Home > νέα > Δερματίδης: Στόχος μας η δημιουργία νέου βρεφικού τμήματος στη Δράμα-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας

Δερματίδης: Στόχος μας η δημιουργία νέου βρεφικού τμήματος στη Δράμα-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας

Δερματίδης: Στόχος μας η δημιουργία

νέου βρεφικού τμήματος στη Δράμα

Μειοψήφησαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ κατά πλειοψηφία το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας 2019-2023, μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση που έγινε δια περιφοράς με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το θέμα αφορά την πλήρη αναφορά του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας (ΝΠΔΔ) και αφορά στον σχεδιασμό της τετραετίας τουλάχιστον από εδώ και πέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι, στη διαχείριση του ΝΠΔΔ ανήκουν οι Βρεφικοί, Νηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δράμας, το ένα ΚΔΑΠ το Καλού Αγρού και τα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας.

Dermatidis paidikoi 02

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Δερματίδης, σημείωσε ότι επί της ουσίας «έχουν καταγραφεί οι ανάγκες του Νομικού Προσώπου, οι οποίες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, είναι κυρίως η δημιουργία βρεφικών τμημάτων που θέλουμε να κάνουμε για το 2021, η δημιουργία του τρίτου τμήματος στο ΚΗΦΗ και αν αργότερα χρειαστεί μπορεί να γίνει και ένα τέταρτο τμήμα. Και ακόμα, στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνεται και δημιουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στην περιοχή της ανάπλασης επί της οδού Χελμού».

Όπως επισημαίνει ο κ. Δερματίδης, «επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο βρεφικό τμήμα, γιατί εκεί είναι το μέλλον όπως έχει αποδειχθεί από τα τελευταία χρόνια μέχρι σήμερα».

Αυτή την ώρα το ΝΠΔΔ λειτουργεί ήδη δύο βρεφικούς σταθμούς, ενώ ετοιμάζει έναν τρίτο, στον χώρο του νυν 6ου Παιδικού Σταθμού στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, ο οποίος θα μετατραπεί σε αποκλειστική χρήση βρεφικού σταθμού με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ. Αυτός θα είναι ο πρώτος αποκλειστικά βρεφικός σταθμός.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στέλνετε στο Δήμο Δράμας, ο οποίος στη συνέχεια το εντάσσει στο συνολικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Αυτή την ώρα, στη δύναμη του ΝΠΔΔ περιλαμβάνονται 9 Παιδικοί Σταθμοί, εκ των οποίων έξι στην πόλη της Δράμας μαζί με ένα Βρεφονηπιακό, και οι Παιδικοί Σταθμοί Καλού Αγρού, Ξηροποτάμου  και ο Β΄ Βρεφονηπιακός Χωριστής. Επίσης ένα ΚΑΠΗ στην πόλη της Δράμας και από ένα στην Χωριστή και στον Ξηροπόταμο, το ΚΗΦΗ στην περιοχή της ανάπλασης και το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ). Επίσης, ένα ΚΔΑΠ στον Καλό Αγρό και ο Συμβουλευτικό Σταθμός Άνοιας.

Ανάλογα με τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, σήμερα λειτουργούν όλα τα βρεφικά τμήμα και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου κανονικά. Κλειστό παραμένει από τις 7 Νοεμβρίου το ΚΗΦΗ (περιοχή ανάπλασης) καθώς και τα ΚΑΠΗ, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2020. Το ΚΔΑΠ Καλού Αγρού δεν λειτουργεί λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Μειοψήφησαν

Κατά την ψηφοφορία, μειοψήφησαν μέλη των αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων και συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος κ. Σιδερά από την «Πόλη+Ζωή» και ο κ. Μήτρου επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, η κα. Σιδερά ανέφερε τα εξής κατά την αποστολή της ψήφου της: [«Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση πρέπει να εγκρίνουμε τις προτάσεις του Ν.Π. του Δήμου Δράμας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας. Το επιχειρησιακό σχέδιο πρέπει να απεικονίζει την στρατηγική της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του Ν.Π.

Αναφέρεται επίσης ότι ο σχεδιασμός του επιχειρησιακού πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την πολιτική προϊσταμένη αρχή δηλ. την δημοτική αρχή. Στην προκειμένη περίπτωση ως εισήγηση έχουμε ένα ερωτηματολόγιο και μάλιστα απαντημένο από υπάλληλο. Θα μπορούσε να γίνει μια ενημέρωση για το επιχειρησιακό πριν έρθει το θέμα. Δεν υπάρχει εισήγηση από την δημοτική αρχή που να απεικονίζει τον στρατηγικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου σε τι να συναινέσουμε, σε τι να συμφωνήσουμε; Να μας αποσταλεί πραγματικό επιχειρησιακό σχέδιο για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την άποψη μας».]

Στην αποστολή της ψήφου του ο κ. Μήτρου αναφέρει τα εξής: [«Συμμετέχω στην συνεδρίαση. Ψηφίζω όχι στο μοναδικό θέμα της συνεδρίασης. Παρ’ ότι υπάρχει περιγραφή των βασικών προβλημάτων σε υποδομές και προσωπικό αυτό γίνεται με μειωμένες απαιτήσεις από τον Δήμο και με την σύμφωνη γνώμη του πολιτικού προϊστάμενου όπως ανάφερε η εισήγησή και μακριά από τις ανάγκες για σύγχρονες υπηρεσίες δωρεάν και για όλους. Επίσης η αρνητική μου ψήφος έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν έστω και ακόμα περιληφθούν στο επιχειρησιακό του Δήμου αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν λύσεις γιατί άλλες είναι οι προτεραιότητες που δεν έχουν σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».]