Home > νέα > Κλειστή η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας και τα γενικότερα προβλήματα-Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ στη Βουλή

Κλειστή η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας και τα γενικότερα προβλήματα-Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ στη Βουλή

Κλειστή η ΜΕΘ

του Νοσοκομείου Δράμας

και τα γενικότερα προβλήματα

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή και προς τον υπουργό Υγείας, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Στην ερώτησή του, οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι το Νοσοκομείο Δράμας «αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων».

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές αναφέρονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείο Δράμας, η οποία «αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Έκλεισε στις αρχές του Αυγούστου 2023 για απολύμανση και ενώ θα άνοιγε στις 10 του Σεπτέμβρη, μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει. Στην ΜΕΘ υπηρετούν οι 2 γιατροί που έχουν απομείνει, ενώ μέχρι και την περίοδο που έκλεισε για απολύμανση, για να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα εφημεριών μετακινούνταν η διευθύντρια της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη μονάδα διαφημιζόταν ότι θα επεκταθεί από 7 κλίνες σε 12, εξασφαλίζοντας  διεθνή πρότυπα για 1 κρεβάτι ανά 10.000 κατοίκους».

Όπως αναφέρεται παρακάτω, «η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου δεν έχει κλείσει, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού με χαρακτηριστικό αυτό των μόλις δύο γιατρών που έχουν απομείνει. Γι’ ακόμα μια φορά η λύση που βρέθηκε ήταν η μετακίνηση γιατρών από όμορους νομούς κάθε 15 μέρες».

Ιδιαίτερα αναφορά κάνουν επίσης οι δύο βουλευτές και «στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που λειτουργεί σε άλλο κτίριο αλλά ανήκει στο Νοσοκομείο, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια χωρίς ψυχίατρο, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς παρακολούθηση 2.500 ραντεβού το χρόνο».

Επισημαίνεται επίσης, ότι «αντίστοιχα ελλείψεις εντοπίζονται και στις υπόλοιπες αναγκαίες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου κατηγορίες εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα εντατικοποίησης της εργασίας τους. Ενδεικτικό παράδειγμα της σοβαρής υποστελέχωσης είναι αυτό των νοσηλευτριών -τών που εργάζονται ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες. Επιπλέον πολλές φορές δεν βγαίνει το πρόγραμμα του μικροβιολογικού, ακτινολογικού και γενικότερα των εργαστηρίων, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό».