Home > Πρώτο Θέμα > Τις πρώτες ενέργειες για διαχείριση αδέσποτων ζώων και υπέργειο πάρκινγκ εξήγγειλε ο κ. Παπαδόπουλος

Τις πρώτες ενέργειες για διαχείριση αδέσποτων ζώων και υπέργειο πάρκινγκ εξήγγειλε ο κ. Παπαδόπουλος

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Δήμου Δράμας

Τις πρώτες ενέργειες για διαχείριση

αδέσποτων ζώων και υπέργειο

πάρκινγκ εξήγγειλε ο κ. Παπαδόπουλος

Οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Κ. Χαρακίδη, Χρ. Μαμσάκου και Π. Κιόρτεβε

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΤΗΝ παρουσία πλήθους κόσμου, σε πολύ καλό και συναινετικό κλίμα και με εκπροσώπους φορέων και αρχών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Δράμας, των επικεφαλής των παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των Κοινοτήτων.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος μετά την τελετή ενεχυρίασε προς το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, την εικόνα της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης, λέγοντας: «Η Παναγία μας είναι το καύχημά μας, το στερέωμά μας».

Μετά από τον θρησκευτικό όρκο, η κα. Κιόρτεβε και ο κ. Αποστολίδης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο από το νέο δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο.

Κατόπιν της τελετής, σε σύντομη ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του λέγοντας: «Σήμερα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα, τους συνυποψηφίους και συνεργάτες μου, γιατί ένας αγώνας μετά από πολύ καιρό, έφτασε να ολοκληρωθεί με την ορκωμοσία αυτής της δημοτικής αρχής. Αυτής της δημοτικής αρχής, που σας υποσχέθηκε λίγα, έναντι αυτών που θα προσπαθήσω να πράξω. Σας υποσχόμαστε ότι ο χρόνος που κυλάει θα εκμεταλλευτεί στο απόλυτο από αυτή τη δημοτική αρχή. Αυτή τη δημοτική αρχή που 15 μέρες μετά τις εκλογές, ξεκίνησε να εργάζεται. Ξέρετε, την 15η Οκτωβρίου, οι εκλογές τελείωσαν. Και μετά από μια χαλάρωση 15 ημερών, ξεκινήσαμε ευσυνείδητα απέναντι σ’ εσάς και τις υποσχέσεις που δώσαμε, να εργαζόμαστε».

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος, «σ’ αυτή την εργασία, δεν είμαστε μόνοι. Δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι. Εμείς θέλουμε τη συνεργασία όλων των πολιτών, τον πολίτη τον θέλουμε δίπλα μας, αρωγό για να πετύχουμε αυτό που έχουμε πει εξαρχής: να αλλάξουμε κεφάλαιο στα δεδομένα της πόλης μας, επ’ ωφελεία όλου του κοινωνικού συνόλου».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος, ότι «θέλουμε επίσης και τους αγαπητούς συναδέλφους των αντιπολιτεύσεων. Τους θέλουμε δίπλα μας.  Αν κάπου είμαστε λάθος να επιχειρούν και να μας επιβάλουν το σωστό κατ’ αυτών, αλλά εμείς είμαστε  εδώ για να ακούμε τους πάντες. Είχα πει και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ότι θα είμαι ο δήμαρχος όλων των Δραμινών και όλων των πολιτών».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα «πρώτα βήματα», για την βελτίωση της καθημερινότητας, «όπως τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με την κατασκευή ενός σύγχρονου καταφυγίου και όχι κυνοκομείο» ενώ όπως είπε έχουν ήδη βρεθεί ορισμένες εκτάσεις.

Μίλησε ακόμα για την κατασκευή ενός «υπέργειου πάρκινγκ το οποίο θα λύσει το κυκλοφοριακό και τη λειτουργία της αγοράς». Αναφέρθηκε ακόμα στο ότι έχει βρεθεί ο χώρος και για χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων, λέγοντας ότι «από τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στον Γενάρη, θα είναι να εγκριθούν αυτές οι εκτάσεις προς το Δήμο».

Έμφαση έδωσε επίσης στο ότι «αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει απόλυτη πλειοψηφία, έτσι ώστε να μπορεί όντως να διοικεί αυτή (σ.σ. η δημοτική αρχή) και όχι κάποια άλλη. Το λέω ενσυνείδητα και ίσως να το εκλάβετε εις βάρος μου, ότι απόλυτα έχουμε την εξουσία και πρέπει να κάνουμε αυτά  που  υποσχεθήκαμε. Οι υποσχέσεις τελείωσαν και τώρα πλέον περνάμε στην πράξη. Και αυτό θα το δείτε στις πρώτες 100 μέρες. Είναι δέσμευση».

Χαιρετισμοί των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, με πρώτο τον κ. Χαρακίδη, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο, ευχόμενος «η νέα δημοτική αρχή να πετύχει όσα δεν πετύχαμε εμείς οι προηγούμενοι. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε δίπλα στις εκάστοτε δημοτικές αρχές ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα το κάνουμε και τώρα, με ειλικρινείς προθέσεις, για το καλό της Δράμας και των Δραμινών».

Προέτρεψε μάλιστα ο κ. Χαρακίδης τους νέους αντιδημάρχους και ειδικούς συμβούλους, «να συνεργαστούν χωρίς κανένα περιορισμό με τα στελέχη του Δήμου, προκειμένου να βγει το έργο. Γιατί το έργο μόνο του δεν μπορεί να το βγάλει η δημοτική αρχή. Το έχουμε ζήσει και εμείς».

Με τη σειρά του ο κ. Μαμσάκος, ευχαρίστησε τους Δραμινούς λέγοντας: «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που μας δώσατε το δικαίωμα να βρισκόμαστε σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα με την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής». Όπως είπε, «αυτό που μας κάνει διαφορετικούς από άλλες πόλεις, από άλλους Δήμους, είναι ότι όλοι αγαπάμε την πόλη μας. Ότι θέλουμε να προσφέρουμε, ανάλογα πώς μπορεί ο καθένας, για το καλύτερο των συμπολιτών μας. Μέσα απ’ αυτή μας την προσπάθεια, κάναμε λάθη. Αλλά κάναμε και καλά πράγματα προς όφελος όλων εσάς. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη συνεργασία όλων μας και όλων των φορέων της Δράμας, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Τέλος, η κα. Κιόρτεβε, σημείωσε ότι είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, συνεχάρη το νέο δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι «η Δράμα τα τελευταία 15 χρόνια έχει μείνει πάρα πολύ πίσω». Όπως τόνισε, «εμείς ως παράταξη, θα είμαστε αρωγοί σας σε ότι χρειαστείτε και με την εμπειρία που έχουμε, θα είμαστε στη διάθεση των νέων δημοτικών συμβούλων για να τους βοηθήσουμε όπου μπορούμε».