Home > νέα > Γνωριμία με τις αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές Μιλάει στον «Π.Τ.» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας

Γνωριμία με τις αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές Μιλάει στον «Π.Τ.» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Γνωριμία με τις αρχαίες ελληνικές

επιγραφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Δράμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Μιλάει στον «Π.Τ.» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την γνωριμία των εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα από τις αρχαίες επιγραφές, ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

Πρόκειται για υλικό το οποίο διατίθεται από το Επιγραφικό Μουσείο, και η παρουσίασή του θα γίνει από τα στελέχη του που θα βρεθούν στη Δράμα την επόμενη Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας κ. Πουλιούδη, σημειώνει ότι η διήμερη δράση αφορά την πρώτη στην γνωριμία των εκπαιδευτικών με τις αρχαίες επιγραφές, ενώ τη δεύτερη μέρα, θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με δύο τμήματα μαθητών Γυμνασίου, οι οποίοι θα ενημερωθούν από το ίδιο επιγραφικό υλικό.

Όπως διευκρινίζει η κα. Πουλιούδη, η ίδια θα παρουσιάσει αρχικά το επιγραφικό υλικό που υπάρχει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και ποια είναι η ιστορία του από όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν, ενώ η υπεύθυνη του Επιγραφικού Μουσείου κα. Βενιέρη, θα κάνει την παρουσίαση του προγράμματος με κεντρικό τίτλο: «Ιστορίες γραφής: Άνθρωποι, πολιτεύματα, θεσμοί, λατρείες, οικονομία».

Επιτύμβια στήλη που βρέθηκε στην περιοχή της Συμβολής. Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

Όπως επισημαίνει η κα. Πουλιούδη, «στόχος των μαθητών είναι να εξοικειωθούν με τις αρχαίες ελληνικές γραφές που φιλοξενούνται στα Αρχαιολογικά Μουσεία της περιοχής τους, μέσα από ειδικά εξειδικευμένες δραστηριότητες. Γι’ αυτό και το Επιγραφικό Μουσείο, έχει προχωρήσει στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το πρόγραμμα υλοποιείται από λίγα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας, όπως της Δράμας, Θάσου, Σαμοθράκης, Αιανής, Νικόπολης, Πάρου, Κέας, Μήλου, Καλύμνου, Κω, Λήμνου, Μυτιλήνης και την Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει: Γνωριμία με το Επιγραφικό Μουσείο και την επιστήμη της Επιγραφικής. Η επιγραφική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορίες Γραφής: άνθρωποι, πολιτεύματα, θεσμοί, λατρείες, οικονομία».