Home > Νέα > Επιστολή Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ στον πρωθυπουργό- «Καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις, ανευθυνότητα και συνέπειες, για την ελληνική  παραγωγή αμνοεριφίων»

Επιστολή Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ στον πρωθυπουργό- «Καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις, ανευθυνότητα και συνέπειες, για την ελληνική  παραγωγή αμνοεριφίων»

Επιστολή Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ στον πρωθυπουργό

 «Καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις,

ανευθυνότητα και συνέπειες,

για την ελληνική  παραγωγή αμνοεριφίων»

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, απέστειλαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αν. Μακεδονίας –Θράκης, σχετικά με το ζήτημα των αμνοεριφίων.

Όπως είναι γνωστό και όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», από το Σάββατο του Λαζάρου και όλη τη Μ. Εβδομάδα, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας αντιμετωπίστηκαν πολύ άσχημα από τους εμπόρους. Οι τελευταίοι, ενώ είχαν ήδη κλείσει σχετικές συμφωνίες για πώληση αμνοεριφίων, τελευταία στιγμή τις ακύρωσαν και δεν προχώρησαν στην αγορά τους. Με επακόλουθο, οι κτηνοτρόφοι να μην μπορέσουν τελικά να πουλήσουν τα ζώα τους και να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης νιώθουμε οργή και απογοήτευση, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες όλων μας, γι’ ακόμα μια φορά την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων.

Η τέλεια συνεργασία των εντεταλμένων της ελληνικής πολιτείας, Υπουργείων  και φορέων ελέγχου, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύουν την κτηνοτροφική παραγωγή της πατρίδας μας και τους καταναλωτές, με πρόθυμους μεσάζοντες και εμπόρους, που αντί να προωθήσουν την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι της τεχνητής επάρκειας της αγοράς, μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες, είχαν το τέλειο αποτέλεσμα».

Όπως αναφέρουν μάλιστα, «μέσα σ’ αυτό τον κύκλο της οικονομικής ασφυξίας, που μας πιέζει από παντού σαν μέγγενη, και ταυτόχρονα με το κολοβό φιλοδώρημα του 2% για τις ζωοτροφές, είχαμε και την ωμή παρέμβαση, στην ελεύθερη υποτίθεται αγορά, του υπουργού ανάπτυξης & επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Αλήθεια, ποιος καθορίζει την υψηλή και τη χαμηλή τιμή των προϊόντων στην ελεύθερη αγορά, εκτός από το κόστος παραγωγής, εμπορίας και τη ζήτηση του καταναλωτή και ποιος είναι ο τρόπος ένας υπουργός να πείσει την αγορά να πουλήσει φθηνότερα; Η προσωπικότητα του ή μήπως το μοναδικό  ελληνικό φιλότιμο των μεσαζόντων και εμπόρων; Μεγάλος πολιτικός στόχος του υπουργού, να φάει ο λαός φθηνό αρνί και κατσίκι!»

Οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, ζητάνε «τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εισαγωγής στη χώρα μας αμνοεριφίων, για το φετινό δίμηνο Μάρτιο και Απρίλιο και το αντίστοιχο δίμηνο του 2021.

Ζητάμε επίσης τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εξαγωγών από τη χώρα μας για το ίδιο χρονικό  διάστημα 2021-2022 και των στοιχείων πωλήσεων κρέατος αμνοεριφίων στη χώρα μας, τις ίδιες περιόδους.

Δε γνωρίζουμε κι ελπίζουμε να μην υπάρχει συμμετοχή του υπουργού ΑΑΤ κ. Γεωργαντά σε όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε το φετινό Πάσχα. Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι δεν είδαμε την αντίδραση του, απέναντι στη λαίλαπα των μπλε σφραγίδων και στον καταστροφικό επικοινωνιακό οίστρο του  υπουργού ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή της πατρίδας μας.

Η ανοχή δυστυχώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι συνενοχή, γιατί το θράσος νικά τη μετριοπάθεια, με τη λογική του νόμου της ζούγκλας!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν γιατί οι κτηνοτρόφοι γινόμαστε κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι.

Αν θέλετε ν’ αντιστραφεί η φθίνουσα αυτή πορεία που έχει τραγικές δημογραφικές και οικονομικές επιπτώσεις στην ελληνική ύπαιθρο, αλλάξτε ρότα και αφουγκραστείτε επιτέλους τις κριτικές φωνές και τις προτάσεις των κτηνοτρόφων.

Αστείες παρεμβάσεις, όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021, σας εκθέτουν, δεν ικανοποιούν κανένα και δε γίνονται αποδεκτές.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς δυστυχώς μέχρι σήμερα, στραβά αρμενίζετε!»