Home > Πρώτο Θέμα > Και στη Δράμα υπήρξαν καταγγελίες για άτομα που ζητούσαν πλαστά θετικά rapid test Ο. Βασιλείου: «Αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα στους εμβολιασμούς» – «Δολοφονία εκ προμελέτης η άρνηση της διασωλήνωσης»

Και στη Δράμα υπήρξαν καταγγελίες για άτομα που ζητούσαν πλαστά θετικά rapid test Ο. Βασιλείου: «Αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα στους εμβολιασμούς» – «Δολοφονία εκ προμελέτης η άρνηση της διασωλήνωσης»

Δηλώσεις της γεν. γραμματέως του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στον «Π.Τ.»

Και στη Δράμα υπήρξαν

καταγγελίες για άτομα

που ζητούσαν πλαστά θετικά rapid test

Ο. Βασιλείου: «Αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα στους εμβολιασμούς» – «Δολοφονία εκ προμελέτης η άρνηση της διασωλήνωσης»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ μέρες, το σκάνδαλο που ξέσπασε στον Παλαμά Καρδίτσας με τους πλαστούς εμβολιασμούς, αναδεικνύει μια ζοφερή κατάσταση, όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Και αυτό, την ώρα που μόλις ξεκινάει μια δύσκολη εποχή, με το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η κατάσταση προφανώς δεν είναι και τόσο καλή, όσο θα ήθελε κανείς να πιστεύει. Μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, τα οποία φαίνεται ότι ανέρχονται στις 40.000 περίπου σε ένα μόνο χωριό, στον Παλαμά Καρδίτσας, ανατρέπονται πλέον όλα τα δεδομένα.

Αν σε ένα χωριό με 6.000 κατοίκους, δηλώνεται ότι έχουν εμβολιαστεί 40.000 άτομα, αυτό σημαίνει ότι προφανώς δεν θα είναι το μόνο και ότι προφανώς το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και αλλού και πλέον ανατρέπονται όλα τα στοιχεία, σχετικά με το πόσοι πραγματικά είναι οι εμβολιασμένοι σ’ αυτή τη χώρα. Αν μια γιατρός, μπόρεσε και συμμετείχε σε μια τέτοια απάτη, τότε ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία στη χώρα για τους εμβολιασμένους; Και ακόμα, όλα αυτό το σύστημα των εμβολιασμών, μπορεί πολύ εύκολα να τεθεί σε αμφιβολία!

Όμως υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η κα. Άννα Μαστοράκου. Ότι πολίτες ασκούν πιέσεις σε γιατρούς για την έκδοση όχι μόνο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά ακόμα και ψευδών θετικών rapid test.

Όπως συγκεκριμένα κατήγγειλε η ίδια σε πανελλήνια μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς και κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».  Και όπως είπε, προσφέρουν 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Μάλιστα, η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, είπε ότι «υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πολλές περιοχές, όπως στη Χαλκίδα, στη Δράμα και αλλού, σημειώνοντας μάλιστα ότι, «υπάρχουν αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων».

Olga Vasileioy2

Καταγγελίες στη Δράμα

Με αφορμή τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται πλέον, ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε χθες με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, κα. Όλγα Βασιλείου και της έθεσε το θέμα σχετικά.

Απαντώντας η ίδια, σημειώνει ότι «από την στιγμή που μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος και το ΦΕΚ περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμών σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, έπεσε στην αντίληψή μας μετά από καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας – όχι εγγράφως αλλά προφορικώς – που έλεγαν ότι υπάρχει μια ομάδα, η οποία αναζητεί και ψάχνει να βρει γιατρούς που θα τους εξυπηρετήσουν, δίνοντάς τους ένα ψευδώς θετικό τεστ και δηλώνοντάς το στην πλατφόρμα. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος ώστε να τυπώσουν από το σύστημα πιστοποιητικά νόσησης. Πράγμα που σημαίνει ότι, για την επιχείρηση στην οποία εργάζονται ή για το δημόσιο φορέα στον οποίο εργάζονται, παίρνουν μια παράταση εξαμήνου, όσον αφορά τους εμβολιασμούς τους, καθώς φαίνονται ότι είναι πρόσφατα νοσούντες».

Όπως εξηγεί η κα. Βασιλείου, «δηλώνεται αυτό στην πλατφόρμα, για να πάρουν ένα ψευδώς θετικό τεστ, που τους δίνει το δικαίωμα να βγάλουν και ένα πιστοποιητικό νόσησης. Και αυτό το μάθαμε από Μικροβιολογικά Κέντρα της πόλης μας. Τους έπαιρναν πολίτες και τους ζητούσαν ένα χαρτί που θα έλεγε ότι έχουν θετικό rapid test, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να δηλωθούν στην πλατφόρμα και να πάρουν τα πιστοποιητικά».

Η κα. Βασιλείου σημειώνει ότι, «μόλις έγινε γνωστό αυτό, εμείς ενημερώσαμε την 4η ΥΠΕ και τους είπαμε τι συμβαίνει και φημολογείται ότι κάποια πιστοποιητικά νόησης που θα κατατεθούν στις υπηρεσίες είναι ψευδή. Τότε πήραν μια πρωτοβουλία, ενημερώνοντας το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, ότι το θετικό rapid test θα πρέπει να συνοδεύεται με δύο θετικά PCR και μάλιστα από διαφορετικά εργαστήρια. Γιατί το PCR, το μοριακό τεστ, φέρει τρεις υπογραφές. Του μικροβιολόγου που κάνει τη λήψη, του βιολόγου που κάνει την εξέταση και του συνεργαζόμενου υπεύθυνου γιατρού του εργαστηρίου, στο οποίο γίνεται αυτή η εξέταση. Υπάρχει ένα barcode στο πάνω μέρος δεξιά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και ουσιαστικά είναι ένα έγγραφο ταξιδιωτικό.

Οπότε εκεί δεν μπορεί κάποιος να επέμβει να δώσει ένας ψευδώς θετικό PCR. Και επειδή τώρα, με αφορμή την περίπτωση της Καρδίτσας, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών – γιατί αυτοί ποτέ δεν έγιναν – θα ζητήσουμε και από την 4η ΥΠΕ σε περίπτωση που κάποιος λέει ότι έχει εμβολιαστεί ή ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, να μπει στην φαρέτρα μας και το τεστ αντισωμάτων. Να ελέγχεται δηλαδή ο ασθενής με τεστ αντισωμάτων. Που ουσιαστικά είναι και αυτό το πιστοποιητικό ότι ή έχει νοσήσει ή έχει εμβολιαστεί. Είναι πολύ σπάνιο ένας εμβολιασμένος να μην έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του και να μην έχει ανεβάσει έστω και μικρό αριθμό αντισωμάτων».

 

«Μπαίνουμε σε περιπέτειες…»

Ερωτώμενη σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών  για το τι αλλάζει πλέον από εδώ και πέρα η κα. Βασιλείου εξηγεί ότι, «ουσιαστικά μπαίνουμε σε περιπέτειες και κάνουμε περιττά έξοδα. Και όλα αυτά, όταν πλέον βρισκόμαστε μέσα σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. Ακόμα, δεχόμαστε και διάφορα αφηγήματα ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν και εδώ θα πρέπει να δούμε αν τελικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν όντως εμβολιαστεί. Δηλαδή, δημιουργείται πλέον και μια πλαστή εικόνα. Εσείς δεν θα αμφισβητούσατε πλέον και τα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Ελλάδα;

Εδώ θα πρέπει να γίνει και μια ΕΔΕ. Ποιος έβαλε αυτόν τον άνθρωπο εκεί, να εμβολιάζει μ’ αυτόν τον τρόπο; Θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες».

 

«Δολοφονία εκ προμελέτης…»

Η ίδια τονίζει ακόμα ότι, «οι οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος, έχουν εισχωρήσει σε πολλές διαδικασίες και πλέον λειτουργούν επικίνδυνα. Και εδώ η πολιτεία θα πρέπει να το δει σοβαρά, όσον αφορά τη νομική παρέμβαση και τις επιπτώσεις που θα έχει κάποιος που κινήθηκε μ’ αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή μέσα στις κλινικές να μαλώνουν οι γιατροί με τους εκάστοτε δικηγόρους και τους συγγενείς ενός περιστατικού, όταν ο γιατρός λέει ότι πρέπει να διασωληνωθεί και αυτοί να αρνούνται της θεραπείας τους. Θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες. Αν με ρωτήσετε, αυτό είναι μια δολοφονία εκ προμελέτης».

Αναφερόμενη στο ζήτημα των ευθυνών σε μια τέτοια περίπτωση, η κα. Βασιλείου σημειώνει ότι, «ο γιατρός οφείλει να ενημερώσει τους συγγενείς. Αν υπάρξει παρέμβαση του κράτους και πει, ο εισαγγελέας πλέον, ότι δίνει το δικαίωμα στον γιατρό να προβεί σε διασωλήνωση – άσχετα αν έχει την άρνηση του ασθενούς και των συγγενών – τότε εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Εμείς στην Ελλάδα ενημερώνουμε τους ασθενείς και ζητούμε τη συναίνεση, με την έννοια ότι προτείνουμε αυτό, και πρέπει να γίνει. Τώρα ξαφνικά βγήκε η άρνηση της διασωλήνωσης, το οποίο ως γιατρός και επιστήμονας δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι συνάδελφοί μου πέραν της πίεσης που δέχονται μέσα τις εντατικές, έχουν να υποστούν και αυτό το κομμάτι της άρνησης. Αυτά θα έπρεπε να είναι λυμένα. Μπαίνουμε πλέον σε άλλα μονοπάτια πολύ σκοτεινά και επικίνδυνα».