Home > Αθλητικά > Γιώργος Μακρής «Η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο»

Γιώργος Μακρής «Η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο»

 Γιώργος Μακρής

 «Η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο»

 

Κατάγεται από τη γειτονική Νικήσιανη, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο ίδιος: « Η Δράμα είναι το σπίτι μου». Ο λόγος για τον πολύπειρο μεσοαμυντικό Γιώργο Μακρή, που ερχόμενος το καλοκαίρι στη Δόξα, από την ΑΕ Καραϊσκάκης, αποτελεί μια ουσιαστική ενίσχυση για τους «Μαυραετούς». Από την πρώτη στιγμή πήρε ρόλο ηγετικό στην ομάδα, λόγω της δυναμικής προσωπικότητας που διαθέτει και σαν φυσικό επακόλουθο ήρθε η εκλογή του στην τετράδα των αρχηγών της ομάδας. Ο Μακρής μίλησε στο επίσημο έντυπο της ΠΑΕ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την φετινή χρονιά και τους στόχους που έχει βάλει η ομάδα.

-Μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και την εικόνα που δείχνει το φετινό πρωτάθλημα, πόσο ψηλά πιστεύεις ότι μπορεί να πετάξει ο «μαυραετός»;

«Είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να πούμε κάτι άλλο πέρα από κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ομάδα μας βαδίζει κάνοντας σωστά βήματα. Εφόσον παραμείνουμε έτσι όπως είμαστε, κρατήσουμε αυτό το ρυθμό της σκληρής δουλειάς που κάνουμε, τότε πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε τους στόχους μας».

DOKSA-HRODOTOS-05

-Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, σε αυτή που υπήρχε στα φιλικά, με αυτή που φαίνεται στο πρωτάθλημα. Που οφείλεται;

«Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν από το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου και τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Από ένα κακό και ένα καλό. Είδαμε τα λάθη μας, τα εντοπίσαμε και δουλέψαμε πάνω σε αυτά. Είμαστε πλέον πιο συγκεντρωμένοι, διορθώσαμε πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λέω ότι βαδίζουμε πάνω σε σωστά βήματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα όπου μέσα στο γήπεδο παλεύει ο καθένας για τον άλλο. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται στην απόδοση μας».

-Τι χρειάζεται περισσότερο η φετινή Δόξα;

«Να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο. Η Δόξα είναι για μεγάλα πράγματα. Για πολύ ψηλότερα από εδώ που είναι τώρα,. Είναι νωρίς, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και το σίγουρο είναι ότι θέλει υπομονή και δουλειά από όλους. Η υπομονή πρέπει να είναι το μεγάλο μας όπλο».

-Με το που ήρθες στην ομάδα ψηφίστηκες από τους συμπαίκτες σου στην τετράδα των αρχηγών.

«Αναμφισβήτητα το να είσαι αρχηγός και ειδικά στη Δόξα είναι ένα πολύ βαρύ φορτίο τιμής. Τα παιδιά με τιμήσανε με την επιλογή τους. Εγώ οφείλω να φανώ αντάξιος αυτής της τιμής που μου έγινε και να σταθώ απέναντι τους όσο πιο σωστά γίνεται. Ο αρχηγός πρέπει να στηρίζει να εμπνέει δύναμη και πίστη για το στόχο και πάνω από όλα ομαδική λειτουργία. Εύχομαι στο τέλος, από το αποτέλεσμα, να επιβεβαιωθεί ότι επέλεξαν σωστά στο πρόσωπο μου. Όπως φυσικά και στα πρόσωπα των άλλων αρχηγών που επιλέχτηκαν με τα ίδια κριτήρια».

-Στο σημερινό παιχνίδι, τέταρτο κατά σειρά στο φετινό πρωτάθλημα,, αντίπαλος μας είναι ο Ηρόδοτος. Πιστεύεις ότι είναι ένας βατός αντίπαλος μέσα στη Δράμα;

«Μέχρι τώρα, σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει επιβεβαιωθεί και πάλι ότι η δεύτερη κατηγορία είναι ένα απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Όπως επιβεβαιώνεται επίσης ότι υπάρχουν απρόβλεπτες έδρες, όπου χάνονται βαθμοί που σαν απώλειες είναι εκτός προγράμματος. Όμως οι ζημιές γίνονται και οι εκπλήξεις κάνουν μεγάλο κρότο. Ένα είναι ο σίγουρο ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα με την ίδια σοβαρότητα, αλλιώς κινδυνεύουμε να βρεθούμε απέναντι σε άσχημες εκπλήξεις. Οι νίκες και οι βαθμοί κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Ο Ηρόδοτος έρχεται από νίκη και χρειάζεται και αυτός την δέουσα προσοχή από εμάς».

-Αν και ήρθες στη Δόξα σαν παίκτης κέντρου ο προπονητής επέλεξε να σε χρησιμοποιεί σαν μια από τις τρεις κολώνες της άμυνας. Σου ταιριάζει, σου αρέσει αυτός ο ρόλος;

«Από τη στιγμή που ο προπονητής μου κρίνει ότι αυτό είναι καλύτερο για την ομάδα και μπορώ να προσφέρω περισσότερα παίζοντας στην άμυνα παρά στο κέντρο και είμαι υποχρεωμένος να συμμορφωθώ με το πλάνο του. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις και από τη στιγμή που πιστεύει ότι πάω καλά και συνεχίζει να με εμπιστεύεται εκεί για μένα αυτό είναι πολύ θετικό. Ο καθένας προσφέρει εκεί που τον θεωρούν ότι τα καταφέρνει καλά και μπορεί να αποδώσει αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Ο προπονητής φυσικά  είναι αυτός που ξέρει καλύτερα και έχει τον πρώτο λόγο».