Home > Πρώτο Θέμα > Η Ονειρούπολη είναι μια δυναμική εκδήλωση και χρειάζεται μεγαλύτερο προϋπολογισμό για να αναπτυχθεί-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

Η Ονειρούπολη είναι μια δυναμική εκδήλωση και χρειάζεται μεγαλύτερο προϋπολογισμό για να αναπτυχθεί-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

Η Ονειρούπολη είναι μια δυναμική

εκδήλωση και χρειάζεται

μεγαλύτερο προϋπολογισμό για να αναπτυχθεί

► Τάσσου: «Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να το εξετάσει. Μια σοβαρή οργάνωση με 400.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει και αυτό είναι αντικειμενικό».

► Μιλάει στον «Π.Τ.» το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαϊτζίδης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ συνεδρίασε για πρώτη φορά, η Οργανωτική Επιτροπή για τη διενέργεια της Ονειρούπολης 2023-2024, όπου κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις και έγινε μια πρώτη συζήτηση, σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι φετινές εκδηλώσεις.

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν τα πρώτα οργανωτικά βήματα, όπου μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα συντήρησης των οικίσκων, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί σε χρήση η μεγάλη γέφυρα μετά από συντήρηση και βεβαίωση στατικότητας.

Πέρα από τα διάφορα θέματα για τα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, σημαντική είναι επίσης η δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τάσσου, σχετικά με το ότι ο συνήθης προϋπολογισμός των 400.000 ευρώ, δεν είναι πλέον επαρκής, καθώς η Ονειρούπολη είναι μια ιδιαίτερα δυναμική εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες

Να σημειώσουμε αρχικά ότι στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής την Πέμπτη, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Τάσσου, από την μείζονα αντιπολίτευση «Πόλη+Ζωή» ο κ. Καλαϊτζίδης ο οποίος εκπροσωπεί και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ο πρόεδρος των Σωματείου Επισιτιστών Δράμας κ. Τοπαλίδης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Μαρούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Καλλίας και ο κ. Αρβανιτίδης υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Δράμας αλλά και μέλος της Επιτροπής.

Στη συνάντηση δεν παραβρέθηκαν άλλοι εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων. Σε επικοινωνία που είχαμε με το δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωαννίδη ο οποίος έχει οριστεί από την παράταξη «Project για τη Δράμα» να την εκπροσωπεί, μας είπε ότι δεν έλαβε την σχετική πρόσκληση.

Συντηρήσεις υλικών και οικίσκων

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ο κ. Τάσσου είπε ότι πάρθηκαν αποφάσεις για την κατανομή του προϋπολογισμού, μέσω του οποίου θα πρέπει να γίνουν ορισμένες συντηρήσεις οικίσκων και κυρίως της κεντρικής σκηνής, αλλά και της γέφυρας δίπλα από αυτήν.

«Αποφασίστηκε να δαπανηθούν χρήματα φέτος για την συντήρηση κάποιων οικίσκων, της γέφυρας που περνάει από το διώροφο στην κεντρική σκηνή, γιατί όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, τα σπιτάκια αυτά δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ήταν κακό αυτό για τη διοργάνωση καθώς έδιναν ζωντάνια.  Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την στατική επάρκεια και τη βεβαίωσή της γι’ αυτά, καθώς και για την κεντρική σκηνή και κάποιες άλλες συντηρήσεις», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από την επόμενη εβδομάδα θα βγουν και οι προσκλήσεις για προτάσεις και δράσεις στην Ονειρούπολη, ενώ θα βγουν και οι προσκλήσεις για τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και για τα παιχνίδια, με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και πέρυσι.

Το εργοτάξιο της παιδικής χαράς

Ερωτηθείς για τον χώρο στον οποίο υπάρχει σήμερα το εργοτάξιο της νέας παιδικής χαράς, ο κ. Τάσσου μας εξηγεί ότι εκεί δεν θα λειτουργήσει κάτι, ενώ «έχει γίνει μια ανακατανομή του χώρου. Θα αξιοποιηθεί ο χώρος πίσω και πλάγια από την κεντρική σκηνή και προς την πλευρά της οδού Αθανασιάδη, αλλά και προς την πλευρά του θερινού κινηματογράφου» ώστε να πάνε εκεί τα παιχνίδια που ήταν παλαιότερα στο χώρο της παιδικής χαράς.

Ιδιαίτερα σημειώνει ο ίδιος, ότι, «η περιοχή του θερινού κινηματογράφου παρουσιάζει πρόβλημα για δύο λόγους. Πρώτον είναι μια περιοχή η οποία σε περιπτώσεις βροχών πλημμυρίζει. Και κατά δεύτερον έχουμε μια πραγματικότητα, η οποία είναι το οικονομικό».

Αυξημένος προϋπολογισμός

Ερωτώμενος για το οικονομικό ζήτημα το οποίο θέτει, ο κ. Τάσσου τονίζει ότι, «από την επόμενη δημοτική περίοδο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα του προϋπολογισμού» και όπως λέει, «μια σοβαρή  οργάνωση με 400.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει και αυτό είναι αντικειμενικό. Η Ονειρούπολη είναι μια δυναμική εκδήλωση, έχει φθορές κάθε χρόνο, έχει τέτοιο ανταγωνισμό που σε υποχρεώνει να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό. Αυτά είναι τα δεδομένα είτε μας αρέσει είτε όχι. Οπότε πρέπει να γίνει ένας αναστοχασμός. Καταλαβαίνω ότι φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος λόγω εκλογών, χωρίς όμως αυτό να μας εμποδίζει να τρέξουμε τον φετινό σχεδιασμό. Θα πρέπει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να το δει διαφορετικά».

Ενημερωτικά, ο προϋπολογισμός της Ονειρούπολης ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ.

Καλαϊτζίδης: Διεύρυνση προς Σιδηροδρομικό Σταθμό

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στον «Π.Τ.» ο δημ. σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» κ. Καλαϊτζίδης και μέλος της Οργαν. Επιτροπής, σημειώνει ότι συμφωνήθηκε η συντήρηση των οικίσκων, της κεντρικής σκηνής και της γέφυρας, ώστε να χρησιμοποιηθούν και εκείνα τα σπιτάκια.

Τονίζει ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια αναζήτησης ατόμου να αναλάβει τη διακόσμηση της Ονειρούπολης, καθώς ο προηγούμενος που υπήρχε έχει αποχωρήσει, ενώ σημείωσε ότι η παράταξή του κατέθεσε μια νέα πρόταση, ώστε η εκδήλωση να επεκταθεί με κάποιο τρόπο προς τα νότια της πόλης και συγκεκριμένα προς το Σιδηροδρομικό σταθμό.

Όπως είπε ο κ. Καλαΐτζίδης, «στο δρόμο προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό, να υπάρξει στολισμός και φωταγώγηση ώστε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον».

Ζήτησε επίσης να ενισχυθεί ο ενιαίος κωδικός του Δήμου για τα ηχητικά, καθώς τα χρήματα που υπάρχουν αυτή την ώρα δεν επαρκούν, και η δημοτική αρχή συμφώνησε να φέρει στη συνέχεια μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού γι’ αυτό το θέμα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εργοταξίου της παιδικής χαράς, σε αντίθεση με τον κ. Τάσσου, είπε ότι ο χώρος των παιχνιδιών μπορεί να αξιοποιηθεί προς την πλευρά του θερινού κινηματογράφου, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο ότι ενώ σήμερα κατασκευάζεται εκεί μια παιδική χαρά, εντούτοις στον μελλοντικό σχεδιασμό που γίνεται από την εταιρεία Raycap και τον κ. Αποστολίδη για το νέο δημοτικό κήπο, δεν υπάρχει χώρος για την εν λόγω παιδική χαρά. Αν υιοθετηθεί ο σχεδιασμός αυτός, η παιδική χαρά, αξίας περίπου 500.000 ευρώ θα πρέπει να ξηλωθεί.