Home > Πρώτο Θέμα > Το «Μαζί για το Παιδί» τίμησε την κα. Τσιαμούρα για την πολυετή κοινωνική της προσφορά με το βραβείο «Έργο Ζωής»

Το «Μαζί για το Παιδί» τίμησε την κα. Τσιαμούρα για την πολυετή κοινωνική της προσφορά με το βραβείο «Έργο Ζωής»

Το «Μαζί για το Παιδί» τίμησε την κα. Τσιαμούρα

για την πολυετή κοινωνική της

προσφορά με το βραβείο «Έργο Ζωής»

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κα. Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα, απένειμε τα βραβεία «Έργο ζωής» και «Μάθημα ζωής», στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που προσέφεραν με ανιδιοτέλεια, ενίσχυση και στήριξη σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου .

Το βραβείο «Έργο Ζωής», απονεμήθηκε στην πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, κα. Αλίκη Τσιαμούρα, για την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντικής της δράση, και την κοινωνική της προσφορά.

Παράλληλα, με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο δημιουργός του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης. Τα βραβεία, απένειμε η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κα. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

BRABEYSH TSIAMOYRA 1 Από τα αριστερα προς τα δεξιά: Γιώργος Χατζηνάσιος, Κάρεν Μαυρίδη, Λεωνίδας Κουρσούμης, Τέσσα Αραβανή-Σαραντοπούλου, Αλίκη Τσιαμούρα,Ντόλλα Νομικού, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Άννα Ανδρέαδη, Σία Κοσσιώνη, Χρήστος Μπαρτσόκας, Ιωάννης Παπαδάτος

«Παράδειγμα προς μίμηση»

Για τη φιλοσοφία των βραβείων, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Όπως είπε, στόχος είναι να αναδείξουν «τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Με τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», τιμούμε προσωπικότητες οι οποίες είτε έχουν προσφέρει σημαντικό και κοινωνικό έργο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε είναι οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμηση στους δύσκολους καιρούς».
Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής», για την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική της δράση καθώς και την υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξή της, σε συνανθρώπους της που έχουν ανάγκη.
Η κα. Αλίκη Τσιαμούρα, αφού παρέλαβε το βραβείο, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εκείνην, ήταν η στήριξη της κα. Μαρτίνου, σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε.
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κα. Μαρτίνουα και το «Μαζί για το Παιδί», για την ευκαιρία που μου δίνει να συμβάλω με αυτό τον τρόπο στο θαυμαστό έργο που επιτελούν».

BRABEYSH TSIAMOYRA 2

Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα και η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα κατά την παραλαβή του βραβείου της «Έργο Ζωής»

Από την πλευρά της, η κα. Ψαρούδα – Μπενάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αισθάνομαι πολύ ευτυχής, που δίνω αυτό το βραβείο στην κα. Τσιαμούρα με την οποία έχουμε συνεργαστεί, από τον καιρό της πολιτικής μου ιδιότητας, που βρέθηκα στη Δράμα, επισκέφθηκα τον ξενώνα και γνώρισα από κοντά με ποιον τρόπο οι κυρίες της Δράμας επιτελούν το έργο τους με αφοσίωση και πλήρη αυταπάρνηση».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η κα. Αλίκη Τσιαμούρα, είναι επικεφαλής της Ένωσης Κυριών Δράμας, η οποία εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση 1.750 μέλη οικογενειών, με τους οποίους έχει προσωπική επαφή η ίδια. Με φιλοσοφία της την ανθρωπιστική δράση, έκανε το όραμά της πραγματικότητα, και ίδρυσε το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Παράλληλα, υλοποίησε πολλά προγράμματα όπως «Γυναίκες – Απασχόληση», «Γραμμή βοήθειας Κακοποιημένων Παιδιών και Γυναικών», «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία», «Mobile School», αλλά και προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Το προφίλ των Βραβείων του «Μαζί για το Παιδί»

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Να σημειωθεί πως τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί», διοργανώνονται απονέμονται από εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.