Home > νέα > Η παρουσίαση της «Δραμοινογνωσίας» στο Σεράφειο στην Αθήνα -Με την 8η Δραμοινογνωσία η Δράμα ανοίγει τις πόρτες της εξωστρέφειας

Η παρουσίαση της «Δραμοινογνωσίας» στο Σεράφειο στην Αθήνα -Με την 8η Δραμοινογνωσία η Δράμα ανοίγει τις πόρτες της εξωστρέφειας

Η παρουσίαση της «Δραμοινογνωσίας» στο Σεράφειο στην Αθήνα

Με την 8η Δραμοινογνωσία

η Δράμα ανοίγει

τις πόρτες της εξωστρέφειας

 

 

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση εξωστρέφειας της Δράμας μέσω της «Δραμοινογνωσίας 2023», έχει ξεκινήσει η Π.Ε. Δράμας και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ.

Μετά από την επιτυχή παρουσίαση των εκδηλώσεων της 8ης «Δραμοινογνωσίας 2023» στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Κύπρου, την Τρίτη η εκδήλωση παρουσιάστηκε στην Αθήνα και μάλιστα στο Σεράφειο, όπου δόθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου.

Η φετινή «Δραμοινογνωσία» θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 17 και 28 Μαΐου στη Δράμα και θα ανοίξει με μια μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρουσίαση έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον οινοποιό Φεδερίκο Λαζαρίδη από το Οινοποιείο Nico Lazaridi, ο οποίος εκπροσωπούσε τους οινοποιούς της Δράμας, τον γνωστό chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος θα μαγειρέψει τις μέρες της «Δραμοινογνωσίας» με δραμινά προϊόντα που θα συνδυάσει με τα τοπικά κρασιά, και τη διευθύντρια του Τμήματος Ανάπτυξης και Εμπορίου, Λίζα Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στη Δράμα ως «γευστικό παράδεισο». Επίσης, η προϊσταμένη του Tμήματος Tουρισμού, Πάττυ Κωνσταντινίδου, μίλησε για τους θησαυρούς που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο Νομό Δράμας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας.

Με όχημα το κρασί της…

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την εκδήλωση παρουσίασης της «Δραμοινογνωσίας», «με όχημα το κρασί της, του οποίου η καλή φήμη προηγείται, η Δράμα δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάδειξη της ως προορισμού σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας το πλεονέκτημα να διαθέτει εκλεκτά και γνωστά οινοποιεία, επενδύει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού με δράσεις που έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια και την σύνδεση των τουριστικών προϊόντων της περιοχής μεταξύ τους. Κορυφαία όλων η «Δραμοινογνωσία» που από το 2014 μέχρι σήμερα έχει καταστεί θεσμός και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. «Θέλουμε η Δράμα να γίνει πρωτεύουσα οινικού τουρισμού, καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει αυτό».

«Πρόκειται για μια διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την οποία συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια φέτος και να εμπλουτιστεί με περισσότερα δρώμενα. Η προβολή μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με έμφαση στα Βαλκάνια και την Τουρκία, αποτελεί προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό πρόσφατα διοργανώσαμε στην έκθεση Τουρισμού της Κύπρου, ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Δραμοινογνωσίας και του οινοτουρισμού με την συνεργασία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Θανάση Τσώνη, θέλοντας να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Μάλιστα, έχουμε θέσει ως στόχο να γίνει η Δραμοινογνωσία εκδήλωση 4 εποχών, προσελκύοντας στην περιοχή ακόμη περισσότερους επισκέπτες», επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ.

«Ο οινοτουρισμός απαιτεί καταρτισμένους ανθρώπους και τη δημιουργία προϊόντων που να συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τους μικρότερους επισκέπτες. Βλέποντας την απήχηση που είχε όλα αυτά τα χρόνια και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που περνούσαν από τα οινοποιεία μας, καταλάβαμε κι εμείς πόσο σημαντικό είναι να επενδύσουμε σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο οινοποιός Φεδερίκο Λαζαρίδης, εκπρόσωπος των Οινοπαραγωγών Δράμας.

«Είναι σημαντικό να συνδέσουμε τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και να αναδείξουμε τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της Δράμας», τόνισε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» της διοργάνωσης στις παράλληλες εκδηλώσεις. «Η Δράμα φημίζεται για τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρασί της, τα αλλαντικά, την πατάτα Νευροκοπίου αλλά και το μάρμαρο. Όλα αυτά λοιπόν θα τα συνθέσουμε και θα τα αναδείξουμε μέσα από τη γαστρονομία», πρόσθεσε.

«Η διαδικασία του οινοτουρισμού εντάσσεται στην τάση του slow tourism και συνδέεται με την απόλαυση. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο επισκέπτης τα προϊόντα της περιοχής, σε συνδυασμό με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού αλλά και τις πραγματικά υπέροχες και ξεχωριστές πλευρές του νομού Δράμας. Οι διαδρομές του νερού, το σπήλαιο του Αγγίτη, ο Νέστος με το μεγαλύτερο φράγμα των Βαλκανίων, τα δάση της οροσειράς της Ροδόπης και πολλά ακόμη, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία και προσφέρουν δυνατότητες για αναρρίχηση, πεζοπορία, αγώνες δρόμου, ποδηλασία και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Σε όλα τα προαναφερθέντα προστίθεται ο λαϊκός πολιτισμός με τα δεκάδες έθιμα που προσελκύουν επισκέπτες, όπως οι μωμόγεροι, τα Αναστενάρια κ’α», επεσήμανε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Πάτυ Κωνσταντινίδου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Δράμας ως τουριστικός προορισμός.