Home > Νέα > Για «εικόνα διάλυσης στο Δήμο Δράμας» μιλάει η δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή»

Για «εικόνα διάλυσης στο Δήμο Δράμας» μιλάει η δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή»

Για «εικόνα διάλυσης

στο Δήμο Δράμας» μιλάει

η δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή»

 

ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ Τύπου, το οποίο εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, αναφέρεται ότι στο Δήμο Δράμας παρουσιάζεται «εικόνα διάλυσης».

Η παράταξη αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

[- Οδηγός απορριμματοφόρου μετακινείται σε υπηρεσία που δεν διαθέτει αυτοκίνητο και δεν προβλέπεται θέση οδηγού και η μετακίνησή του ακυρώνεται ως παράνομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση !

– Μόνιμοι υπάλληλοι μετακινούνται σε θέσεις που δεν επιθυμούν, ενώ είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι ως ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε αναστολή και θα χάσουν τη δουλειά τους !

– Οι καθαρίστριες των σχολείων δουλεύουν 2 μήνες χωρίς να πληρώνονται !

– Πλήθος υπαλλήλων αναζητούν σωτήρια μετάταξη σε άλλους φορείς και πολλοί τα καταφέρνουν και εγκαταλείπουν τον Δήμο Δράμας !

– Από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία εκκρεμούν θέματα (ενημέρωση μαθητών και γονέων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού, παραχώρηση χώρων κλπ) που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Σχολικών Συμβουλίων και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αυτά δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη !

– Αφού αποτύχατε να δημιουργήσετε  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στη Δράμα, το μοναδικό που λειτουργούσε στον Καλό Αγρό έκλεισε κι αυτό, γιατί δεν ήταν ελκυστικό για τα παιδιά, ενώ τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ αυξάνονται και πληθύνονται, επειδή πραγματικά λύνουν κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα με δαπάνες της Ε.Ε. και χωρίς κόστος για τους γονείς!]

Γεύμα για καλεσμένους από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Στο μεταξύ, σε άλλο σημείο, γίνεται αναφορά σε κάποιους καλεσμένους που θα βρεθούν στη Δράμα, για τους οποίους θα παρατεθεί κάποιο επίσημο γεύμα:

[Με την κατάσταση αυτή να επικρατεί, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει κατεπειγόντως την έγκριση δαπάνης για φιλοξενία και γεύμα επίσημων προσκεκλημένων. Κατεπείγουσα δαπάνη για μια επίσκεψη που ήταν γνωστή από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά δεν ‘πρόλαβαν’ να την σχεδιάσουν έγκαιρα. Μάλιστα, για να ψηφιστεί η κατεπείγουσα δαπάνη, διαβεβαιώνονται οι επικεφαλής  των παρατάξεων (άκουσον – άκουσον) ότι θα προσκληθούν στο γεύμα!!!

Η παράταξή μας, ‘πόλη + ζωή’, καταψηφίζει την δαπάνη!

Όχι επειδή δεν συμφωνούμε με την ανάπτυξη δεσμών με άλλες πόλεις και με την ανταλλαγή επισκέψεων, αλλά επειδή πολλά περισσότερα έπρεπε να γίνουν πριν από αυτά και δεν έγιναν.

Θεωρούμε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε να είναι η πληρωμή των εργαζομένων (καθαρίστριες ΙΔΟΧ) που εργάζονται απλήρωτες από 1-9-2021 και για τον σκοπό αυτό να διατεθεί πρωτίστως χρόνος και προσωπικό και μετά να ασχοληθούν οι υπηρεσίες με τις φιλοξενίες και τα γεύματα.]

Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, υπήρξε κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς (με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η ψήφος). Το θέμα αφορά στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Zvornik (Βοσνία Ερζεγοβίνη)  που θα έρθουν στη Δράμα το επόμενο διάστημα, για συζήτηση για πιθανή αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Τελικά, για την ιστορία, το θέμα ψηφίστηκε οριακά κατά πλειοψηφία.

Αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμαρχος

Τέλος, η παράταξη θέτει ως «αποκλειστικά υπεύθυνο» το δήμαρχο της πόλης κ. Μαμσάκο [για τις τοποθετήσεις και τις μετακινήσεις των εργαζομένων και έχει κάνει τις επιλογές του. Πρώτα η φιλοξενία και τα γεύματα ! Οι εργαζόμενοι ας περιμένουν να πληρωθούν μετά από 3 μήνες !!!

Με ήσυχη τη συνείδησή του θέτει σε αναστολή εργαζόμενους και τους στερεί τον μισθό, ενώ υπάρχει τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα και παραγωγικά και οι υπηρεσίες έχουν ανάγκες από προσωπικό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους !!!

Σας ρωτήσαμε κ. Μαμσάκο, ΓΙΑΤΙ διαλέξατε τον δρόμο της κακίας ; και απάντηση δεν έχετε δώσει !!!

Για εμάς, λοιπόν, δεν αρκεί η πρόσκληση σε γεύμα για να ψηφίσουμε την δαπάνη !

Εξάλλου, απορούμε, πώς μπορεί κάποιος να δέχεται προσκλήσεις σε γεύματα, όταν, με ευθύνη αυτών που τον καλούν, οι άνθρωποί μας, οι συνεργάτες μας, απολύονται ή μένουν απλήρωτοι επί μήνες !!!

Απαιτούμε να σταματήσουν, επιτέλους, να πληρώνουν οι Δραμινοί και οι Δραμινές την ανικανότητά σας να διοικήσετε τον Δήμο !!!]