάνου Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δράμας συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για την αντισεισμική θωράκιση.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν η Προϊστάμενη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψης του Ο.Α.Σ.Π. κα. Μάρθα Φωτοπούλου (με τηλεσύνδεση), ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Δοξάτου κ. Ιπποκράτης  Χατζηπροδρόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου κ. Παύλος Σοφιάδης, εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Ιωάννης Παπαθανασίου, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Δασαρχείων, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, εκπρόσωπος του Ο.Σ.Ε., εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, σύμφωνα με την εθνική αντισεισμική πολιτική.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η προετοιμασία-ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση σεισμών,  με τις κατάλληλες επεμβάσεις μετά από ένα σεισμικό συμβάν, αλλά και ειδικότερα, προσεισμικά-σε επίπεδο πρόληψης, με τον εντοπισμό των επικινδυνοτήτων και τις κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα προγραμματισμού διενέργειας επιχειρησιακών ασκήσεων (επί χάρτου ή πεδίου), έτσι ώστε να βελτιωθεί ο βαθμός απόκρισης σε κάθε ενδεχόμενο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κινητοποίησης των πολιτών και των ομάδων-στόχων σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, μέσω της ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού, σχολείων και λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολιτιστικών μονάδων κ.α.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε : «Παρόλο που στην χωρική επικράτεια του Νομού μας, δεν εκδηλώνονται συχνά σεισμικά φαινόμενα, στόχος μας αποτελεί η συνεχής βελτίωση της ετοιμότητας, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων».