Home > Πρώτο Θέμα > ΔΕΚΠΟΤΑ 1996-2021 – 25 χρόνια αστείρευτης κοινωνικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης στο Δήμο Δράμας

ΔΕΚΠΟΤΑ 1996-2021 – 25 χρόνια αστείρευτης κοινωνικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης στο Δήμο Δράμας

ΔΕΚΠΟΤΑ 1996-2021

25 χρόνια αστείρευτης κοινωνικής,

πολιτιστικής και τουριστικής

ανάπτυξης στο Δήμο Δράμας

Η τιμητική εκδήλωση βράβευσης του Ιδρυτή και των πρώην Προέδρων της ΔΕΚΠΟΤΑ

 

ΜΕ ΜΙΑ σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ολοκλήρωσε τη δράση της η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ) του Δήμου Δράμας. Όπως είναι γνωστό, μετά από μια κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ οδηγήθηκε σε λύση και εκκαθάριση, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στον πολιτισμό της πόλης της Δράμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της.

Η διοίκηση της ΔΕΚΠΟΤΑ, με πρόεδρο τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, διοργάνωσαν ένα τετραήμερο μεγάλο αφιέρωμα με διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν όλες διαδικτυακά, μέσω του προφίλ της στο Facebook αλλά και από το κανάλι της στο YouTube, από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Στις εκδηλώσεις, κυριάρχησαν σπουδαίες και όμορφες μουσικές συναυλίες, όπως της Φιλαρμονικής «Paul Constantinescu» από το Πλοέστι της Ρουμανίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ). Ακόμα, παρουσιάστηκαν παλαιότερες συναυλίες που πραγματοποίησε η ΔΕΚΠΟΤΑ, όπως με τους «1550», Ζωή Παπαδοπούλου, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης το νέο σύγχρονο δημοτικό τραγούδι «Ψιλή Βροχή» που έγραψε η κα. Μαριάνθη Λαζαρίδου και αποδόθηκε εκπληκτικά με τη μουσική του κ. Γιώργου Μαυρίδη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ του κ. Κωστή Μελιάδη με τίτλο: «Δρώμενα πολιτιστικής κληρονομιάς Δράμας», όπως και η παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής της ΔΕΚΠΟΤΑ από την ιστορικό τέχνης κα. Λαζαρίδου.

Ακόμα, σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Θύμησες…» εκπρόσωποι συλλόγων, υπάλληλοι και προμηθευτές μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ απολαύσαμε μια πολύ ωραία παρουσίαση του παραμυθιού «Κρεμμύδια στα κεραμίδια» και «Ποτέ μην λες όχι στον αρκούδο» του κ. Χαλδογερίδη από την ηθοποιό κα. Ουζουνίδου.

Τέλος, ενδιαφέρουσες ήταν οι συζητήσεις με πανεπιστημιακούς σχετικά με την πανδημία του Covid-19 και τις μεταβολές που επέφερε σε πολιτισμό και τουρισμό καθώς και μια ανοιχτή συζήτηση για τον πολιτισμό. Όπως φυσικά και η παρουσίαση του έργου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που υλοποιεί η ΔΕΚΠΟΤΑ όλα αυτά τα χρόνια.

1 dekpota (1)

Τιμητική εκδήλωση προέδρων

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα τιμητική εκδήλωση βράβευσης του ιδρυτή και των πρώην προέδρων της ΔΕΚΠΟΤΑ, η οποία μεταδόθηκε επίσης διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση αυτή, τιμήθηκαν όλοι οι πρόεδροι που πέρασαν από τη δημοτική επιχείρηση, με πρώτο τον ιδρυτή της κ. Μαργαρίτη Τζίμα (πρώην δήμαρχος και πρώην Υπ. Μακεδονίας – Θράκης), ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. Ο επόμενος πρόεδρος ήταν ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης (πρώην δήμαρχος) και αργότερα ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης (πρώην δήμαρχος και πρώην βουλευτής). Ο κ. Χαρακίδης ήταν μάλιστα ο τελευταίος δήμαρχος που χρημάτισε πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ ο ίδιος επί θητείας του όρισε πρόεδρο τον κ. Νίκο Χαρίσκου. Επί θητείας δημάρχου κ. Μαμσάκου αργότερα, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Τάσος Χατζηκυριακίδης, στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Ψαρράς και τέλος ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε χρηματίσει αντιπρόεδρος και μέλος της ΔΕΚΠΟΤΑ για 14 χρόνια. Στο πρόσωπό του τιμήθηκαν όλοι οι αντιπρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης.

Αν και είχαν καλεστεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, εντούτοις δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι βουλευτές Δράμας: ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η κα. Χαρά Κεφαλίδου, οι οποίοι όμως έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, ενώ την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του και ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, καθώς η πλειοψηφία των προέδρων εξέφρασε την αρνητική της θέση για το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ υπέρ της απόφαση αυτής, τάχθηκε κυρίως ο κ. Χαρακίδης.

EYTHIMIADOU ELENH DEKPOTA (1)

Ελένη Ευθυμιάδου – «Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος»

Την εκδήλωση άνοιξε η προϊσταμένη της ΔΕΚΠΟΤΑ κα. Ελένη Ευθυμιάδου, η οποία σημείωσε πως «όλοι οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι της ΔΕΚΠΟΤΑ, ασκώντας τη δημοτική πολιτική, συνέβαλαν στην προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής προς όφελος της Δραμινής κοινωνίας». Μιλώντας με θερμά λόγια για τον νυν πρόεδρο κ. Καλλινικίδη, επεσήμανε πως δούλευε περισσότερο και από τους υπαλλήλους, «με έμφαση στην ομαδική δουλειά και με πνεύμα συνεργασίας».

Η ίδια επεσήμανε ότι «η εκδοτική δραστηριότητα (σ.σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ), ήταν μοναδική στη μεταπολεμική ιστορία της Δράμας. Η διοργάνωση των συμποσίων για την ιστορία και τον πολιτισμό έριξε φως σε άγνωστα σημεία της ιστορικής μας κληρονομιάς. Εκθέσεις ζωγραφικής πανελλήνιας εμβέλειας και εκθέσεις Βαλκανίων ζωγράφων. Η Δράμα πολύ γρήγορα απέκτησε αποτυπωμένη ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία. Και όλα αυτά με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Το κοινωνικό της έργο μοναδικό και πρωτοπόρο για την εποχή της», ενώ αναφέρθηκε και σε ένα σύντομο ιστορικό.

Τέλος, η κα. Ευθυμιάδου στάθηκε και στο προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης λέγοντας πως «Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας και εγώ προσωπικά, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας σε μια δύσκολη περίοδο, ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στα καθήκοντά μας, εργαστήκαμε και εργαζόμαστε άοκνα, υλοποιώντας τις αποφάσεις των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων. Προς την κατεύθυνση της επίτευξης του σκοπού και του στόχου της επιχείρησης παρουσιάσαμε έργο που ευθύνη το σημάδι του στη Δραμινή κοινωνία».

3 (3)

Λευτέρης Καλλινικίδης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο «σημαντικό έργο» από πλευράς ΔΕΚΠΟΤΑ, το οποίο «μένει ως παρακαταθήκη στο Δήμο μας. Μένει ως παρακαταθήκη στην κοινωνία της Δράμας. Μένει ως έργο ανεξίτηλα γραμμένο στο μυαλό, στη ψυχή και στην καρδιά των Δραμινών». Αναφερόμενος στους προκατόχους του ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε πως «ο καθένας στη ΔΕΚΠΟΤΑ έβαλε το δικό του λιθαράκι, έτσι όπως αυτός πίστευε πως πρέπει να ασκήσει τη συγκεκριμένη πολιτική» και «όλοι κάτι άφησαν στη ΔΕΚΠΟΤΑ».

Ο ίδιος, συνέχισε λέγοντας ότι είναι περήφανος που προήδρευσε «σε έναν οργανισμό σημαντικό για την ιστορία της Δράμας». Ακόμη, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ευχαρίστησε το προσωπικό, το οποίο «πολλές φορές εξαιτίας των δικών μας πολιτικών ή των δικών μας αντιμαχιών έγιναν στόχος», τονίζοντας ότι «πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε ότι στάθηκαν όρθιοι». Τέλος, ο κ. Καλλινικίδης, αναφερόμενος στην ιστορία της ΔΕΚΠΟΤΑ, σημείωσε πως «αυτή την ιστορία, πρώτοι εμείς που υπηρετήσαμε αυτόν τον οργανισμό, να συνεχίσουμε να την αναδεικνύουμε για να μην ξεχάσουμε ποτέ το έργο, το οποίο έγινε στην ΔΕΚΠΟΤΑ».

4 (3)

Χριστόδουλος Μαμσάκος

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, σημείωσε πως «η ΔΕΚΠΟΤΑ αποτέλεσε για όλη τη Δραμινή κοινωνία μία κυψέλη δημιουργίας και παραγωγής πολιτισμού. Υπήρξε κοινωνός και αρωγός σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις της πόλης μας και κατέκτησε μια περίοπτη θέση στις καρδιές όλων μας». Μάλιστα την χαρακτήρισε ως «έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας», προσθέτοντας πως «υπήρξε όραμα σπουδαίων Δραμινών και αφήνει πίσω της πλούσια παρακαταθήκη». Ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους «που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό», καθώς και όλους τους Προέδρους που «ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι και τις δικές του πινελιές».

DEKPOTA PROEDROI

Μηνύματα βουλευτών

Στη συνέχεια, η συντονίστρια της εκδήλωσης κα. Ευθυμιάδου, διάβασε τα μηνύματα των βουλευτών, αρχίζοντας από το μήνυμα της κας Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ, η οποία σημείωνε ότι μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «ξεκινά μια νέα περίοδος γεμάτη προκλήσεις» και ευχαρίστησε τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, τους διατελέσαντες προέδρους και το προσωπικό της ΔΕΚΠΟΤΑ: «Η συμβολή όλων στην υποστήριξη ενός σύνθετου έργου μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, ήταν σημαντική, τονίζοντας ότι, «ελπίζουμε με τη νέα μορφή να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά και την ουσιαστική παρουσία στο χώρο των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων».

Ο βουλευτής κ. Μπλούχος της Ν.Δ. επισημαίνει ότι, «οι Δραμινοί ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόκληση και βοήθησαν στην πετυχημένη πορεία της ΔΕΚΠΟΤΑ. Γνώριζε καλά η τότε Δημοτική αρχή πως ένας λαός χωρίς αποτυπωμένη πολιτιστική ταυτότητα δεν έχει μέλλον.  Ελπίζω και πιστεύω η Δράμα με το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της να συνεχίσει να ιχνογραφεί το αποτύπωμα της στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος στο μήνυμά του σημείωνε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, ένα κεφάλαιο της πολιτιστικής Δράμας κλείνει. Έτσι επέλεξε η πλειοψηφία, έτσι επιτάσσει η Δημοκρατία. Όλοι εσείς που διακονήσατε τους Δραμινούς και τις Δραμινές, αγόγγυστα και αφειδώλευτα και με ειλικρινή αγωνία, έχετε τις ευχαριστίες μας και την εκτίμησή μας. Κυρίως όμως θέλω να εκφράσω ένα κρυφό πόθο και μια ελπίδα ότι, επειδή η πόλη εξακολουθεί να σας έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από θεσμική ιδιότητα, θα ξανανταμώσουμε συμμέτοχοι στις κοινές προσπάθειες, που όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μας χωριστά, έχουμε ανάγκη».

Οι δηλώσεις των τιμηθέντων προέδρων

6 (1)

Θωμάς Μαργαρίτης

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Θωμάς Μαργαρίτης, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ επί ημερών του, στάθηκε στην έκδοση του περιοδικού «Δίοδος 66100» με τη βοήθεια του κ. Αποστολίδη, στην ίδρυση του ενυδρείου του Μυλοποτάμου και στη στήριξη στην Ονειρούπολη. Μάλιστα, ευχήθηκε «μέσω του Δήμου Δράμας η ΔΕΚΠΟΤΑ να συνεχίσει το μεγάλο έργο το οποίο μέχρι σήμερα επιτέλεσε», καθώς «η τοπική κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη την πολιτιστική ανάπτυξη».

8 (2)

Κυριάκος Χαρακίδης

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Κυριάκος Χαρακίδης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος ανέφερε αρχικά πως είναι οξύμωρο ο ίδιος που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Προέδρου κ. Καλλινικίδη, εξηγώντας τους λόγους που επιλέχθηκε η μη συνέχιση λειτουργίας της. Όπως είπε, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού, «θα την αδικούσα», τονίζοντας πως είναι «εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα από όταν ξεκίνησε».

9 (1)

Νίκος Χαρίσκος

Ο πρώην Πρόεδρος κ. Νίκος Χαρίσκος ευχαρίστησε τον τότε Δήμαρχο για την επιλογή να ηγηθεί της επιχείρησης, καθώς και την κ. Ευθυμιάδου και όλο το προσωπικό. «Θέλω να πιστεύω ότι έπεται η συνέχεια για κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.

11

Τάσος Χατζηκυριακίδης

Ο πρώην Πρόεδρος κ. Τάσος Χατζηκυριακίδης επεσήμανε πως παρ’ ότι η επιχείρηση ήταν υποστελεχωμένη, «θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της». Επίσης, έκανε λόγο για «τεράστιο έργο», αλλά και για επιθέσεις που δέχτηκαν οι Πρόεδροί της από πολλές πλευρές. Ο ίδιος, συνέχισε, θα περίμενε δημόσια διαβούλευση με πολίτες, φορείς και πνευματικούς ανθρώπους, πριν ληφθεί η απόφαση για το κλείσιμο. Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για αυτή την εξέλιξη και σημείωσε πως δεν είναι αισιόδοξος πως «θα υπάρξει ένας οργανισμός που θα παράξει αντίστοιχο έργο».

12

Γιώργος Ψαρράς

Ο πρώην Πρόεδρος κ. Γιώργος Ψαρράς ανέφερε πως «το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι καθαρά προϊόν πολιτικού εκβιασμού», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «όταν αναλάβαμε», «η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή». Μάλιστα, συνεχάρη τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους που καταψήφισαν την απόφαση για το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης και ευχήθηκε να δικαιωθούν όσοι ψήφισαν υπέρ.

13

Γιώργος Παπαδόπουλος

Ακολούθησε τιμητική βράβευση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι αντιπρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ο ίδιος έχει τη μακροβιότερη πορεία στα δρώμενα της ΔΕΚΠΟΤΑ, καθώς για 14 χρόνια περίπου διετέλεσε είτε μέλος στο Δ.Σ. είτε Αντιπρόεδρος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη ΔΕΚΠΟΤΑ ως «κυψέλη παραγωγής πολιτισμού, τουρισμού και κοινωνικής δημιουργίας και προστασίας». Αναφερόμενος εν συντομία στο έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως οι εκδόσεις της θα μείνουν «παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται», ενώ στάθηκε ακόμη στα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα «που δεν μπορούσε να υιοθετήσει ο Δήμος», στην πινακοθήκη με τους 250 πίνακες ζωγραφικής, στο ενυδρείο με τους 25.000 επισκέπτες σε μία 4ετία (2007-2010), στην Ονειρούπολη, στα επιστημονικά συνέδρια.

«Η Δράμα θα αντιληφθεί την απώλεια αυτής της επιχείρησης», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος και εξέφρασε τη λύπη και την πικρία του για το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Μάλιστα απεύθυνε πρόταση προς τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ να εκδοθεί ένα βιβλίο με την ιστορία της ΔΕΚΠΟΤΑ «για να αντιληφθούν το μέγεθος παραγωγής έργου αυτής της επιχείρησης». Αναφερόμενος σε όσους αποφάσισαν το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ ανέφερε πως «κάποιοι δεν κατάλαβαν τι έγινε» και πως «κάποιοι νεοεκλεγέντες δεν ξέρουν την ιστορία της ΔΕΚΠΟΤΑ».

tzimas_φωτο

Χαιρετισμός Μαργαρίτη Τζίμα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάγνωση επιστολής του πρώην Υπουργού, πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου κ. Μαργαρίτη Τζίμα, επί θητείας του οποίου ιδρύθηκε η ΔΕΚΠΟΤΑ.

Στο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων, «η ΔΕΚΠΟΤΑ ήταν η μεγαλύτερη και μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της Δημοτικής μας αρχής το 1996,η ίδρυση και λειτουργία της. Κατορθώσαμε να κινητοποιήσουμε μεγάλο πολιτιστικό, κοινωνικό και πνευματικό δυναμικό της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε συστηματικά την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της Δράμας».

Αναφέρθηκε επίσης στην «εκδοτική δραστηριότητα μοναδική στη μεταπολεμική ιστορία της Δράμας» επισημαίνοντας ότι, «η Δράμα πολύ γρήγορα απέκτησε αποτυπωμένη ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία. Και όλα αυτά με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων».

Τόνισε επίσης, ότι, «το κοινωνικό της έργο μοναδικό και πρωτοπόρο για την εποχή της. Επιδόματα παιδιών, σπουδών, ενοικίων που τώρα έχουν θεσμοθετηθεί από το κράτος. Πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με σχήματα και καλλιτέχνες που ακόμη θυμούνται οι συμπολίτες μας. Έγινε συστηματική αξιοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων της Δράμας με εκδηλώσεις που αναδείκνυαν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα. Η ΔΕΚΠΟΤΑ ήταν εκείνη που έκανε έκδοση του λευκώματος για τη ΔΟΞΑ Δράμας και το μοναδικό βιβλίο με κόμικς που αναφερόταν στην ιστορία της Δράμας».

Τέλος ο κ. Τζίμας σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «στην πολιτική δεν γκρεμίζουμε κάτι πετυχημένο. Μια ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Στην πολιτική και ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση βελτιώνουμε. Στην νέα εποχή η ΔΕΚΠΟΤΑ θα μπορούσε να είναι το νέο εργαλείο ,ο νέος μηχανισμός κοινωνικών και πολιτιστικών παρεμβάσεων του Δήμου».