Home > νέα > Αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων η στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας σε όλους τους τομείς

Αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων η στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας σε όλους τους τομείς

Στάση εργασίας τραυματιοφορέων στο Νοσοκομείο Δράμας χθες

Αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων

η στελέχωση του Νοσοκομείου

Δράμας σε όλους  τους τομείς

► Πρόεδρος Σωματείου: Με 16 τραυματιοφορείς λειτουργούν οριακά οι βάρδιες!

► Οι τραυματιοφορείς να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΠΕΝΤΑΩΡΗ στάση εργασίας προχώρησαν χθες οι τραυματιοφορείς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, έπειτα από σχετική προκήρυξη στην οποία είχε προχωρήσει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Την 5ωρη στάση εργασίας, υποστήριξε επίσης η Ομοσπονδία των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία καθώς και η ΠΑΣΟΝΟΠ και οι Ενώσεις Νοσηλευτών.

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού τραυματιοφορέων στο Νοσοκομείο είναι ήδη μεγάλο, και οι 16 εργαζόμενοι που υπάρχουν σήμερα, λειτουργούν οριακά στις βάρδιες. Ένα από τα κύρια αιτήματα των τραυματιοφορέων, είναι η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς καθημερινά συναναστρέφονται ασθενείς, εισέρχονται στους θαλάμους και στα χειρουργεία, ενώ έχουν προβλήματα με τη μέση τους, καθώς θα πρέπει να μεταφέρουν ασθενείς από το ένα κρεβάτι στο άλλο κτλ.

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, καλύπτει την συγκεκριμένη στάση εργασία και συμμετέχουν και οι ίδιοι για να την καλύψουν.

Όπως μας εξηγεί, «σήμερα στο Νοσοκομείο Δράμας εργάζονται 16 τραυματιοφορείς, εκ των οποίων οι 4 είναι συμβασιούχοι, οι 2 είναι επικουρικοί και οι 2 από τα Κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα οι βάρδιες να λειτουργούν πλέον οριακά». Και όπως τονίζει ιδιαίτερα, «αν αρρωστήσουν ένα – δύο άτομα, τότε δεν θα μπορεί καν να βγαίνει το πρόγραμμα».

NOSOKOMEIO1

Στιγμιότυπο από την 5ωρη στάση εργασίας

των τραυματοφορέων στο Νοσοκομείο Δράμας

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις τραυματιοφορέων για το Νοσοκομείο Δράμας, ενώ διεκδικούνται τουλάχιστον 4 θέσεις και εξηγεί: «Αυτοί που τώρα είναι συμβασιούχοι, να γίνουν τουλάχιστον πλήρους απασχόλησης με μόνιμη και σταθερή εργασία. Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε και τις υπόλοιπες δύο θέσεις και αν χρειαστεί και παραπάνω, μιας και δεν καλύπτονται όλες.

Στην ερώτηση για το πόσοι τραυματιοφορείς χρειάζονται για το Νοσοκομείο μας, ο κ. Παπαδόπουλος μας λέει, «τουλάχιστον 18, ώστε να λέμε ότι έχουμε και μια ασφάλεια στη λειτουργία μας. Θα μας έδινε μια καλύτερη δυνατότητα. Επίσης, προβλέπεται και μια ενίσχυση με άλλα δύο άτομα από το επικουρικό και αν υπολογίσουμε ότι τελειώνει και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, τότε θα παραμείνουμε ουσιαστικά στον ίδιο αριθμό που είναι οριακά».

Ο εξοπλισμός

Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει επίσης λόγο και για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, επισημαίνονται ότι «είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα. Μέσω του ΕΣΠΑ, έχει εγκριθεί 1 εκατ. ευρώ για την αλλαγή των κρεβατιών και του λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού, το οποίο όμως δεν φαίνεται να προχωράει, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του. Έχουμε κρεβάτια που δύσκολα μετακινούνται, οι εργαζόμενοι είναι όλοι με προβλήματα υγείας, με τη μέση τους και ο εξοπλισμός δεν βοηθάει. Αυτό που έχουμε ως κύριο αίτημα, κυρίως για τους τραυματιοφορείς, είναι ότι ζητούμε την πλήρη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με τους θαλάμους, τα μικρόβια από τους ασθενείς, το βάρος να μετακινείς έναν ασθενή από το ένα κρεβάτι στο άλλο, οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι με κοίλες τη μέση. Νομίζουμε ότι η ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι απαραίτητη. Δεν μπορεί μέχρι τα 67 τους χρόνια να εργάζονται σ’ αυτό το πόστο».

Στελέχωση

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Απόστολος Αμαραντίδης, μιλάει για την αναγκαιότητα «της στελέχωσης του Νοσοκομείου, το οποίο καθημερινά υποβαθμίζεται. Έχουμε τρομερή έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς, σε όλους τους κλάδους».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι, το Σωματείο Νοσηλευτών στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τραυματιοφορέων. Το Σωματείο Νοσηλευτών έχει στείλει σχετική επιστολή πριν καιρό στο Υπουργείο Υγείας και στην 4η ΥΠΕ, για τις ελλείψεις προσωπικού, την αναγκαιότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν. Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι και η έλλειψη των τραυματιοφορέων.