Home > Πρώτο Θέμα > Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη Δράμας με λάμψη και ελπίδα

Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη Δράμας με λάμψη και ελπίδα

Χριστούγεννα στην

Ονειρούπολη Δράμας

με λάμψη και ελπίδα

Ο Τόνι Σφήνος την Τρίτη στην Ονειρούπολη

 

Για 19η χρονιά η Ονειρούπολη Δράμας έβαλε τα γιορτινά της και άνοιξε τις πύλες της την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, και έκτοτε υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Κάθε χρόνο η Ονειρούπολη, αναδεικνύει ισχυρά κοινωνικά μηνύματα όπου μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, προσπαθεί να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλα θίγοντας κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους.

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη

Η φετινή χρονιά στην Ονειρούπολη είναι ξεχωριστή καθώς είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, και ευχή όλων είναι να πραγματοποιηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Ειρήνη ήρθε από μια χώρα μακρινή, τη χώρα της Αγάπης, και όνειρο της είναι να ταξιδεύει καθημερινά στις μαγικές διαδρομές της Ονειρούπολης, να ανακαλύψει κάθε γωνιά του παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου χωριού, να βρει το μαγικό συστατικό που πραγματοποιεί τις ευχές όλων και να σκορπίσει τη λάμψη των Χριστουγέννων σε όλο τον πλανήτη.

Η μικρή Ειρήνη συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας: την Παγκόσμια Ειρήνη, η οποία επιθυμία όλων, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, είναι να επισκεφτεί κάθε γωνιά του πλανήτη μας να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να κάνουμε τη γη καλύτερο μέρος για να καλωσορίσουμε την ειρήνη σε όλο τον πλανήτη μας, να αγκαλιάσει τη γη όπως η μάνα το παιδί. Άλλωστε στην Ονειρούπολη έχουμε εκείνο το μαγικό συστατικό που όλα τα αλλάζει αρκεί να το θέλουμε!

Το γράμμα της στον Άη Βασίλη είναι μια ευχή δική της, δική μου, δικής σου, δική μας: να έχει ειρήνη όλος ο πλανήτης, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να μην κάνουμε κακό ο ένας στον άλλο, να ζήσουμε αρμονικά και τότε θα έχουμε ενεργοποιήσει το πιο μαγικό συστατικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την αγάπη! Η αγάπη περιέχει τα γράμματα του πλανήτη μας. Ας αγαπήσουμε τον πλανήτη μας. Ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο και με σεβασμό σε κάθε πλάσμα που κατοικεί πάνω στη γη, ας κάνουμε τον πλανήτη γη καλύτερο μέρος για να ζούμε!

Ενώνουμε τις ευχές μας με την ευχή της μικρής Ειρήνης και σκορπίζουμε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από εδώ την Ονειρούπολη. Εδώ που όλα αλλάζουν αν το θέλει γιατί σ’ αυτή την πόλη ξέρεις πως τα όνειρα σου θα βγουν αληθινά!

Δράσεις και εκδηλώσεις

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες που έρχονται καθημερινά στην πόλη της Δράμας, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα με το Τρενάκι της Ονειρούπολης, να περιηγηθούν στις μαγικές διαδρομές του Χριστουγεννιάτικου χωριού και να συναντήσουν τον Άη Bασίλη στο Σπιτάκι του, να του στείλουν το γράμμα στο Ταχυδρομείο του, να ταξιδέψουν στην Παραμυθοχώρα μέσα από το Σπίτι του Παραμυθιού, να κατασκευάσουν το δικό τους ξύλινο στολίδι στο Ξυλουργείο του Άη Βασίλη, να φτιάξουν το δικό τους σαπουνάκι στο Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη, να δημιουργήσουν λαχταριστές μπισκοτολιχουδιές στο Ζαχαροπλαστείο του χωριού, να στολίσουν το πρόσωπό τους με Ζωγραφική Προσώπου, να εκπέμψουν από το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης και να χαρούν με όλες τις υπόλοιπες δωρεάν δράσεις.

Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν στο Λούνα-Παρκ, να δοκιμάσουν το παγοδρόμιο και να διαλέξουν καλούδια από την Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν παρακολουθώντας της αναρίθμητες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της Ονειρούπολης στην κεντρική σκηνή.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή. Η «Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας» γεμίζει την κεντρική σκηνή με τρομπέτες τύμπανα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγουδώντας τα κάλαντα παρέα με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου… μέχρι να φτάσει η ώρα για να μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδάκια.

Ακολούθως, στις 12:30 στην Κεντρική Σκηνή. Οι ποδοσφαιριστές της «Δόξας Δράμας» έρχονται στην Ονειρούπολη! Ελάτε να τους γνωρίσετε και να ανταλλάξετε μαζί τους μπαλιές και χριστουγεννιάτικες ευχές!

Στις 17.00 στην Κεντρική Σκηνή. «Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία με τον Άλκη Μπαλτά», μια πρωτότυπη και απολαυστική μουσική παράσταση θεάτρου σκιών για μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

Τα ξωτικά της Ονειρούπολης, ο Άγιος Βασίλης και η μικρή Ειρήνη τριγυρνάν στο χωριό μας και μοιράζουν ευχές ! Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10:30 στην Κεντρική Σκηνή. «Δραμ-όφωνον» παίζουμε παραδοσιακά με την «Παραδοσιακή Ορχήστρα Καθηγητών» του «Δημοτικού Ωδείου Δράμας» και την Χορωδία του «Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής». Ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά της Ονειρούπολης με τρομπέτες, ούτι, κλαρίνο, κανονάκι  και κρουστά και με βοηθούς τους καθηγητές του «Δημοτικού Ωδείου Δράμας» μας περιμένουν όλους για να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους!

Στις 11:00 στο Σπιτάκι των «Φίλων των Ζώων». «Σκέψου ένα μουσουδάκι και φτιάξτο μπρελοκάκι» μια φιλοζωική δράση για παιδιά 5 έως 12 ετών από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Φίλοι των ζώων Δράμας» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων.

Ακολούθως, στις 12:30 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Αθλητισμού και Χορού «Dance and fitness» παρουσιάζει ένα χορευτικό πρόγραμμα σε ρυθμούς Χριστουγέννων.

Στις 13:30 στην Κεντρική Σκηνή. Η «Πανηπειρωτική Ένωση Δράμα» παρουσιάζει κάλαντα και χορούς της Ηπείρου.

Στις 14:30 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλωτής «Ακρίτες» παρουσιάζει χορούς από όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Στη συνέχεια, στις 18:00 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Φτελιάς Δράμα παρουσιάζει δύο όψεις της ελληνικής παράδοσης, Θράκη- Πόντος!

Στις 18:45 στην Κεντρική Σκηνή. Νότες Πόντου στη Χριστουγεννιάτικη Ονειρούπολη με χορό και τραγούδι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διποτάμων Δράμας «Ο Άγιος Νικόλαος»

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12:00 στην Κεντρική Σκηνή. Μουσικοθεατρική παράσταση «Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι». Το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα. Μία φορά κι έναν καιρό… ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη… Οι Ρουμπαγιάτ έχουν το αντίδοτο για να μη γίνουν και οι δικές μας πολιτείες… αγέλαστες! Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους.

Τέλος, στις 20.00 στην Κεντρική Σκηνή. Η πιο απολαυστική περσόνα της ελληνικής διασκέδασης ο Τόνι Σφήνος μας συντροφεύει με ένα άκρως εντυπωσιακό πρόγραμμα που χωρίς υπερβολές μας προσφέρει στιγμές γέλιου ανεπανάληπτες! Τσικάκια το νου σας μην το χάσετε!