Home > Πρώτο Θέμα > Διαψεύδουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Δράμας για στήριξή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Δράμας για στήριξή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν οι υποψήφιοι

δήμαρχοι στο Νομό Δράμας

για στήριξή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα σε υποψηφίους σε όλη τη χώρα όπως και στη Δράμα, προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, ότι στηρίζει διάφορες περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα.

Δεκάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα, άρχισαν ήδη αμέσως μετά την ανακοίνωση, να εκδίδουν επίσημες ανακοινώσεις και να διαψεύδουν ότι επιζήτησαν ποτέ ή θα ήθελαν την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που απείλησαν ακόμα και με μηνύσεις. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός, ότι ακόμα και κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, δήλωναν άγνοια για τις υποτιθέμενες στηρίξεις και επέρριπταν όλες τις ευθύνες στον γραμματέα του κόμματος κ. Σκουρλέτη.

 

Διαψεύδουν όλοι στο Νομό Δράμας

Όσον αφορά το Νομό Δράμας, η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δήλωνε την κομματική της στήριξη στους παρακάτω συνδυασμούς:

Δήμος Δοξάτου: Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός – Θέμης Ζεκερίδης.
Δήμος Δράμας: Πόλη και Ζωή – Κυριάκος Χαρακίδης.
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου: Κίνηση Νέων – Γιάννης Κυριακίδης.
Δήμος Παρανεστίου: Ανοιχτοί Ορίζοντες  – Αλίκη Σωτηριάδου.
Δήμος Προσοτσάνης: Δημοτική Συνεργασία – Άγγελος Λύσσελης.

Μόλις η ανακοίνωση έγινε γνωστή, αμέσως όλοι οι υποψήφιοι έτρεξαν να βγάλουν ανακοινώσεις, και σε πολλά σημεία μάλιστα να είναι και ιδιαίτερα επικριτικοί και αυστηροί, τόσο διαψεύδοντας την κομματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επισημαίνοντας με κάθε τρόπο, ότι οι παρατάξεις τους είναι ανεξάρτητες από κόμματα και πολυσυλλεκτικές!

Αναλυτικότερα, οι ανακοινώσεις των παρατάξεων έχουν ως εξής:

Zekeridis

Δοξάτου – Θέμης Ζεκερίδης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, εξέδωσε επιστολή διάψευσης, η οποία μάλιστα και απευθύνεται προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη:

[Αξιότιμε Κύριε Σκουρλέτη,
παρά την προσεκτική διατύπωση της ανακοίνωσής σας, η οποία ατυχώς έχει αναπαραχθεί ήδη από πλείστα όσα μέσα ευρείας ενημέρωσης (Μ.Ε.Ε.), θεωρώ ότι έπρεπε να ερωτηθώ για τη χρήση του ονόματός μου στους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων που ανακοινώσατε ότι υποστηρίζετε, πράγμα που δεν έγινε. Επειδή πάντα διαλαλώ σε όλους τους τόνους ότι δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, και έτσι από τη δήλωσή σας φαίνομαι ανακόλουθος, παρακαλώ άμεσα να αποσυρθεί το όνομά μου «Ζεκερίδης Θεμιστοκλής» και ο συνδυασμός μας «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός» από τους καταλόγους σας, γιατί ΠΟΤΕ δεν συζητήσαμε, ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε ΤΙΠΟΤΑ από σας, και ΔΕΝ είναι αληθές ότι συμβάλλατε δήθεν στην δημιουργία του συνδυασμού μας στο δήμο Δοξάτου.
Με εκτίμηση, Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου.]

Xarakidis1

Δράμας – Κυριάκος Χαρακίδης

Η ανακοίνωση διάψευσης που εκδόθηκε από την παράταξη «Πόλη+Ζωή» και υπογράφει ο κ. Χαρακίδης, διαψεύδει και επισημαίνει:

[Σε όσους, προσπαθώντας να  κρύψουν την ανεπάρκειά τους, επενδύουν στο διχασμό των Δραμινών, απαντούμε με το σύνθημα μας. «Όλοι μαζί  χτίζουμε τη Δράμα του αύριο».

Η παράταξή μας, ΠΟΛΗ + ΖΩΗ, ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.

Δεν ζητήσαμε την στήριξη κανενός κόμματος, αλλά σεβόμαστε τη θεσμική τους λειτουργία.

Τα κόμματα αποφασίζουν, ενεργούν και κρίνονται στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, μην ξεχνάτε ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για τη Δράμα μας και για τα παιδιά μας.

Κάθε πρόθεση υποστήριξής μας από πρόσωπα και συλλογικότητες που απορρέει από τη θετική αποτίμηση του έργου μας και την εμπιστοσύνη στην παράταξή μας, στο πρόγραμμά μας και στο πρόσωπό του Κυριάκου Χαρακίδη, είναι τιμή για εμάς.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Πέρα από κόμματα και χρώματα η Δράμα μάς ενώνει.

Μας ενώνει ο Κυριάκος Χαρακίδης. Ο Δήμαρχος όλων των Δραμινών.]

Kyriakidis

Κ. Νευροκόπι – Γιάννης Κυριακίδης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Νέων» κ. Γιάννης Κυριακίδης και υποψήφιος δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, με ανακοίνωσή του διαψεύδει και αρνείται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

[Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται, η Κίνηση Νέων, δεν πιστεύει στην στήριξη των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύει σε μια ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση,  που δεν έχει καμία σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε το 2014, αυτό κάνουμε και σήμερα. Αυτό που ενώνει τα μέλη της Κίνησης Νέων, δεν είναι τα κόμματα: είναι η αγάπη για το Νευροκόπι και θέλω να είμαι ξεκάθαρος γι’ αυτό. Δεν υπάρχει καμία σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους κομματικούς μηχανισμούς.]

Sotiriadoy

Παρανεστίου – Αλίκη Σωτηριάδου

Η νυν δήμαρχος Παρανεστίου και υποψήφια κα. Αλίκη Σωτηριάδου, διαψεύδει ι αυτή με τη σειρά της και επισημαίνει σχετικά:

[ΑΡΝΟΥΜΑΙ κατηγορηματικά οποιαδήποτε στήριξη από κόμματα ΚΑΙ σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία ζήτησα μόνο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συνδημοτών μου.  Αυτή είναι πάγια θέση και αρχή όλων των συναδέλφων που από το 2002 έως σήμερα συμπορεύονται στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας Ενότητας Συνέπειας»], ενώ παραθέτει απόσπασμα από προεκλογική της ομιλία το 2014 όπου τονίζει τα εξής: [Πέρασε καιρός για να έρθει η στιγμή που θα δικαίωνε την επιλογή μου να κατέρχομαι ανεξάρτητη στις εκλογές. Στο παρελθόν κατηγορήθηκα για αυτή την επιλογή μου. Σήμερα εκείνοι που με κατηγορούσαν γι’ αυτό, επιλέγουν την αρχή που πάντα πίστευα: ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από δεσμεύσεις και κόμματα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος που μπορούν και πρέπει να κατέρχονται υποψηφιότητες ανεξάρτητες από κομματικούς μηχανισμούς.  Τα κριτήρια που πρέπει να επικρατούν είναι η προσωπικότητα των υποψηφίων, η ενεργή τους ενασχόληση με τα τοπικά ζητήματα, οι δυνάμεις και οι δυνατότητές τους να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις της κοινωνίας». Έτσι, τολμηρά ανεξάρτητοι, ξεκινήσαμε το 2002, σε μια εποχή που όλοι επιζητούσαν τη στήριξη των κομμάτων. Έτσι ανεξάρτητοι συνεχίζουμε να πορευόμαστε.

Αυτή είναι η απάντησή μας προς κάθε πλευρά που για δικούς της λόγους προέβηκε (χωρίς καν να γνωρίζει το όνομα του συνδυασμού μας) ή θα τολμήσει να προβεί σε ανακοίνωση στήριξης που ουδέποτε ζητήθηκε είτε εκμεταλλεύεται τέτοιες αυθαίρετες ανακοινώσεις προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κυρίαρχο λαό.]

PROFHTHS HLIAS PROSOTSANHS (FOTO ARXEIOY)

Προσοτσάνη – Άγγελος Λύσσελης

Επίσης, την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει και ο νυν δήμαρχος Προσοτσάνης αλλά και υποψήφιος κ. Άγγελος Λύσσελης, επικεφαλής της παράταξης «ΔημοτικήΣυνεργασία». Ο κ. Λύσσελης μίλησε τηλεφωνικά χθες με τον «Πρωινό Τύπο» και σημείωσε τα εξής:

[Εμείς δεν ζητήσαμε την στήριξη κανενός. Είμαστε μια ανεξάρτητη, καθαρά, παράταξη, είμαστε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, οι υποψήφιοι δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι από όλους τους κομματικούς χώρους. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα πορευτούμε.]