Home > Πρώτο Θέμα > Ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα από συμμετοχή της Δράμας σε εκθέσεις σε Αθήνα, Μιλάνο και Βουκουρέστι-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα από συμμετοχή της Δράμας σε εκθέσεις σε Αθήνα, Μιλάνο και Βουκουρέστι-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα

από συμμετοχή της Δράμας σε εκθέσεις

σε Αθήνα, Μιλάνο και Βουκουρέστι

► Οι ομοιότητες του οινικού τουρισμού της Δράμας με την Τοσκάνη Ιταλίας

► Προσπάθειες διανυκτέρευσης για περαστικούς Ρουμάνους τουρίστες στη Δράμα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΤΡΕΙΣ μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού η παρουσία της Δράμας και μία στην Αθήνα, άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις, που μένει πλέον να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, σε τρεις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας, μία στην Αθήνα, μία στο Μιλάνο και μία στο Βουκουρέστι μέσα στο Φεβρουάριο, ενώ την άλλη εβδομάδα θα βρίσκεται σε μια αντίστοιχη έκθεση στο Βερολίνο.

Στην Αθήνα μάλιστα, έγινε μια μεγάλη παρουσίαση των αγροδιατροφικών προϊόντων της, στο πλαίσιο του αγροτουρισμού και το «μενού του Διονύσου» με μεγάλη επιτυχία, ενώ συμμετείχαν και κάποιοι παραγωγοί από τη Δράμα. Στις άλλες δύο εκθέσεις στο Μιλάνο και το Βουκουρέστι αντίστοιχα, έγινε παρουσίαση της Δράμας σε γενικότερο επίπεδο, με στόχο την προσέλευση επισκεπτών.

Αγροτουριστική έκθεση στην Αθήνα

Για τις τρεις αυτές εκθέσεις, αλλά και για την τέταρτη την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο, μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «στην Αθήνα συμμετείχαμε σε μια αγροτουριστική έκθεση, όπου βρεθήκαμε με όλο το σχήμα των παραγωγών που έχουμε συστήσει, ώστε να παρουσιάσουμε όλα τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και τη δυνατότητα του αγροτουρισμού στη Δράμα, με το γνωστό μενού του Διονύσου που είχαμε ετοιμάσει».

Όπως εξηγεί, «στην Αθήνα στήθηκε ένα περίπτερο της Δράμας, αποκλειστικά και μόνο με παραγωγούς, ώστε να διαφημίσουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα του τόπου μας και είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία».

Οινικός  προορισμός μέσω Ιταλίας

Αναφερόμενος στην μεγάλη τουριστική έκθεση στο Μιλάνο, τονίζει ότι η Δράμα εκεί συμμετείχε για πρώτη φορά. «Πήγαμε για να διερευνήσουμε τις επιλογές και δυνατότητες τις οποίες έχουμε για να αναπτυχθούμε ή να προωθήσουμε τη Δράμα στην περιοχή της Ιταλίας, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά όμοια σημεία, όπως η Τοσκάνη για παράδειγμα, που είναι ένας πολύ σημαντικός οινικός προορισμός».

Όπως εξηγεί ο κ. Καλλίας, «αρκετοί Ιταλοί επιλέγουν να κάνουν τέτοιου είδους εκδρομές και είχαμε αρκετά καλά και θετικά συμπεράσματα από εκεί. Είναι θετικό επίσης ότι υπάρχουν και πτήσεις από τη Βόρεια Ιταλία προς τη Θεσσαλονίκη απευθείας και θα μπορούσαμε να βρούμε ενδιαφέρον, ώστε να προσελκύσουμε κατά κύριο λόγο μεμονωμένους Ιταλούς ή σε μικρά γκρουπ για να επισκεφτούν την περιοχή μας. Όχι βέβαια μόνο για το αγροτουριστικό, αλλά και για όλο το φάσμα που έχει η Δράμα, τόσο για την πεζοπορία, για τις ειδικές μορφές τουρισμού, και για την γαστρονομία, αλλά και για θρησκευτικό τουρισμό».

Ρουμάνοι επισκέπτες στη Δράμα

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας στο Βουκουρέστι σημειώνει ότι και εκεί η Δράμα συμμετείχε για πρώτη φορά, και τονίζει ότι «αυτό έγινε στα πλαίσια να διερευνήσουμε τη δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης από τη Ρουμανία να κάνει κάποιες διανυκτερεύσεις στη Δράμα».

Όπως τονίζει, «έχουμε εντοπίσει ότι οι Ρουμάνοι κατεβαίνουν στη Δράμα είτε οδικώς, είτε μαζικά από τα χερσαία σύνορα, περνάνε από τη Δράμα, αλλά δεν διαμένουν εδώ, για να πάνε Καβάλα, Θάσο, Χαλκιδική και Πιερία».

Όπως διευκρινίζει, «είναι αρκετά σημαντικό για εμάς, να δούμε τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε για να επικοινωνήσουμε την περιοχή μας γι’ αυτά τα οποία έχει προς τη ρουμανική αγορά. Κάναμε πολύ συγκεκριμένες συναντήσεις και στο Μιλάνο και στη Ρουμανία, με τουριστικούς πράκτορες αλλά και με δημοσιογράφους, που αρκετούς απ’ αυτούς τους καλέσαμε για να τους ξεναγήσουμε και να τους παρουσιάσουμε τη Δράμα το επόμενο διάστημα».

Θετικά συμπεράσματα και Βερολίνο

Τονίζει ιδιαίτερα ο κ. Καλλίας, ότι τα συμπεράσματα γενικά ήταν πολύ θετικά και «ήταν μια πολύ καλή κίνηση και επιλογή δεδομένου ότι και ο προϋπολογισμός ήταν διαχειρίσιμος, ώστε να βγάζουμε μια εικόνα προς τα έξω».

Την επόμενη εβδομάδα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας θα βρίσκει στη μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης στο Βερολίνο, «για 4 ημέρες, όπου θα γίνει μια παρουσίαση της Δράμας, και σε συνεργασία με τον υπ. Τουρισμού κ. Κικίλια για όλο το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας και τις ειδικές μορφές της Ελλάδας».

Την παρουσίαση εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού θα κάνει ο κ. Καλλίας. Όπως σημειώνει επίσης, «θα υπάρξουν εκεί και κάποιες συζητήσεις που αφορούν τη Δράμα και ζητήματα τουρισμού».