Home > νέα > Καμιά δέσμευση για το μέλλον της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας Απάντηση αν. υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Δράμας

Καμιά δέσμευση για το μέλλον της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας Απάντηση αν. υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Δράμας

Απάντηση αν. υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Δράμας

Καμιά δέσμευση για το μέλλον

της Παθολογικής Κλινικής

του Νοσοκομείου Δράμας

 

► Ο κ. Πολάκης χρησιμοποιεί παλαιότερο δελτίο Τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου (έχει δημοσιευθεί στον «Π.Τ.» ως απάντηση για την Παθολογική Κλινική

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Η απάντησή του απευθύνεται και στους τρεις βουλευτές του Νομού Δράμας κ. Καραγιαννίδη, κ. Κυριαζίδη και κα. Κεφαλίδου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, μιλάει για «προκλητικό» κ. Πολάκη, που «για μια ακόμα φορά, με την γνωστή προκλητική και καθεστωτική του αντίληψη κατηγορεί ότι για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Δράμας ευθύνεται o κ. Κυριαζίδης».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι, όπως επισημαίνει ο κ. Κυριαζίδης, «το ήμισυ της απάντησής του, που απευθυνόταν και  στους έτερους βουλευτές του Νομού, απευθύνεται στον κ. Κυριαζίδη με νουθεσίες και στο τέλος αναφέρθηκε ότι για τη λειτουργία της οφθαλμολογικής κλινικής, μπορούν οι κύριοι βουλευτές, για την πληροφόρηση τους, να καταφύγουν στα πρακτικά της Βουλής (4-2-2019), στη συζήτηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο ανωτέρω Βουλευτής, όπου  δεσμεύθηκε (ο κ. Πολάκης) για τη λήψη μέτρων που δυστυχώς δεν υπήρξαν (ύστερα από ένα μήνα ακριβώς) λόγω μεταφοράς της λύσης στο άγνωστο μέλλον».

Η απάντηση

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η απάντηση προς τους βουλευτές του Νομού Δράμας, η οποία και υπογράφεται από τον κ. Πολάκη, ότι προέρχεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, και σ’ αυτήν δεν αναφέρεται το όνομα και η υπογραφή του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση.

Επί της ουσίας, θα  πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι, η απάντηση Πολάκη, είναι το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το κ. Λιάτση και δημοσιεύτηκε στον «Πρωινό Τύπο» στις 15 Ιανουαρίου 2019!

Στην απάντηση λοιπόν αναφέρεται ότι, «εκδόθηκε από τη διοίκηση του εν λόγω Νοσοκομείου, στις 14/1/2019 το κάτωθι δελτίο Τύπου», ενώ στο δεύτερο μέρος της επιστολής όπου γίνονται και οι νουθεσίες προς τον κ. Κυριαζίδη, αναφέρεται και η εφημερίδα μας «Πρωινός Τύπος», στην οποία έχουν δημοσιευθεί σχετικά ρεπορτάζ:

Στην επιστολή του Γ.Ν. Δράμας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «η παρούσα Διοίκηση διαμόρφωσε στρατηγικές για την επίτευξη βασικών στρατηγικών στόχων για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Συγκεκριμένα πετύχαμε συνεχή βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, την εξάλειψη του φαινομένου της νοσηλείας ασθενών στο διάδρομο, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την προμήθεια νέων κλινών, τη στελέχωση με ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση κλινών και χώρων του Νοσοκομείου προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών».

Όπως επισημαίνεται επίσης σε άλλο σημείο, «η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 4η Υ.Πε. και το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε διαρκείς ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, πράγμα για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει την τοπική κοινωνία και σε προηγούμενα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, και κατάφερε ως τώρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διασφαλιστούν:

– Η άμεση μετακίνηση Παθολόγων ιατρών για Εφημερίες από Νοσοκομεία όμορων νομών.

– H μετακίνηση ιατρών από Κέντρα Υγείας του Νομού Δράμας για τη λειτουργία του Παθολογικού ιατρείου.

– Η κάλυψη δύο (2) θέσεων με μόνιμους ιατρούς Παθολόγους από προκηρυγμένες θέσεις και συγκεκριμένα:

– Από έναν Παθολόγο ο οποίος αναλαμβάνει υπηρεσία από 01/02/2019 καθώς η Απόφαση Διορισμού του έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο,

– Από έναν Παθολόγο, του οποίου τα στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν από το Συμβούλιο Κρίσεων στο Υπουργείο Υγείας για την έκδοση Απόφασης του Διορισμού του».

Νουθεσίες προς Δ. Κυριαζίδη

Στο δεύτερο μέρος της απάντησης Πολάκη, γίνεται λόγος νουθεσίας προς τον κ. Κυριαζίδη, το οποίο επίσης είχε δημοσιευτεί στον «Π.Τ.» ως δελτίο Τύπου του διοικητή του Γ.Ν. Δράμας και υπέγραφε ο κ. Λιάτσης, στις 15/2/2019 και αυτούσιο το μεταφέρει εδώ ο κ. Πολάκης ως απάντηση:

[Με αφορμή το από 09-01-2019 δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Πρωινός Τύπος, που αφορά συνέντευξη του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη με τίτλο «Κομματικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Δράμας εμποδίζουν το έργο της Υγείας» θα ήθελα να πω στον κ. Κυριαζίδη πως το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας δεν είναι θέμα που προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Καλώ τον κ. Κυριαζίδη, αντί να ασχολείται με δημοσιεύματα μέσα από τα οποία προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία εμείς τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να τα λύσουμε, να μας καταθέσει προτάσεις για την επίλυσή τους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ουσιαστική ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας. Τα προβλήματα δεν λύνονται με καταθέσεις ερωτήσεων στη Βουλή. Μόνο με σωστή συνεργασία, ευσυνειδησία και όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κυριαζίδης δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μάθει αν όλα αυτά που λέγονται σε αυτόν, από εργαζομένους όπως λέει, είναι αλήθεια ή λέγονται απλά για να δημιουργηθούν εντυπώσεις οι οποίες εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Ουδέποτε υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κομματικές παρεμβάσεις, παρά μόνο πραγματικό ενδιαφέρον και κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού μας.

Η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στην κοινωνία της Δράμας διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία καθώς και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου.]