Home > νέα > Ένταση και πάλι στις σχέσεις Δημάρχου Δοξάτου και TAP

Ένταση και πάλι στις σχέσεις Δημάρχου Δοξάτου και TAP

Ένταση και πάλι στις σχέσεις Δημάρχου Δοξάτου και TAP

Δ. Δαλακάκης: «Η εταιρεία δεν έχει άδεια να καταστρέφει τα δίκτυά μας».

Κ. Μουζουράκη: «Δεν έχει υποβληθεί αναφορά που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη φθορών»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Στο σημείο των εργασιών του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, στην περιοχή Καλαμπακίου – Νικήσιανης, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δημήτρης Δαλακάκης.

Ο κ. Δαλακάκης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, υποστήριξε ότι η εταιρεία κατασκευής του έργου προξένησε στην συγκεκριμένη περιοχή φθορές και ζημιές, στο δίκτυο ύδρευσης, στις τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ, ενώ εισήλθε παράνομα σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Από την πλευρά της η εταιρεία κατασκευής του Αγωγού ΤΑΡ, μέσω της Διευθύντριας Επικοινωνίας για την Ελλάδα, κα. Κατερίνα Μουζουράκη, υποστήριξε ότι δεν έχει υποβληθεί αναφορά για την ύπαρξη φθορών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι εργολήπτριες εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της κατασκευής, έχουν δεσμευτεί για την αποκατάσταση φθορών που ενδεχομένως προκύψουν από την κατασκευή του έργου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαλακάκης αναφερόμενος στο συμβάν, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Βρέθηκα στο σημείο Καλαμπάκι – Νικήσιανη, το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, μαζί με την αστυνομία, γιατί η εταιρεία ΤΑΡ που υλοποιεί το έργο του αερίου, είχε κλείσει παράνομα την οδό, εισήλθε παράνομα σε ιδιωτική ιδιοκτησία, προξένησε βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ προκάλεσε βλάβες και σε τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ, στο χωριό της Αγίας Παρασκευής. Η εταιρεία δεν έχει άδεια να καταστρέφει τα δίκτυά μας. Παράλληλα, πληροφορήθηκα χθες το πρωί ότι πρέπει να έχουν γεμίσει κάποιοι δρόμοι με λάσπη, γιατί χρησιμοποιούν πολύ μεγάλα οχήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν εύκολα αυτοκίνητα. Εγώ σαν Δήμαρχος θα κινηθώ νομικά. Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αντιπολίτευση την Δευτέρα φέρνει θέμα στη σύσκεψη, ώστε να λάβει ο Δήμος Δοξάτου από τον TAP ανταποδοτικά οφέλη».

Η τοποθέτηση της Διευθύντριας

Επικοινωνίας του ΤΑΡ, κας Κ. Μουζουράκη

Η  εφημερίδας μας επικοινώνησε με τη Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Αγωγού ΤΑΡ, κα. Κατερίνα Μουζουράκη. Όπως μας εξήγησε η κα. Μουζουράκη, οι εργασίες του ΤΑΡ στην επαρχιακή οδό Δράμα – Νικήσιανη, καθότι καθόλα νόμιμες, ουδέποτε διακόπηκαν και συνεχίζονται κανονικά. Συγκεκριμένα, η κα. Μουζουράκη επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δημήτρης Δαλακάκης, πράγματι επισκέφθηκε εχθές σημείο στο οποίο γίνονται εργασίες κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, και συγκεκριμένα εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Δράμας-Νικήσιανης. Κατόπιν αιτήματός του,  η εργολήπτρια κοινοπραξία, Bonatti/J&P Avax, που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του αγωγού, μεταξύ άλλων, στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, επέδειξε στον Δήμαρχο, παρουσία εκπροσώπου της τοπικής αστυνομίας, τις σχετικές άδειες που διαθέτει από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες επιτρέπουν τις συγκεκριμένες εργασίες, και ο Δήμαρχος απεχώρησε. Οι εργασίες του ΤΑΡ στην επαρχιακή οδό Δράμα-Νικήσιανη, καθότι καθόλα νόμιμες, ουδέποτε διακόπησαν και συνεχίζονται κανονικά.

Σχετικά με την αναφορά του Δημάρχου σε φθορές στο δίκτυο ύδρευσης που διέρχεται από ιδιωτική ιδιοκτησία κατοίκου της περιοχής, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι δεν έχει υποβληθεί καμία σχετική αναφορά στην εργολήπτρια εταιρεία ή στον ΤΑΡ από ιδιώτη ή άλλον τοπικό φορέα της Αγίας Παρασκευής που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη φθορών. Σε κάθε περίπτωση, ο ΤΑΡ και οι εργολήπτριες εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της κατασκευής, έχουν δεσμευτεί για την αποκατάσταση φθορών που ενδεχομένως να προκύψουν από την κατασκευή του έργου. Ήδη, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου η εργολήπτρια εταιρεία αποκατέστησε πλήρως και σε αποδεδειγμένα καλύτερη από την αρχική κατάσταση αγροτικούς δρόμους που είχαν επηρεαστεί από την μεταφορά βαρέων μηχανημάτων».

Σε ερώτηση της εφημερίδα μας σχετικά με τις κοινωνικές επενδύσεις, τις οποίες διατίθεται να πραγματοποιήσει ο ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες, οι οποίες επηρεάζονται από το έργο, η κα. Μουζουράκη ανέφερε: «Σε σχέση με τις κοινωνικές επενδύσεις που προτίθεται να πραγματοποιήσει ο ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες που επηρεάζονται από το έργο, στο πλαίσιο της εθελοντικής δέσμευσης του για διάθεση €32 εκατομμύριων σε δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, θα διατεθούν 10€ εκατομμύρια. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να επιλεγούν κοινωνικές επενδύσεις που καλύπτουν τοπικές ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές, και οι οποίες εμπίπτουν στην πολιτική επενδύσεων του ΤΑΡ».

 

 

Περίπτωση αγροτικού δρόμου στις Σέρρες, όπου η εργολήπτρια εταιρεία αποκατέστησε πλήρως και σε αποδεδειγμένα καλύτερη από την αρχική κατάστασή του.

Πριν την άφιξη της εταιρείας

TAP 1

Κατά τη διάρκεια των εργασιών

TAP 2

 

Μετά την αποκατάσταση

TAP 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *