Home > Πρώτο Θέμα > Γενική παραδοχή η αναγκαιότητα ανανέωσης της Ονειρούπολης και η αύξηση του προϋπολογισμού της-Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη

Γενική παραδοχή η αναγκαιότητα ανανέωσης της Ονειρούπολης και η αύξηση του προϋπολογισμού της-Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη

Γενική παραδοχή η αναγκαιότητα

ανανέωσης της Ονειρούπολης και

η αύξηση του προϋπολογισμού της

► Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μαυρίδης και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης – Μαυρίδης: Χρειάζεται γενική αναδόμηση της Ονειρούπολης – Μαρούσης: Οι επισκέπτες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝ ΚΑΙ Η Ονειρούπολη μόλις πριν από δύο μήνες έσβησε τα φώτα της, επανέρχεται σιγά – σιγά με μια πρώτη σύσκεψη που προκάλεσε η νέα δημοτική αρχή του κ. Παπαδόπουλου.

Πλέον, το ζητούμενο για την επόμενη Ονειρούπολη είναι ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος μάλλον έχει κουραστεί και γενικότερα χρειάζεται πάνω απ’ όλα μια μεγάλη ανανέωση.

Η Ονειρούπολη, είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση της Δράμας και μόνο έτσι θα πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας, μόνο έτσι θα πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε, καθώς ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, φέρνει χρήμα στην πόλη. Αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα. Και για να μπορέσει η Ονειρούπολη να συνεχίσει να φέρνει χρήμα και φυσικά επισκέπτες στην πόλη της Δράμας, χρειάζεται πλέον μια ριζική αναβάθμιση.

Η Ονειρούπολη, ήταν η πρώτη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα, που άλλαξε όλα τα δεδομένα στη χώρα. Άλλαξε τη ματιά με την οποία οι Έλληνες βλέπουν τα Χριστούγεννα, θέτοντας έτσι τις βάσεις ώστε να ενεργοποιηθούν και άλλοι Δήμοι και πόλεις στην Ελλάδα και να ξεκινήσουν παρόμοιες γιορτές.

Πλέον, από την πρώτη διοργάνωση πριν από 20 χρόνια μέχρι και σήμερα, εμφανίστηκαν νέα μεγάλα και δυναμικά θεματικά πάρκα με κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα, τα οποία δυστυχώς φαίνεται ότι ξεπέρασαν τη διοργάνωση της Δράμας, ενώ αντίθετα εμείς μείναμε πίσω, ουραγοί, σε μια προσπάθεια την οποία βασανιζόμαστε αρκετά ως Δήμος να αλλάξουμε.

Κι αυτό γιατί, άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Τρικκαίων για παράδειγμα, διαθέτει σχεδόν τετραπλάσια ποσά για να στήσει το δικό του παραμύθι με τον Μύλο των Ξωτικών.

Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος Δράμας δεν διαθέτει πάνω από 400.000 ευρώ, κάθε χρόνο, ενώ ο τελευταίος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου που διοργάνωσε την τελευταία Ονειρούπολη της δημοτικής αρχής Μαμσάκου, είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της κάπου στο 1 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη σύσκεψη

Το τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή και το πώς θα κινηθεί, τι θα αλλάξει, αλλά και αν αυξήσει τον προϋπολογισμό της Ονειρούπολης και κατά πόσο, είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Και προς το παρόν βέβαια, κρατάει καλά κλεισμένα τα χαρτιά της.

Παρ’ όλα αυτά όμως, υποσχόμενη να δει αρκετά «ζεστά» το ζήτημα αυτό, ο δήμαρχος Δράμας έχει ορίσει τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Μαυρίδη, υπεύθυνο  για τη διοργάνωση της μεγάλης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, ο οποίος διαθέτει πείρα, μιας και αρκετά χρόνια πριν, συμμετείχε ενεργά σε προηγούμενες διαπαραταξιακές επιτροπές.

Στο πλαίσιο της επόμενης διοργάνωσης λοιπόν, η δημοτική αρχή προκάλεσε την πρώτη σύσκεψη, στην οποία μετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μαυρίδης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δράμας κ. Δημήτρης Αμαραντίδης και εκπρόσωποι φορέων: από το Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης, από τον Εμπορικό Σύλλογο ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μαρούσης, ο πρόεδρος των Επισιτιστών κ. Ανέστης Τοπαλίδης ο οποίος εκπροσώπησε και την προηγούμενη δημοτική αρχή, από το Αστικό ΚΤΕΛ ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Καλογιαννίδης και από το Σωματείο των ΤΑΞΙ Δράμας, η πρόεδρος κα. Ανατολή Αράπογλου.

Μαυρίδης: Γενική αναδόμηση της Ονειρούπολης

Σχετικά με την πρώτη αυτή συνάντηση, μίλησε στον «Π.Τ.» ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος σημείωσε, ότι «σκοπός ήταν να αποτυπώσουμε αρχικά τι έγινε πέρυσι αλλά και πρόπερσι, τα αρνητικά και τα θετικά που υπήρξαν και πάνω σ’ αυτό, να μας καταθέσουν και κάποιες απόψεις. Τις οποίες αποφασίσαμε ότι θα τις στείλουν εγγράφως στη συνέχεια και θα τις δούμε σε επόμενη συνάντηση κοντά στο Πάσχα».

Ερωτώμενος να μας πει σε ποιο επίπεδο κινήθηκε η κουβέντα όσον αφορά τα θετικά και τα αρνητικά, ο κ. Μαυρίδης, εξήγησε ότι «στα θετικά, είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή επισκεψιμότητα πέρυσι, ενώ στα αρνητικά εστιάσαμε στο ότι ναι μεν είχαμε καλή επισκεψιμότητα, όμως ο εμπορικός κόσμος σημείωσε ότι, φεύγοντας οι επισκέπτες μας άφηναν ένα πικρόχολο σχόλιο, ότι δεν είδαν κάτι διαφορετικό, κάτι ουσιαστικό, ότι ο κόσμος κουράστηκε από την Ονειρούπολη, θέλουν κάτι άλλο».

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η άποψη του Αστικού ΚΤΕΛ, «καθώς μίλησαν για τα λεωφορεία μέσα στην πόλη από τα οποία ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος, χωρίς να υπάρχει ένας οργανωμένος χώρος να παρκάρουν. Η κίνηση δηλαδή μέσα στην πόλη, θεωρήθηκε άσκοπη και ανέδειξε μια ταλαιπωρημένη πόλη. Ακόμα, ο Εμπορικός Σύλλογος ανέδειξε και το ζήτημα της Καθαριότητας, συν ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό».

Όπως εξήγησε ακόμα ο κ. Μαυρίδης, «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να την αλλάξουμε, να την αναμορφώσουμε και να την αναδιοργανώσουμε και θέλουμε τη βοήθεια όλων».

Ερωτώμενος για το ποιος είναι ο άξονας πάνω στον οποίο θα στηθεί η επόμενη Ονειρούπολη ο κ. Μαυρίδης απάντησε ότι, «ο άξονας είναι ακριβώς αυτός: η γενική αναδόμηση της Ονειρούπολης, και εκτιμώ ότι στην επόμενη συνάντηση θα έχουμε κάτι περισσότερο».

Μαρούσης: Στόχος μας η αναβάθμιση της Ονειρούπολης

Για το θέμα τη πρώτης αυτής συνάντησης, μίλησε στον «Π.Τ.» και ο Α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Μαρούσης, ο οποίος συμμετείχε σ’ αυτήν.

Από πλευράς της αγοράς, ο κ. Μαρούσης τόνισε ότι η σύσκεψη «είχε έναν χαρακτήρα αποτύπωσης των πεπραγμένων της Ονειρούπολης τα προηγούμενα χρόνια, μια τοποθέτηση για την άποψη των φορέων σε σχέση με τις παθογένειες, τα προβλήματα, τις προοπτικές, τις δυνατότητες ανάπτυξης και οτιδήποτε σχετίζεται με την πραγματική οικονομία με τους φορείς που είναι εμπλεκόμενοι άμεσα όπως τα καταστήματα, οι επισιτιστές, τα καφέ, τα ταξί, τα λεωφορεία,  οι ξενοδόχοι και άλλοι που εμπλέκονται στο κομμάτι της επισκεψιμότητας».

Αναφερόμενος στις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Μαρούσης τόνισε: «Εμείς αποτυπώσαμε τις θέσεις μας, αναφερθήκαμε σε γενικό πλαίσιο στα θέματα τα οποία εκτιμούμε πως αντιμετώπισε η Ονειρούπολη, ενώ θα καταθέσουμε εγγράφως τις προτάσεις μας στο επόμενο διάστημα. Στόχος μας, να δημιουργηθεί μια Ονειρούπολη πιο ελκυστική, μια Ονειρούπολη η οποία θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών».

Ερωτώμενος σχετικά με το πώς κύλησε η τελευταία διοργάνωση, ο ίδιος επισημαίνει ότι, «υποδεχθήκαμε κατ’ αρχάς το γεγονός ότι πολύ έγκαιρα η νέα δημοτική αρχή έδειξε πολύ νωρίς το ενδιαφέρον της και μας κάλεσε ήδη από το Φεβρουάριο. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα για να μην  τρέχουμε τελευταία στιγμή. Το κομμάτι της οργάνωσης και του στησίματος θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Είπαμε ήδη ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνει μια νέα συνάντηση, όπου θα αναφερθούν και συγκεκριμένες προτάσεις που θα έχουν καταθέσει οι φορείς, ώστε να έχουμε και ένα πλάνο και ένα διάγραμμα υλοποίησης για την αναβάθμιση της Ονειρούπολης».

Κορεσμός!

Ερωτώμενος σχετικά με το ποια είναι η εικόνα που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος για την Ονειρούπολη, ο κ. Μαρούσης σημειώνει ότι, «η εικόνα μας είναι ότι, η Ονειρούπολη, βρίσκεται σε ένα στάδιο κορεσμού. Θα το χαρακτήριζα με την έννοια ότι, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε από άποψη δυναμικής. Εδώ πρέπει τώρα να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός από το Δήμο για να δημιουργήσουμε και πάλι ενδιαφέρον. Είδαμε ότι πλέον οι επισκέπτες αρχίζουν και χάνουν το ενδιαφέρον τους. Γιατί κάθε χρόνο είναι λίγο – πολύ το ίδιο σκηνικό. Εδώ πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. Σ’ αυτή την τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου, έρχονται και συστρατεύονται και οι υπόλοιποι φορείς  και είναι κοινή παραδοχή αυτό».

Επισημαίνει ακόμα ότι, «είτε άμεσα είτε έμμεσα, η αγορά επωφελείται από την Ονειρούπολη. Ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας που έχει το κάθε επάγγελμα, έχει και το ανάλογο μερίδιο. Όταν όμως έρχεται χρήμα στην πόλη αυτό είναι θετικό».