Home > νέα > «Δεν επιτρέπεται να μην ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού»-Επιχειρηματίες καφέ στο Χ.Κ. Φαλακρού μιλούν στον «Π.Τ.»

«Δεν επιτρέπεται να μην ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού»-Επιχειρηματίες καφέ στο Χ.Κ. Φαλακρού μιλούν στον «Π.Τ.»

Επιχειρηματίες καφέ στο Χ.Κ. Φαλακρού μιλούν στον «Π.Τ.»

«Δεν επιτρέπεται να μην ανοίξει

το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού»

Προσπάθειες συνάντησης με τους βουλευτές της Δράμας προκειμένου να υπάρξει λύση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ τους εκφράζουν επιχειρηματίες καφέ στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, για την απόφαση της Π.Ε. Δράμας, να μη λειτουργήσει τη φετινή σεζόν, το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Όπως είναι γνωστό, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, με δελτίο Τύπου, ενημέρωσε τους Δραμινούς ότι για φέτος το Χ.Κ. Φαλακρού δεν θα λειτουργήσει, καθώς  υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας σ’ αυτό, αλλά κυρίως επειδή υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται να υπογράψουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της  λειτουργίας του.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόφαση αυτή, είναι πάρα πολλά, καθώς επιχειρηματίες της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, βλέπουν την επένδυσή τους να χάνεται κυριολεκτικά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» οι επιχειρηματίες της ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε., καφέ στην πόλη της Δράμας, δημιούργησαν πριν από δύο χρόνια ένα δεύτερο καφέ στο Χ.Κ. με την ονομασία «Ανεμοσούρι». Παρ’ όλα αυτά, βλέπουν τα έξοδά τους να μην έχουν πιάσει τόπο και ζητούν από όλους τους αρμόδιους, να ανοίξει και να λειτουργήσει για φέτος το Χιονοδρομικό μιας και τα  υγειονομικά μέτρα επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

«Δεν επιτρέπεται να μην ανοίξει το Χιονοδρομικό…»

Με αφορμή της απόφασης να μη λειτουργήσει φέτος το Χ.Κ. Φαλακρού, οι επιχειρηματίες της ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε., μίλησαν στον «Πρωινό Τύπο» σημειώνοντας ότι το 2019 είχαν πάρει μέσω δημοπρασίας το κτίριο στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, «Ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Το φτιάξαμε μόνοι μας, επενδύσαμε σ’ αυτό. Την πρώτη χρονιά που πήγαμε να δουλέψουμε, το 2020, έτυχε ο κορωνοϊός και τα lockdown και δεν μπορέσαμε. Φέτος, μετά από το πλήγμα που δεχθήκαμε από το κορωνοϊό, είπαμε να ξεκινήσουμε. Εμείς υπολογίσαμε σ’ αυτό το μαγαζί, γιατί και οι τέσσερις, είμαστε απ’ αυτούς που δουλεύουν στο μαγαζί. Το καλοκαίρι το «Ναυαρίνο» και το χειμώνα το «Ανεμοσούρι». Κι αυτό για να μπορέσουμε επιβιώσουμε, όχι για να βγάλουμε χρήματα. Και τελικά δεν ανοίγει. Δεν μπορεί να μην ανοίξει. Θα πρέπει να πάρουν απόφαση οι πολιτικοί της πόλης μας, όλοι, να ανοίξει το Χιονοδρομικό. Δεν μπορεί ο τόπος μας να κρίνεται από ένα – δύο υπαλλήλους που δεν  υπογράφουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού».

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, «η αγάπη μας για το Φαλακρό τόσα χρόνια, μας οδήγησε κάνοντας ένα βήμα παραπάνω – και βλέποντας μπροστά και όχι πίσω – μπήκαμε στη διαδικασία της ενασχόλησής μας επιχειρηματικά επάνω στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Έχοντας στο μυαλό μας μόνο καλές προθέσεις και προθέσεις ανάπτυξης, όσον αφορά το κομμάτι της εστίασης, προχωρήσαμε χωρίς δισταγμούς, πήραμε ένα κτίριο του χιονοδρομικού σε πλήρη κατάρρευση και με προσωπική εργασία χρήματα από την τσέπη μας και με κόπο έγινε μαγαζί . Ένα μαγαζί που εδώ και δυο χρόνια δεν έχει ανοίξει ούτε μια μέρα».

Οι επιχειρηματίες, επισημαίνουν ακόμα μιλώντας στον «Π.Τ.» ότι, «το πρόβλημα λύνεται μόνο με πολιτική βούληση. Υπηρεσιακοί δεν υπογράφουν λες και το βουνό τους ανήκει. Ποιος είναι αυτός που θα το καταφέρει; Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να σιωπήσω. Λύση υπάρχει, χρόνος υπάρχει, το Φαλακρό δεν ανήκει σε κανέναν και δεν μπορεί κανένας να στερήσει ούτε τον αθλητισμό, ούτε την εργασία και το πιο σημαντικό τον ήδη «ανύπαρκτο» τουρισμό».

Να σημειωθεί τέλος, ότι, οι επιχειρηματίες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού Δράμας, το δήμαρχο και κάποιον εκπρόσωπο της Περιφέρειας που είναι η αρμόδια για τη λειτουργία του Χ.Κ. Φαλακρού.