Home > Πρώτο Θέμα > Ήταν μια ήρεμη χρονιά με καλυμμένα τα περισσότερα κενά σε προσωπικό στα Δημοτικά σχολεία της Δράμας Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

Ήταν μια ήρεμη χρονιά με καλυμμένα τα περισσότερα κενά σε προσωπικό στα Δημοτικά σχολεία της Δράμας Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

Το τέλος μια ακόμα σχολικής χρονιάς στη Δράμα

Ήταν μια ήρεμη χρονιά με καλυμμένα

τα περισσότερα κενά σε προσωπικό

στα Δημοτικά σχολεία της Δράμας

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΛΛΗ ΜΙΑ σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και πλέον τα Δημοτικά σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να κλείσουν για φέτος, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν και οι διάφορες γιορτές αποχαιρετισμού.

Μικροί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και να διασκεδάσουν με χορούς, τραγούδια και γλέντια στις αυλές των σχολείων.

Όπως είναι γνωστό, τα Δημοτικά σχολεία κλείνουν στις 15 Ιουνίου. Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε και μίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Λάζαρο Αρτεμιάδη, ο οποίος κάνει μια σύντομη αποτίμηση για την χρονιά που πέρασε.

Όπως μας λέει, «η φετινή σχολική χρονιά κύλισε ήρεμα. Το προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά συνεχίζονται και αφορούν κυρίως οργανωτικά ζητήματα, κτιριακές υποδομές, στήριξη του δημόσιου σχολείου και άλλα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά».

Εξηγεί ακόμα ότι, «υπήρξαν ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο ναι μεν προσελήφθη, όμως δεν αρκούσε. Αυτό γιατί η εκπαίδευση είναι κάτι ζωντανό, που σημαίνει ότι οι ανάγκες προκύπτουν κάθε φορά. Πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία. Ιδιαίτερα ζητήματα όμως δεν υπήρξαν στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ζητήματα είχαμε κυρίως σε προσωπικό στο Ολοήμερο σχολείο, όπου έχουμε μόνο αναπληρωτές και κυρίως εκπαιδευτικούς εικαστικών και αισθητικής αγωγής, καθώς και το ζήτημα της παράλληλης στήριξης, όπου έχουμε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών. Μπορεί να καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος, όμως όχι στο σύνολό της».

Διευκρινίζει επίσης, ότι, «σε γενικές γραμμές και από την άποψη στήριξης, κινηθήκαμε καλά. Όμως, τα ζητήματα της εκπαίδευσης που παραμένουν ανοικτά και υπήρξαν αντικείμενο απεργιακών κινητοποιήσεων με μεγάλη συμμετοχή, ήταν η αξιολόγηση η οποία ξεκίνησε με ένα πρόχειρο τρόπο και στο πόδι λίγο πριν τις εκλογές. Να πούμε όμως, ότι, εμείς δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης συνολικά, αλλά είμαστε κατά του συγκεκριμένου πλαισίου το οποίο τίποτα θετικό δεν έχει να προσφέρει στα σχολεία».

Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή, ο κ. Αρτεμιάδης επισημαίνει ότι «έχουν καλυφθεί με οργανικές  θέσεις τα Τμήματα Ένταξης, έχουν γίνει διορισμοί τόσο τα τελευταία χρόνια όσο και φέτος αν και λιγότεροι από άλλη φορά. Στη Δράμα πάντως γενικά δεν ζητήθηκε, παρά μόνο σε θέσεις αγγλικών στην Ειδική Αγωγή. Τα σχολεία μας είναι καλυμμένα, αν και υπήρξαν λειτουργικά κενά, τα οποία δεν είχαν σταλεί αναπληρωτές, καλύφθηκαν όμως με συναδέλφους με μεταπτυχιακά».

Αναφερόμενος σε επίπεδο Νομού, λέει ότι «κάτι που έχουμε αναδείξει ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών, είναι ότι δεν εγκρίθηκαν τα Τμήματα Ένταξης τα οποία ζητήθηκαν από το 2021 από τη Διεύθυνση».

Αναφορά κάνει επίσης τέλος και στο ζήτημα της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου, ένα έργο που παραμένει σταματημένο. Όπως είπε, ήδη φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε το έργο να ξεμπλοκάρει και να προχωρήσει.