Home > Νέα > Η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρωταγωνιστούν στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής

Η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρωταγωνιστούν στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής

Η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά

προϊόντα πρωταγωνιστούν

στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής

 

 

Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντας της περιοχής μας θα έχουν την τιμητική τους, καθώς ξεκινάει το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις γεύσεις της περιοχής μας, αλλά και να γνωρίσουν τα πολύτιμα τοπικά προϊόντα του Νομού Δράμας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Παρασκευή, στις 16.00 θα ανοίξει ο εκθεσιακός χώρος με τοπικά προϊόντα και στις 17.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί live cooking με τοπικά υλικά και συνταγές από τον Jonathan Harnett.

Ακολούθως, στις 18.00 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση τοπικού πιάτου, από τον κ. Χρυσοβαλάντη Σαββίδη του εστιατορίου «Καρβουνιάρης».

Στις 20.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Φεστιβάλ και θα ακολουθήσει καλωσόρισμα των επισκεπτών, καθώς και παρουσίαση προϊόντων από τον κ. Νίκο Υποφάντη.

Τέλος, στις 21.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τοπική μουσική ορχήστρα Modern Music Academy.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ και στις 12.00 θα αακολουθήσει μαγειρική με Συλλόγους, όπου ο Σύλλογος Ποντίων Καρς, θα μαγειρέψει Σιρόν.

Στις 14.00, θα πραγματοποιηθεί μαγειρική από παραγωγούς και στις 15.00 μ.μ., «Καφές και Οίνος – Ομοιότητες και διαφορές». Η χρήση τους στη μαγειρική. Παρουσίαση πιάτου με βάση τον οίνο και τον καφέ από τον κ. Γ. Καρλάκη.

Στη συνέχεια στις 17.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί live cookink «The land of Dionysius» με τον Jonathan Harnet, και στις 18.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση τοπικού πιάτου από το Δραμινό σεφ Α. Μπεράτη από το εστιατόριο Meating.

Στις 19.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση τοπικού κοκτέιλ από τον Κλήμη Σουλικίδη από το Ναυαρίνο street bar και στις 20.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Modern Music Academy.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη έκθεσης στις 11.00 το πρωί, στις 12.00 θα ακολουθήσει μαγειρική με Συλλόγους και στις 15.00 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση πιάτων από τοπικούς παραγωγούς και ταυτόχρονη αφήγηση για κάθε προϊόν.

Στη συνέχεια στις 16.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση τοπικών πιάτων από Δραμινούς σεφ και στις 17.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση τοπικού πιάτου από τον κ. Στέφανο Θεοδωρίδη, από το εστιατόριο «Ελληνικόν Γευσιπωλείον».

Στις 18.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Modern Music Academy και στις 19.30 μ.μ., θα ακολουθήσει το κλείσιμο του Φεστιβάλ.