Home > νέα > Επιστολή του κ. Κων/νου Κυριαζή-Κηπουρού στον «Π.Τ.» – «Νομική αυθαιρεσία» και «έλλειψη τυπικής νομιμότητας» για τις ονοματοδοσίες στο Πανόραμα

Επιστολή του κ. Κων/νου Κυριαζή-Κηπουρού στον «Π.Τ.» – «Νομική αυθαιρεσία» και «έλλειψη τυπικής νομιμότητας» για τις ονοματοδοσίες στο Πανόραμα

Επιστολή του κ. Κων/νου Κυριαζή-Κηπουρού στον «Π.Τ.»

«Νομική αυθαιρεσία» και

«έλλειψη τυπικής νομιμότητας»

για τις ονοματοδοσίες στο Πανόραμα

 

 

ΑΠΟ τον κ. Κων/νο Κυριαζή – Κηπουρό, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία αφορά στο ζήτημα της ονοματοδοσίας του Πανοράματος στις παρυφές του Κορυλόβου στην πόλη της Δράμας.

Την επιστολή δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Κυριαζής – Κηπουρός, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, όπου γινόταν αναφορά στην απόρριψη αίτησής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, ο κ. Κυριαζής – Κηπουρός, είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για την ονοματοδοσία του οικισμού.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανοράματος, υποστηρίζουν – όπως είναι ήδη γνωστό – ότι η ονοματοδοσία των οδών του οικισμού Πανοράματος, έγινε με παράνομο τρόπο.

Στην επιστολή του αυτή προς την εφημερίδα μας, ο κ. Κυριαζής – Κηπουρός αναφέρει σχετικά:

Η επιστολή

[Προς την Διευθύντρια της πρωινής εφημερίδας της Δράμας «Πρωινός Τύπος».

Κυρία Διευθύντρια

Λαμβάνοντας αφορμή από το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας, του Σαββάτου 4-9-2021, υπογραφόμενο απ’ τον κ. Σάκη Πολυμένη και αναφερόμενο στην απόρριψη, απ’ τον Επόπτη ΟΤΑ της από 12-7-2021 προσφυγής μου κατά της υπ’ αριθμ. 157/2021 απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με αντικείμενο την ονοματοδοσία των οδών του οικισμού Πανοράματος, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

  1. Με την άνω εκδοθείσα απόφαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απορρίφθηκε η άνω προσφυγή μου δίχως ουδόλως να προηγηθεί η επί της ουσίας εξέταση της, με μόνο σκεπτικό ότι δεν υπήρχε “έννομο συμφέρον”, εκ μέρους μου, για την άσκηση της. Ειδικότερα επ’ αυτού αναφέρει ότι δεν προσδιόρισα «ποια συγκεκριμένη νομική ή πραγματική κατάσταση που με αφορά, θίγεται από την λήψη της άνω απόφασης». Το άνω όμως εντελώς ασαφές σκεπτικό είναι, νομικά και λογικά έωλο, ενταγμένο στην λογική του “στρίβειν δια του αρραβώνος”, δυστυχώς δε στην πράξη συνιστά “νομικίστικη” μεθόδευση για την μη διερεύνηση της ουσίας της άνω προσφυγής, καθόσον: α) με αυτό τον τρόπο στερεί από έναν πολίτη, μόνιμο κάτοικο επί μία τριακονταετία του Πανοράματος, προδήλως θιγόμενου από την άνω ονοματοδοσία, λόγω μη τήρησης καμίας νόμιμης διαδικασίας για αυτήν, του στοιχειώδους δικαιώματος εναντίωσής του με άσκηση σχετικής προσφυγής και β) ουσιαστικά μ’ αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται μία εξόφθαλμη παραβίαση της νομιμότητας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Μετά μάλιστα από την άνω απόφαση ανακύπτει -και ευλόγως- το ερώτημα αν δεν έχει τέτοιο δικαίωμα ένας πολίτης, μόνιμος κάτοικος μιας περιοχής, τότε ποιος άλλος έχει; Και πώς στην πράξη εξειδικεύεται η απαιτούμενη “νομική η πραγματική κατάσταση” πέραν αυτής που σχετίζεται με τη μόνιμη παρουσία ενός πολίτη σε έναν τόπο και του ενδιαφέροντος του για αυτόν, όταν μάλιστα επικαλείται στην προσφυγή του με πλήρη ανάλυση, τόσο την έλλειψη τυπικής νομιμότητας, όσο και το «θίξιμο» αυτού απ’ την προωθούμενη ονοματοδοσία.
  2. Ανεξάρτητα όμως από τη νομική αυθαιρεσία που συντελείται με την άνω απόφαση, η οποία βέβαια τελεί υπό την αίρεση της επικύρωσής της από τα αρμόδια όργανα, θεωρώ αναγκαίο -με αφορμή το σύντομο ιστορικό που περιλαμβάνεται στο άνω δημοσίευμα περί της άνω ονοματοδοσίας- να αναφερθώ δι ολίγον και στην ουσία αυτής της υπόθεσης, η οποία κατά τη γνώμη μου με τον τρόπο που επιχειρήθηκε, αποτελεί βαρύτατο ανοσιούργημα όχι μόνο σε βάρος του οικισμού και των κατοίκων του, αλλά συγχρόνως και όλης της περιοχής και της ιστορίας της. Τούτο δε διότι, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό στις διδόμενες ονομασίες του Οικισμού (δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα σας), ούτε μία από αυτές δεν αναφέρεται στην ιστορικότητα της περιοχής και των γεγονότων που την σημάδεψαν, τουλάχιστον από την απελευθέρωση της μέχρι σήμερα, όπως επίσης και σε όνομα Δραμινού πολίτη ή τρίτου (και υπάρχουν πολλοί), που σφράγισε θετικά με την παρουσία και την προσφορά του την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Τούτο δε κατά προκλητική καταστρατήγηση τόσο του πνεύματος, όσο και του γράμματος του νομοθέτη, ο οποίος με την σχετική νομοθεσία και τις ερμηνευτικές της εγκυκλίους επιβάλλει την τήρηση της άνω πρακτικής. Σας επισυνάπτω λοιπόν, για την σφαιρική σας ενημέρωση όπως και των αναγνωστών σας (και ειδικά των κατοίκων του Πανοράματος) αντίγραφο της προσφυγής μου, όπως επίσης και αντίγραφο του υπ’ αρ. 2/25-6-2021 Πρακτικού του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού, το οποίο εναντιώθηκε, με πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση στην προωθούμενη στο Δημ. Συμβούλιο διαδικασία ονοματοδοσίας, ζητώντας παράλληλα τρίμηνη προθεσμία, όπως προβλέπει ο νόμος, για την υποβολή λίστας ονομάτων που θα προτείνονταν από γνώστες της ιστορίας της Δράμας και θα εγκρίνονταν από τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι σημειωτέον, όπως και ο σύλλογος, αγνοούσαν πλήρως την προωθούμενη διαδικασία. Μάλιστα η άνω εναντίωση, παρότι εκδηλώθηκε και κατά την -με τηλεδιάσκεψη- γενομένη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, της 28-6-2021, εντούτοις αυτό, με πρωτόγνωρη σύμπνοια, ομόφωνα επικύρωσε την άνω παράνομη διαδικασία, συμπράττοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ολοκλήρωση του άνω ανοσιουργήματος σε βάρος τόσο του οικισμού μας, όσο και κυρίως της ιστορίας του τόπου μας, την οποία υποτίθεται σέβεται και υπηρετεί.

Κύριε Διευθυντή
Αν πραγματικά επιθυμείτε να ενημερωθείτε, τόσο εσείς όσο και οι αναγνώστες σας, για όσα -ελαφρά τη καρδία- ψήφισαν επ’ αυτού όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας, καθώς και για την προηγηθείσα διαδικασία της ονοματοδοσίας, θεωρώ ότι έχετε τη δυνατότητα να το πράξετε, διερευνώντας τη βασιμότητα τόσο των γραφομένων στην άνω προσφυγή, όσο και στην άνω απόφαση του ΔΣ του συλλόγου των κατοίκων του οικισμού. Τότε λοιπόν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει αντιληπτό από όλους γιατί χαρακτηρίζω την πιο πάνω μεθόδευση ανοσιούργημα σε βάρος της ιστορίας του τόπου μας και των κατοίκων του.

Δράμα

Με τιμή Κων/νος Κυριαζής Κηπουρός

Δικηγόρος Δράμας

Κάτοικος Πανοράματος]