Home > νέα > Οι «λευκές περιοχές» του Ν. Δράμας που αποκτούν ξανά πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια

Οι «λευκές περιοχές» του Ν. Δράμας που αποκτούν ξανά πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια

3.500 «λευκές περιοχές» σε ολόκληρη την Ελλάδα

Οι «λευκές περιοχές» του Ν. Δράμας

που αποκτούν ξανά πρόσβαση

στα ελληνικά κανάλια

 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» από τη Βουλή, με το οποίο 411.000 πολίτες της χώρας αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Συνολικά, 411.000 πολίτες, δηλαδή 164.000 νοικοκυριά, σε 3.500 οικισμούς, αποκτούν ξανά πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Πληροφόρηση και τη Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα το διασφαλίσαμε. Για εμάς δεν περισσεύει κανείς.

Θετική η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ). Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για τη ΔΗΣΥ ώστε να δείξει ποιες πολιτικές και με ποιο πρόσημο υποστηρίζει».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, υπογράμμισε: «Η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, που δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία. Πρόκειται για ένα σχέδιο, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΕΤΤ) και το οποίο έτυχε διαβούλευσης με όλη την αγορά. Πλέον, 411.000 κάτοικοι «λευκών περιοχών» αποκτούν και πάλι πρόσβαση στο αυτονόητο αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Αίρεται, έτσι, μια σημαντική αδικία, ο ψηφιακός αποκλεισμός για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτεία να διαδραματίσει τον αυτονόητο ρόλο της: την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά».

Ακολουθούν οι «λευκές περιοχές» του Νομού Δράμας που θα αποκτήσουν και πάλι τηλεοπτικό σήμα.

  • Δήμος Δοξάτου

Οι οικισμοί που θα έχουν άμεση κάλυψη, είναι του Αιγείρου και της Περιστεριάς.

  • Δήμος Δράμας

Οι οικισμοί που θα έχουν άμεση κάλυψη είναι οι ακόλουθοι: Λιβαδερού, Μακρυπλαγίου, Πολυκάρπου, Ταξιαρχών, Χαράδρας, Καλλικάρπου, Οροπεδίου, Παππάδων, Σιδηρονέρου, Σκαλωτής. Οι οικισμοί Μικροχωρίου και Μοναστηρακίου, θα έχουν κάλυψη μετά από αίτημα του Δήμου.

  • Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Οι οικισμοί που θα έχουν άμεση κάλυψη, είναι οι ακόλουθοι: Αχλαδέας, Βαθυτόπου, Βώλακα, Γρανίτη, Καταφύτου, Μικροκλεισούρας, Μικρομηλιάς, Παγονερίου, Περάσματος, και Ποταμών. Οι οικισμοί Κάτω Βροντούς, Λευκογείων, και Περιθωρίου, θα έχουν κάλυψη μετά από αίτημα του Δήμου.

  • Δήμος Παρανεστίου

Οι οικισμοί που θα έχουν άμεση κάλυψη, είναι οι ακόλουθοι: Άνω Πυξαρίου, Γύρου, Δρυμότοπου, Θαμνωτού, Μαρμαριάς, Μαυροκορδάτου, Μικρολίβαδου, Νικηφόρου, Παλιάμπελας, Πελεκητής, Πλατανιάς, Πλατανόβρυσης, Πρινολόφου, Πτελέας, Τείχους, Τερψιθέας, Ψηλής Ράχης, Ψηλοκάστρου, Χαμεκεράσων, Αηδονοκάστρου, Διποτάμων, Θόλου, Καπνόφυτου, Καρποφόρου, Κάτω Θόλου, Κρήνης, Μεσοχωρίου, Ξάγναντου, Παρανεστίου, Περίβλεπτου, Πολύνερου, Πολύσυκου, Πρασινάδας, Σίλλης, Στέρνας, και Τεμένους.

  • Δήμος Προσοτσάνης

Ο οικισμός που θα έχει άμεση κάλυψη, είναι των Πύργων.