Home > Αθλητικά > ΕΠΣ Δράμας: Ύβρεις, προπηλακισμοί παικτών, παραγόντων, ξυλοδαρμός και βαρύτατος τραυματισμός ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι Άρης Πετεινού – Δόξα Βώλακα – ΕΠΣ Δράμας: Δε συμμετέχουμε στο 1ο Τουρνουά ΑΜΘ

ΕΠΣ Δράμας: Ύβρεις, προπηλακισμοί παικτών, παραγόντων, ξυλοδαρμός και βαρύτατος τραυματισμός ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι Άρης Πετεινού – Δόξα Βώλακα – ΕΠΣ Δράμας: Δε συμμετέχουμε στο 1ο Τουρνουά ΑΜΘ

ΕΠΣ Δράμας: Ύβρεις, προπηλακισμοί παικτών,

παραγόντων, ξυλοδαρμός και βαρύτατος τραυματισμός

ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι Άρης Πετεινού – Δόξα Βώλακα

ΕΠΣ Δράμας: Δε συμμετέχουμε στο 1ο Τουρνουά ΑΜΘ

 

Τα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός γηπέδου στο παιχνίδι μπαράζ ανάμεσα στον Άρη Πετεινού και τη Δόξα Βώλακα, σχολιάζει με καυστική της ανακοίνωση η ΕΠΣ Δράμας.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Δράμας αναφέρει στην ανακοίνωσή της:  «Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Δράμας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την «συνάδελφη» Ε.Π.Σ. Ξάνθης για την «ένθερμη φιλοξενία» που μας επιφύλαξε κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΡΗ Πετεινού – ΔΟΞΑ Βώλακα, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο δημοτικό γήπεδο της τ.κ. Πετεινού.

Ο υπεύθυνος – εκπρόσωπος της γηπεδούχου ομάδας σε συνεργασία με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης,  φρόντισαν να δημιουργήσουν κλίμα «φιλοξενίας» που σε πολλούς από εμάς ήταν πρωτόγνωρο. Πλαισιωμένοι από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών (Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου, Βουλευτών, Αστυνομικού Διευθυντή κ. ά.), τους οποίους μάλιστα είχαν τοποθετήσει, μαζί με άλλους 100 -150 «ένθερμους» οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, εντός του γηπέδου, μας έδωσαν να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι «φιλόξενος» από κούνια και τι σημαίνει να σέβεσαι τους κανονισμούς και το «εύ αγωνίζεσθε».

Ύβρεις, προπηλακισμοί παικτών, παραγόντων  και εν τέλει, ως «κερασάκι στην τούρτα», ξυλοδαρμός και βαρύτατος τραυματισμός ποδοσφαιριστή, εντός του γηπέδου, από άτομα που καμία θέση δεν είχαν να βρίσκονται εκεί. Συνεπικουρούμενοι φυσικά και από τον διαιτητή της αναμέτρησης, του οποίου τα τεχνικά λάθη δεν είμαστε αρμόδιοι να σχολιάσουμε αλλά και του παρατηρητή αγώνα, οφείλουμε να επισημάνουμε την προκλητική μη συμμόρφωσή τους στις βασικές έννοιες του Κ.Α.Π.

Το γεγονός ότι τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν και δεν ζήσαμε μία πολυπρόσωπη – γενική σύρραξη, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ψυχραιμία των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι αν και πολυπληθείς, δεν έδωσαν συνέχεια στα αίσχη μερίδας ”οπαδών” της τοπικής ομάδας που βρίσκονταν, χωρίς λόγο και δικαίωμα, εντός του γηπέδου.

Ευχαριστούμε πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μας.

Ευχαριστούμε τους διοικούντες και αυτούς που αποφάσισαν και μας έδειξαν ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Ευχαριστούμε παράγοντες της τοπικής Ένωσης και της γηπεδούχου ομάδας  για την «εφαρμογή» των σχετικών κανονισμών και για το μάθημα που μας έδωσαν ότι «αν πρόκειται για δική μας ομάδα, γιατί να εφαρμόζουμε κανονισμούς;».

Ευχαριστούμε τους τοπικούς άρχοντες που δέχθηκαν να γίνουν εκούσιοι θεατές και συμμέτοχοι αυτής της καλοστημένης παράστασης σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ευχαριστούμε εν κατακλείδι και τον παρόντα υπεύθυνο επικεφαλής της Αστυνομίας  που με την παρουσία του «απέτρεψε» την παραβίαση των κανονισμών και την βάναυση κακοποίηση του αθλητή της ΔΟΞΑ Βώλακα και μάλιστα εντός του γηπέδου και πιθανόν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου καθόταν ο ίδιος προηγουμένως.

Γενικά σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ πολύ για το υπέροχο και «αξέχαστο» απόγευμα Κυριακής που ζήσαμε».

ΕΠΣ Δράμας: Δε συμμετέχουμε στο 1ο Τουρνουά ΑΜΘ

Η ΕΠΣ Δράμας σε έκτατη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε να μη συμμετάσχει η Ένωση στο 1ο Τουρνουά ΑΜΘ. Καταλήγοντας η ΕΠΣ Δράμας, δηλώνει πως αφήνει την απόφαση συμμετοχής των σωματείων της Δράμας στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων για το αν θα συμμετάσχουν.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Δράμας έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι σε Έκτακτη συνεδρίασή τη Δευτέρα 12-06-2023 με αφορμή τα δυσάρεστα και τραγικά γεγονότα  που συνέβησαν σε βάρος του σωματείου – μέλους μας ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ το απόγευμα Κυριακής 11.06.2023 στο γήπεδο Πετεινού Ξάνθης παρουσία επίσημων προσκεκλημένων όπως του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Βουλευτών και πολιτικών – αυτoδιοικητικών παραγόντων και άλλων,

η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσής μας αποφάσισε την μη συμμετοχή και παρουσία της στο 1ο Περιφερειακό Τουρνουά ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών ηλικιών που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα και διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και την μη αποδοχή των οποιοδήποτε οφελών που πιθανόν να έχει προγραμματιστεί υπέρ της Ένωσής μας.

Παρόλα αυτά σκεπτόμενοι μόνο την ενδεχόμενη απογοήτευση και πικρία των παιδιών / ποδοσφαιριστών που έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και διάκρισής τους, επιτρέπουμε τη συμμετοχή των τεσσάρων ομάδων της Ένωσής μας που δηλώθηκαν στο τουρνουά και αφήνουμε την απόφαση συμμετοχής τους ή όχι στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των σωματείων».