Home > νέα > Κάλεσμα συμμετοχής των Δραμινών Σε ετοιμότητα οι διοργανωτές για τα «Βαλδίρκεια 2017»

Κάλεσμα συμμετοχής των Δραμινών Σε ετοιμότητα οι διοργανωτές για τα «Βαλδίρκεια 2017»

Κάλεσμα συμμετοχής των Δραμινών

Σε ετοιμότητα οι διοργανωτές

για τα «Βαλδίρκεια 2017»

Προσδοκία για 1.000 συμμετέχοντες δρομείς

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Την 11η διοργάνωση για τα «Βαλδίρκεια 2017», παρουσίασαν χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Δράμας, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας (Σ.Δ.Υ.) Δράμας, κ. Δημήτρης Κιόρογλου, και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Σ.Δ.Υ. Δράμας, κ. Γιάννης Αλπίδης.

Η φετινή διοργάνωση, πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, τον αγώνα 500 μέτρων για ΑμεΑ ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.15 π.μ., τον παιδικό αγώνα 1 χιλιομέτρου ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ., τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο οποίος θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα ξεκινήσει στις 11.15 π.μ.

Τα «Βαλδίρκεια», έχουν καθιερωθεί στον χώρο των αγώνων, και είναι μια ευρέως γνωστή διοργάνωση σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην οποία συμμετέχουν αθλητές από σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι συμμετοχές της περσινής διοργάνωσης πλησίασαν τις 500, ενώ στην πόλη μας ήρθαν αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Ψαρράς, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην διοργάνωση ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμα των αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην μνήμη του αθλητή και γυμναστή, Νίκου Βαλδίρκα, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης.

BALDIRKEIA

Από αριστερά οι κ.κ. Γ. Αλπίδης, Γ. Ψαρράς, και Γ. Κιόρογλου.

«Θέλω να συγχαρώ τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας, τον Σύλλογο Κλασσικού Αθλητισμού Δράμας, τον «Πολυνίκη» Δράμας, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, και να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία και την υλοποίηση των αγώνων στα πλαίσια της Ονειρούπολης, αλλά και καλή επιτυχία στους αγώνες», πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Από την πλευρά του ο κ. Κιόρογλου, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Δραμινούς ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. «Εμείς επιδιώκουμε ως ΣΔΥ Δράμας, να έρθουν όλοι οι Δραμινοί και να μοιραστούν μαζί μας μια όμορφη και ευχάριστη ημέρα.  Έχουμε οργανωθεί πάρα πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους δρομείς. Θα είναι ουσιαστικά μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στην οποία θα έχουν όλοι την δυνατότητα συμμετοχής».

Εκτός από την αθλητική διοργάνωση του αγώνα, ο κ. Κιόρογλου μίλησε και για την συμπαράσταση του συλλόγου απέναντι στα κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας και σε ανθρώπους που δοκιμάζονται καθημερινά. Έτσι, ο Σύλλογος διοργανώνει την συγκέντρωση αθλητικών ειδών τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, και στη συνέχεια πρόκειται να τα διανείμει σε συνανθρώπους μας Δραμινούς που τα έχουν ανάγκη, αλλά και ένα μέρος αυτών θα το αποστείλει στους πλημμυροπαθείς που βρίσκονται στην Αθήνα.

IMG_1316

Στη συνέχεια, ο κ. Αλπίδης μίλησε για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας ο οποίος ολοένα και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. «Η πόλη μας βρισκόταν πίσω σε αυτό τον τομέα. Τα τελευταία δυο χρόνια, ο Σ.Δ.Υ. Δράμας ανέλαβε τον μοναδικό αγώνα που γίνεται εντός της πόλης, και τον μεγαλύτερο του Νομού, που πραγματοποιείται στη μνήμη του Νίκου Βαλδίρκα, ο οποίος ήταν ένας εξαίρετος αθλητής και γυμναστής».

Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε ο κ. Αλπίδης, και με την αναβάθμιση του αγώνα που επιχειρεί ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να προάγουν τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Πρόκειται για έναν τομέα, ο οποίος βρίσκεται σε άνθιση σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ευνοεί παράλληλα τις κοντινές μετακινήσεις αλλά και τις πιο μακρινές τις οποίες πραγματοποιούν οι αθλητές με τις οικογένειες τους για να συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα.

Παράλληλα, όπως μας εξήγησε ο κ. Αλπίδης, «προσδοκούμε να φέρουμε περίπου 1.000 δρομείς να συμμετέχουν στα αγωνίσματα που έχουμε προκηρύξει. Αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι 1.000 δρομείς έρχονται με τους συνοδούς και τις οικογένειες τους, είναι μια επισκεψιμότητα αρκετά σημαντική για την πόλη μας».

Επιπλέον, στα φετινά «Βαλδίρκεια», εφαρμόζονται κάποιες καινοτομίες σε ότι αφορά στους συμμετέχοντες αθλητές και τις παροχές τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Επίσης, φέτος υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής ομάδων στους αγώνες, όπως μια παρέα, ένα γυμναστήριο κλπ., οι οποίοι θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν την διάκριση αλλά και την χαρά της συμμετοχής ομαδικά.

Ποιος ήταν ο Νίκος Βαλδίρκας

Ο Νικόλαος Βαλδίρκας, γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας το 1955. Υπήρξε αθλητής στίβου του Αθλητικού Συλλόγου Δράμας, στο αγώνισμα των 400μ μετ’εμποδίων, συμμετέχοντας και κερδίζοντας τίτλους με την Εθνική Ομάδα σε Φοιτητικά Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς κι Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, εργάσθηκε ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος.

Απεβίωσε το 2008, σε ηλικία 53 ετών κι έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας, από το 2010 ο Γύρος της πόλης Δράμας, μετονομάστηκε αρχικά σε «Γύρος πόλης σε μνήμη Ν.Βαλδίρκα» και μετέπειτα σε «Βαλδίρκεια», και λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του θεσμού της «Ονειρούπολης Δράμας» κάθε δεύτερη Κυριακή του Δεκέμβρη, με κινητοποίηση όλων των φορέων αθλητισμού του Νομού και οργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας.