Home > Πρώτο Θέμα > Δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τα περί παραιτήσεώς του ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας Δηλώσεις στον «Π.Τ» του διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας για πιθανή του αποχώρηση

Δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τα περί παραιτήσεώς του ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας Δηλώσεις στον «Π.Τ» του διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας για πιθανή του αποχώρηση

Δηλώσεις στον «Π.Τ» του διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας για πιθανή του αποχώρηση

Δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει

τα περί παραιτήσεώς του

ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας

Λιάτσης: «… όποια απόφαση κι αν ληφθεί από μέρους μου, είναι διασφαλισμένη η ανάπτυξη του Νοσοκομείου…»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΔΕΝ διαψεύδει, όμως ούτε και επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από το Νοσοκομείο Δράμας, ο διοικητής του κ. Νίκος Λιάτσης. Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Λιάτσης, το μόνο που επιβεβαίωσε, ήταν ότι, «το Νοσοκομείο πάει πάρα πολύ καλά… όποια απόφαση κι αν ληφθεί από μέρους μου, είναι διασφαλισμένη η ανάπτυξη του Νοσοκομείου για το 2019».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι έντονες οι φήμες που θέλουν το διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκο Λιάτση, να παραιτείται. Οι φήμες αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, και άλλοτε λένε ότι πιθανότατα ο ίδιος παραιτείται ή εξαναγκάζεται σε παραίτηση ή απλά τον αλλάζει το Υπουργείο Παιδείας. Οι άλλες φήμες, τον θέλουν επίσης να βρίσκεται σε διαμάχη με τον εσωκομματικό μηχανισμό… όμως ο ίδιος στέκεται στο ύψος του και προσπαθεί να αποφύγει τις περιττές δηλώσεις στον Τύπο.

Προ ημερών, ο «Πρωινός Τύπος» δημοσίευσε μια είδηση, σύμφωνα με την οποία πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη, ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα σε έναν πίνακα κατάταξης με τις προσωρινές προσλήψεις ατόμων στο Νοσοκομείο. Το θέμα πήρε έκταση και δημοσιεύθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού Τύπου.

Liatshs

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με το διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτση, και του ζήτησε να ενημερωθεί αρχικά σχετικά με το ζήτημα της ερώτησης των πέντε κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή. Ο κ. Λιάτσης δεν έδωσε άμεσες απαντήσεις, παρά μόνο τόνισε ότι ετοιμάζει την απάντησή του, η οποία όταν είναι έτοιμη θα σταλεί και στη Βουλή, αλλά θα δοθεί και στη δημοσιότητα.

Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον ίδιο να μας πει τι πραγματικά συμβαίνει με τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Ούτε και εδώ έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις, αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι «το σκέφτεται»!

«Ετοιμάζω απαντήσεις…»

Επειδή σε κάποια πράγματα, σημασία έχει να μεταφέρουμε όσο πιο σωστά γίνεται αυτά που λέει κάποιος, ας δούμε τις ερωταπαντήσεις.

Με αφορμή την ερώτηση των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λιάτση, τι ακριβώς έχει συμβεί μ’ αυτό το ζήτημα;

«Είμαι στη διαδικασία της απάντησης… κατ’ αρχήν και στους βουλευτές και στον υπουργό…»

Θα δώσετε επίσημη απάντηση;

«Ναι, φυσικά και θα κάνω απάντηση και θα τοποθετηθώ, αποσαφηνίζοντας το όποιο θολό τοπίο έχει προκύψει μέσα από τα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών. Οι βουλευτές θέλουν μια εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και προτίθεμαι να αναλύσω με κάθε λεπτορέρεια αυτά τα οποία προέκυψαν. Προφανώς, επειδή μέσα στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν αποτυπώνονται στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης, γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι, το οποίο, καταλαβαίνεται ότι εμπεριέχει και πολλούς πίνακες είναι πολυσέλιδο. Κάτι τέτοιο όμως, δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά να μνημονευθεί το αναπόσπαστο κομμάτι της σκεπτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης».

Κύριε Λιάτση. Ακούγονται πολλά και διακινούνται, φήμες, ότι υπάρχει πιθανότητα παραίτησής σας, ή τουλάχιστον αλλαγής σας από το Υπουργείο Υγείας.

«Κοιτάξτε. Αυτό το θέμα… δεν μπορώ να σας απαντήσω…»

Τι συμβαίνει όμως και κυκλοφορούν οι φήμες; Τα διαψεύδεται όλα αυτά; Πρόκειται για φήμες τις οποίες κυκλοφορούν κάποιοι για δικούς τους λόγους;

«Κοιτάξτε. Οι αποφάσεις μου θα σας κοινοποιηθούν και θα έχετε και γνώση από εμένα για το τι προτίθεμαι να κάνω. Εντάξει;»

Πράγμα που σημαίνει δηλαδή ότι έχετε στο μυαλό σας κάτι τέτοιο;

«Σας είπα και είμαι ξεκάθαρος. Όποια απόφαση πάρω, θα είναι μια προσωπική επιλογή, καθαρά. Από εκεί και πέρα, θα έχετε και το χρόνο…»

Επειδή όλο αυτό κύριε διοικητά, συνδυάζεται στον ίδιο χρόνο με τις καταγγελίες του βουλευτή κ. Κυριαζίδη, ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

«Όχι, όχι, δεν σχετίζεται καθόλου μ’ αυτό, μην μπλέκουμε τα πράγματα. Είναι υποχρεωμένο το Νοσοκομείο να δίνει απαντήσει και να διαλύει τα όποια ερωτήματα προκύπτουν. Θεωρώ ότι όλες οι ερωτήσεις οι οποίες κατατίθενται (σ.σ. εννοεί στη Βουλή) εκατέρωθεν, γίνονται καλοπροαίρετα. Από εκεί και πέρα, είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε βουλευτή, να δώσω διευκρινήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση και το Νοσοκομείο».

Πόσο σύντομα θα έχουμε τις αποφάσεις σας κύριε διοικητά;

«Σας είπα ότι θα έχετε γνώση αυτής της απόφασης. Από εκεί και πέρα… το Νοσοκομείο πάει πάρα πολύ καλά, το έχετε αντιληφθεί και εσείς στα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι, όποια απόφαση και αν ληφθεί από μέρους μου, είναι διασφαλισμένη η ανάπτυξη του Νοσοκομείου και ειδικά για το 2019, στην οποία θα λάβουν χώρα αρκετά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη».