Home > Πρώτο Θέμα > Χωρίς λύση και προσλήψεις παραμένειη Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας-Συνεχίζει να λειτουργεί με επισφάλεια η Παθολογική και χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό

Χωρίς λύση και προσλήψεις παραμένειη Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας-Συνεχίζει να λειτουργεί με επισφάλεια η Παθολογική και χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας στον «Π.Τ.»

Χωρίς λύση και προσλήψεις

παραμένειη Παθολογική

του Νοσοκομείου Δράμας

Συνεχίζει να λειτουργεί με επισφάλεια η Παθολογική και χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΑ ΙΔΙΑ επίπεδα με τις αρχές του μήνα παραμένει το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, καθώς ακόμα και σήμερα, δεν έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο ώστε να καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις που χρειάζονται, και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής.

Όπως είναι γνωστό και όπως έχει δημοσιεύσει ο «Π.Τ.», στις αρχές Ιουλίου, δύο από τους τρεις μόνιμους Ειδικούς Παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Δράμας, είχαν δηλώσει εγγράφως τις παραιτήσεις τους, εάν και εφόσον δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί.

Το πρόβλημα είναι ότι, ο ένας εκ των τριών μονίμων Ειδ. Παθολόγων συνταξιοδοτείται σε  σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προβλήματα υγείας και οι δύο εναπομείνασες, αδυνατούν να καλύπτουν καθημερινά τον όγκο των ασθενών και να εκτελούν καθημερινές εφημερίες.

Η δήλωση παραιτήσεων των δύο Παθολόγων, είχε συμπέσει αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ώρα των προγραμματικών δηλώσεων. Εκείνο το διάστημα, οι τρεις βουλευτές της Δράμας (κ.κ. Κυριαζίδης, Ξανθόπουλος, Νικολαΐδης) συναντήθηκαν άμεσα με το νέο υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη θέτοντάς του επιτακτικά το ζήτημα, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει. Οι βουλευτές Δράμας τότε είχαν θέσει στον υπουργό την ανάγκη άμεσα να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο της Δράμας άγονο και να δοθούν κίνητρα, ώστε να δηλώσουν Παθολόγοι ιατροί το ενδιαφέρον τους. (Ο χαρακτηρισμός ενός Νοσοκομείου ως άγονο, δίνει περισσότερα κίνητρα σε ιατρούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να εργαστούν σ’ αυτό).

Επίσης, ο υπ. Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι στο διάστημα αυτό, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν κάποιες προκηρύξεις νέων θέσεων, θα βοηθούν Παθολόγοι ιατροί από το Νοσοκομείο Σερρών, ενώ είχε εξαγγείλει και την τοποθέτηση ενός στρατιωτικού ιατρού.

Επί της απόφασης αυτής, έντονα αντέδρασε τόσο το Νοσοκομείο Σερρών, όσο και οι στρατιωτικοί ιατροί, παρ’ όλα αυτά το Νοσοκομείο Σερρών στέλνει καθημερινά ιατρούς Παθολόγους προς ενίσχυση της Παθολογικής Δράμας.

Κατσίλης: Η κατάσταση παραμένει…

Μιλώντας χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου στον «Π.Τ.» Δράμας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Κατσίλης, μας πληροφορεί ότι «η κατάσταση παραμένει ίδια στην Παθολογική. Η κλινική στελεχώνεται με άτομα που μετακινούνται και συνεχίζει να λειτουργεί σε οριακό σημείο».

Ερωτώμενος αν έρχονται οι ιατροί από το Νοσοκομείο Σερρών και ο στρατιωτικός που έχει οριστεί, ο κ. Κατσίλης διευκρινίζει ότι «υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, όμως φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια σχετική απόφαση από ανώτερο κλιμάκιο – από την ΥΠΕ λογικά – όπου θα σταλούν κάποιοι γιατροί για ενίσχυση της λειτουργίας του τμήματος».

Διευκρινίζει πάντως ότι, «κάτι νεότερο δεν υπάρχει. Ουσιαστικά το μέτρο είναι να ενισχυθεί με την κίνηση κάποιων γιατρών το Τμήμα της Παθολογικής, για να μην συνεχίσουν τις παραιτήσεις τους οι γιατροί και να παραμείνουν στην Κλινική».

Σημειώνει επίσης ότι «μέχρι τώρα έρχονται άτομα από τις Σέρρες», ενώ όσον αφορά την τοποθέτηση ενός στρατιωτικού γιατρούς, μας λέει ότι «υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τους στρατιωτικούς γιατρούς, αναμένεται πάντως να υπάρξει σχετική απόφαση ώστε να βοηθήσουν κυρίως στην πρωινή λειτουργία του τμήματος».

Συναντήσεις με 4η ΥΠΕ και βουλευτές

Όσον αφορά πάντως τόσο το Σωματείο Εργαζομένων όσο και τον Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών, γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν κάποιες συναντήσεις με τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ώστε να εκτεθεί και να συζητηθεί το ζήτημα αυτό εκτενέστερα και να αναζητηθούν κάποιες περισσότερο άμεσες λύσεις.

Προσπάθεια γίνεται επίσης ώστε οι εκπρόσωποι των δύο Σωματείων του Νοσοκομείου να συναντηθούν με τους βουλευτές του Νομού Δράμας, παρ’ όλα αυτά υπάρχει έντονο έργο αυτή την περίοδο, καθώς είναι οι πρώτες μέρες της νέας Βουλής και υπάρχει φόρτος εργασιών.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για πρώτη φορά και οι τρεις βουλευτές του Ν. Δράμας φέρεται να είναι ενωμένοι, όσον αφορά το ζήτημα και προσπαθούν να κινούνται μαζί, μιας και πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα και αφορά στην υγεία του Δραμινού λαού.

Η Παθολογική Κλινική

Στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, προβλέπονται 11 οργανικές θέσεις Παθολόγων. Σε έκτατη περίπτωση, η Κλινική μπορεί να λειτουργεί με πέντε ιατρούς, παρ’ όλα αυτά σήμερα λειτουργεί ουσιαστικά μόνο με 2 και βοηθητικά με άτομα από το Νοσοκομείο Σερρών και μέχρι πρότινος από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει ότι η Κλινική λειτουργεί με επισφάλεια και η κινητικότητα των ιατρών, δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το παρατείνει για το μέλλον, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.