Home > Αθλητικά > Κώστας Ρουγκάλας Μόνο νίκες η Δόξα μέχρι το τέλος!

Κώστας Ρουγκάλας Μόνο νίκες η Δόξα μέχρι το τέλος!

 Κώστας Ρουγκάλας

Μόνο νίκες η Δόξα μέχρι το τέλος!

 

Η Δόξα σήμερα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πόντου στις 16.00 στο τελευταίο παιχνίδι της 28η αγωνιστικής της Football League.

Οι Μαυραετοί θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν μέσα στην δεκάδα, ενώ η ομάδα της Καλαμαριάς παλεύει για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Ο Δημήτρης Σπανός έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και αυτό που ζήτησε από τους παίκτες είναι να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο πλάνο που υπάρχει από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Η προϊστορία των δύο ομάδων στην κατηγορία της Β’ εθνικής είναι υπέρ της Δόξας Δράμας, καθώς έχει πετύχει επτά νίκες στην Δράμα, ο Απόλλωνας Πόντου δύο νίκες, ενώ οι δύο ομάδες έχουν έρθει επτά φορές ισόπαλες.

Ο Κώστας Ρουγκάλας φιλοξενείται στο επίσημο έντυπο της Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας  που κυκλοφορεί για το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου. Ο Κώστας Ρουγκάλας αποτελεί, τελευταία, βασικό γρανάζι στο νευραλγικό χώρο της αμυντικής λειτουργίας της Δόξας. Μάλιστα, έχει μία σταθερή απόδοση, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είναι ένας από τους παίκτες που έχουν συμβάλλει στην καλή πορεία της ομάδας και γι’  αυτό ο Δημήτρης Σπανός τον εμπιστεύεται.

Πώς αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία της Δόξας στη Football League;

«Οι αρχικοί στόχοι της ομάδας ήταν υψηλοί. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος είδαμε ότι ο βασικός μας στόχος θα έπρεπε να είναι η δεκάδα. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, τα οποία μας απομάκρυναν από το στόχο της ανόδου. Ξεκινήσαμε για να είμαστε σε μία από τις πρώτες δύο θέσεις. Αυτό από νωρίς, λόγω κάποιων κακών αποτελεσμάτων μας άφησε πίσω και πλέον κυνηγάμε τη δεκάδα».

Πως είναι τα πράγματα στην Δόξα μετά την άνετη νίκη επί της Σπάρτης;

«Σ’ αυτό το παιχνίδι περιμέναμε ότι θα πάρουμε μια εύκολη νίκη. Θεωρώ πως η Σπάρτη είναι υπό διάλυση και έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δε μπορούμε να πούμε ότι άλλαξε η ψυχολογία μας επειδή βάλαμε επτά γκολ στη Σπάρτη. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο, όπως κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και με την ίδια θέληση. Έχουμε καλή εικόνα έτσι κι αλλιώς στα τελευταία παιχνίδια και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα».

 

 

Ο Δημήτρης Σπανός έχει προσδώσει νέα στοιχεία που αναβάθμισαν ποιοτικά την ομάδα;

«Θεωρώ πως ο Δημήτρης Σπανός έχει δώσει ψυχολογία στην Δόξα και την έχει κάνει πιο δυνατή. Σίγουρα με εκείνον στον πάγκο βγάζουμε περισσότερο πάθος και ενέργεια. Η ομάδα δείχνει μαχητικότητα και δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Αυτά είναι πράγματα που μας έλειπαν στην αρχή της σεζόν».

Ο Ρουγκάλας είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του;

«Ήταν μια μπερδεμένη χρονιά, γενικά για την ομάδα, όχι μόνο ατομικά. Σίγουρα ξεκινήσαμε όλοι με διαφορετικούς στόχους. Στην πορεία όμως τα αποτελέσματα στράβωσαν και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα και εγώ. Δεν έχει πλέον σημασία τι έγινε πριν μερικά παιχνίδια ή στην αρχή της χρονιάς με άλλον προπονητή. Νομίζω πως αυτό το χρονικό διάστημα εγώ και οι συμπαίκτες μου δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Με βάση το στόχο που έχουμε βάλει, θεωρώ πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το να είμαστε στη δεκάδα. Με τα αποτελέσματα που μπορούμε να πάρουμε στη συνέχεια, θα να ανέβουμε σε μια ψηλότερη θέση».

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της Δόξας που στηρίζει σε κάθε αγώνα την ομάδα;

«Εύχομαι ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως σ’ όλα τα παιχνίδια. Τους απογοητεύσαμε κάποιες φορές και απογοητευτήκαμε και εμείς οι ίδιοι από την εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο. Νομίζω όμως πως πλέον έχουν αρχίσει να μένουν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό μέχρι την τελευταία αγωνιστική ώστε να κλείσουμε θετικά την σεζόν».