Home > Πρώτο Θέμα > Από 22 Μαΐου μέχρι μέσα Ιουλίου τα γυρίσματα της χολυγουντιανής παραγωγής στη Δράμα-► Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Δράμας στον «Π.Τ.»

Από 22 Μαΐου μέχρι μέσα Ιουλίου τα γυρίσματα της χολυγουντιανής παραγωγής στη Δράμα-► Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Δράμας στον «Π.Τ.»

Επίσκεψη στελεχών της εταιρείας παραγωγής

Από 22 Μαΐου μέχρι μέσα Ιουλίου

τα γυρίσματα της χολυγουντιανής

παραγωγής στη Δράμα

► Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Δράμας στον «Π.Τ.»
► Επίσκεψη στο Καπνολογικό Ινστιτούτο και συναντήσεις με διοικητές Διεύθυνσης Αστυνομίας και Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Δράμας

 

 

Του  Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκαν την Τρίτη 29 Μαρτίου, στελέχη της παραγωγής για τα γυρίσματα αμερικανικής κινηματογραφικής.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», πρόκειται για την παραγωγή μιας ταινίας του Χόλυγουντ με τίτλο «Tin Soldier» και πρωταγωνιστές τους διάσημους και βραβευμένους με OSCAR ηθοποιούς Robert De Nìro και Jamie Foxx.

Τους συντελεστές της παραγωγής, υποδέχθηκε στο Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, μαζί με το διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κ. Σέρτη και το διοικητή Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Ν. Δράμας κ. Αραμπατζή. Εκ μέρους της παραγωγής παρόντες ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας παραγωγής στην Ελλάδα και Location Manager κ. Θανάσης Θαλασσινός, ο διευθυντής Φωτοφραφίας κ. Carlos Veron και ο Production Desinger κ. Crispian Sallis.

Να σημειωθεί εδώ, ότι, γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη (Μααρά) στο Δήμο Προσοτσάνης και στο Φράγμα της ΔΕΗ στην Πλατανόβρυση και στη Γέφυρα του Ποταμού Νέστου στο Δήμο Παρανεστίου.

Για όλους τους χώρους των γυρισμάτων έχουν εκδοθεί άδειες από Υπουργεία και κρατικούς φορείς σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, σημειώνει ότι «η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο του 2021 (σ.σ. ο κ. Παπαεμμανουήλ ήταν εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της ΑΜΘ) και είχα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στα γυρίσματα της ταινίας σήμερα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «είχα στείλει κάποια e-mail στην παραγωγή της ταινίας, το Δεκέμβριο βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Δράμα και είδαν τους χώρους που τους είχα υποδείξει. Ακολούθησε όλη η σχετική αλληλογραφία για παράδειγμα με τη ΔΕΗ, η οποία απάντησε θετικά στο αίτημα για κινηματογράφηση στο Φράγμα Πλατανόβρυσης».

Όπως σημειώνει ο κ.  Παπαεμμανουήλ, σχετικές θετικές απαντήσεις έχουν δοθεί επίσης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ με βάση το σενάριο της ταινίας, πρόκειται για κατηγορία η οποία ανήκει στην κατηγορία της περιπέτειας με πολεμική δράση.

Τονίζει επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας ότι «κάποιοι είχαν ενοχληθεί για το ότι μια χολυγουντιανή παραγωγή πρόκειται να γυριστεί στη Δράμα» και σημείωσε ότι «ως Αντιπεριφέρεια Δράμας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και παρέχουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στον τόπο μας».

Ερωτώμενος για το πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιο βήμα που γίνεται για την  περιοχή της Δράμας, τονίζει ότι «είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον τόπο μας, τόσο στη Δράμα αλλά και στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Είναι κάτι που μας βάζει πλέον στον χάρτη της παγκόσμιας κινηματογραφίας και σίγουρα σ’ αυτό έχει βοηθήσει ιδιαίτερα  η περιοχής μας, που διαθέτει ομορφιές ανυπέρβλητου φυσικού κάλους. Για να πούμε την αλήθεια εντυπωσιάστηκαν από αυτά που είδαν και μπορώ να πω ότι μπορούμε να περηφανευόμαστε γι’ αυτό».

Όπως επισημαίνει, «ήρθαν στη Δράμα οι άνθρωποι αυτοί, επισκέφθηκαν τους χώρους και θα πρέπει να σας πω ότι θα μείνουν στην περιοχή για δύο μήνες πάνω από 200 άτομα και ήδη έχουν κλείσει 2-3 ξενοδοχεία γι’ αυτό το διάστημα. Έτσι, παίρνει σάρκα και οστά ένα σημαντικό γεγονός για τη Δράμα και την Περιφέρειά μας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας. Φτάνουμε να πληρώνουμε για μια διαφήμιση 8.000-10.000 ευρώ και τώρα ο τόπος μας θα προβληθεί μέσω μιας παγκόσμιας παραγωγής.

Για εμάς και το Καπνολογικό Ινστιτούτο και το Σπήλαιο Αγγίτη και οι ομορφιές του Παρανεστίου, για τη διοίκησή μας είναι εμβληματικά σημεία και θέλουμε να τα αναδείξουμε. Θεωρώ ότι μέσα απ’ αυτή την παραγωγή θα βοηθηθεί γενικότερα ο τόπος μας και πιστεύω ότι πολλαπλά θα είναι τα οφέλη απ’ αυτό το γεγονός».