Home > Πρώτο Θέμα > Οι αθλητές μας επέστρεψαν χθες στο κολυμβητήριο Με έξοδα του ΚΟΔ οι επισκευές στο Κολυμβητήριο Δράμας

Οι αθλητές μας επέστρεψαν χθες στο κολυμβητήριο Με έξοδα του ΚΟΔ οι επισκευές στο Κολυμβητήριο Δράμας

 

Οι αθλητές μας επέστρεψαν

χθες στο κολυμβητήριο

Με έξοδα του ΚΟΔ οι επισκευές στο Κολυμβητήριο Δράμας

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Συνέντευξη τύπου στην οποία έγινε ενημέρωση σχετικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Δράμας, παραχώρησαν χθες το πρωί μέλη του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, στο Hydrama Grand Hotel.

Όπως έγινε γνωστό από χθες το απόγευμα το κολυμβητήριο της Δράμας, άνοιξε ξανά και υποδέχτηκε τους Δραμινούς αθλητές έπειτα από μια παύση από τις 9 Νοεμβρίου, όπου παρέμενε κλειστό.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΔ Δράμας, κ. Σταύρος Καρασαββίδης μίλησε για το γεγονός που κράτησε το κολυμβητήριο κλειστό το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι: «Την Πέμπτη 9/11/2017 προκλήθηκε ένα ατυχές συμβάν στο χώρο του κολυμβητηρίου, με την πτώση σαθρού τεμαχίου από την εσωτερική επικάλυψη της τοιχοποιίας, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένας τραυματισμός, σε σημείο που δεν εγκυμονούσε κίνδυνο για τους γονείς στις κερκίδες.

kolymbitirio

Λόγω της πτώσης πάνω σε λαμαρίνα και του κρότου που ακούστηκε προκλήθηκε αναστάτωση από μερικούς γονείς και λόγω αυτού του γεγονότος ο Δήμος Δράμας προχώρησε στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου προληπτικά για να γίνει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος της τοιχοποιίας του κολυμβητηρίου.

Ευρισκόμενοι στο χώρο της κολύμβησης και των κολυμβητηρίων της χώρας μας για πάνω από 35 χρόνια, από την εμπειρία μας και ως μέλος της Κ.Ο.Ε. γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν κλείνει ένα κολυμβητήριο δύσκολα ξανανοίγει».

Επεσήμανε μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΟΔ, ότι δόθηκε από τον Δήμο Δράμας η άδεια χρήσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, και έτσι αποφάσισαν με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και σε συνεργασία μαζί του, να αναλάβουν ως σύλλογος εξ ολοκλήρου το κόστος των επισκευών επιχρισμάτων των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας με ειδικά υλικά και πλέγματα, ώστε να μην προκύψουν ξανά πτώσεις υλικών και να είναι πάλι ασφαλές για όσους βρίσκονται καθημερινά εκεί, ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κολυμβητήριο χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου.

Την δεύτερη εβδομάδα, όπως σημείωσε ο κ. Καρασαββίδης, ξεκίνησαν οι εργασίες με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (προσλήψεις, συμβάσεις εργασίας, απογραφή στο ΙΚΑ).

«Ο ΚΟΔ είναι καθόλα νόμιμος σύλλογος έχοντας στο ενεργητικό του 10 καθ όλα ασφαλισμένους υπαλλήλους και προπονητές. Δυστυχώς όμως αναπαράχθηκε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας χωρίς επιβεβαίωση λανθασμένα.

Για να μην αναφερθώ στο facebook που εκεί γράφτηκαν τα χίλια μύρια αλλά δεν το θεωρούμε αξιόπιστο μέσο γιατί ο καθένας χωρίς κανέναν έλεγχο μπορεί να γράφει, να κρίνει, και να λέει οτιδήποτε. Με βάση τις συστάσεις του επιθεωρητή εργασίας, προβήκαμε στην άμεση συμμόρφωση προχωρώντας στην αποπεράτωση των εργασιών», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΟΔ.

Όπως τόνισε ο κ. Καρασαββίδης, το κολυμβητήριο της πόλης μας είναι παλιό και χρήζει ολικής ανακαίνισης, ενώ λειτουργεί με προσωρινή άδεια λειτουργίας από το 2012, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τον Δήμο Δράμας και η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων.

«Ευελπιστούμε αυτή να ήταν η τελευταία παράταση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία λειτουργιάς του, να έχει λυθεί με αίσιο τέλος η περιπέτεια του κολυμβητηρίου της πόλης μας που από το 2012 μέχρι και σήμερα απασχολεί τον ΚΟΔ και όλους εμάς που ασχολούμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών και πολιτών της Δράμας να έχουν ένα κατάλληλο, ασφαλές και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο», δήλωσε ο κ. Καρασαββίδης.

KOLYMBHTHRIO

Από αριστερά οι κ.κ. Χρ. Μπανιώτης, Στ. Καρασσαβίδης, και Β. Τοπχαναλής.

Ακυρώσεις συμμετοχών από Συλλόγους για τους Κολυμβητικούς Αγώνες «Αγίας Βαρβάρας 2017»

Ο ΚΟΔ, φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια κολυμβητικών αγώνων «Αγίας Βαρβάρας». Πρόκειται για αγώνες που διοργανώνει ο Σύλλογος κάθε χρόνο με μεγάλη αγάπη, και η φετινή διοργάνωση έχει επετειακό χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε όμως ο κ. Καρασαββίδης: «Αυτά που αναπαράχθηκαν από τον τύπο (σ.σ. ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΚΟΔ) και το facebook κατάφεραν να αμαυρώσουν αυτή την εκδήλωση, γιατί έχουμε αρκετές ακυρώσεις συμμετοχών από τις ομάδες που θα ερχόταν στην πόλη μας για τους αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δράμα».

 

Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης το συμβάν στο κολυμβητήριο

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γραμματέας του Συλλόγου, κ. Βαγγέλης Τοπχαναλής, ο οποίος εξήγησε ότι πρωταρχικό μέλημα του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, από την αρχή που σημειώθηκε το συμβάν, ήταν πόσο γρήγορα και με ασφάλεια θα ανοίξει το Δημοτικό Κολυμβητήριο για τα μέλη και τους πολίτες της Δράμας.

«Μετά λύπης όμως διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια του Κολυμβητικού υπήρξε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τροφοδοτώντας με ανακρίβειες τον τύπο (σ.σ. ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΚΟΔ). Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στην χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών.

Θα παρακαλούσαμε πολύ τον σεβασμό, έμπρακτα, από τους πολιτικούς φορείς στο κοινωνικό και αθλητικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος εδώ και 38 χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση των εκατοντάδων γονέων και μελών του συλλόγου μας.

Τελειώνοντας, θα παρακαλούσα όλους τους πολιτικούς φορείς της Δράμας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να μην παραμείνει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τοπχαναλής.

Όπως εξήγησε ο κ. Τοπχαναλής, σύντομα ο Κ.Ο.Δ. θα είναι σε θέση να παραθέσει, στους Δραμινούς πολίτες, συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την προοπτική ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για την πόλη μας, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής ανοικτής ενημέρωσης προς τους γονείς και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας.

Από την πλευρά του ο έφορος της προ-αγωνιστικής ομάδας του ΚΟΔ, κ. Χρήστος Μπανιώτης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τον διττό ρόλο του Συλλόγου, τόσο κοινωνικά όσο και αθλητικά.

Η δυναμικότητα του Συλλόγου σε παιδιά είναι 650, ενώ σε ενήλικες είναι 180.

Παράλληλα, η Δράμα διεκδικεί τα πρωτεία πανελλαδικά σε κολυμβητική κουλτούρα. Αυτό διαπιστώνεται, όπως σημείωσε ο κ. Μπανιώτης, από τον μεγάλο αριθμό των ενεργών μελών και φίλων του συλλόγου, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και έμμεσα ένα σύνολο περίπου 3500 χιλιάδων πολιτών της Δράμας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπανιώτης, πρόκειται για μια δυναμική ομάδα, με έντονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα τόσο της περιφέρειας μας όσο και πανελλαδικά.