Home > Πρώτο Θέμα > Με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων το Dramaica Youth Festival 2023 στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων το Dramaica Youth Festival 2023 στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Περνάει Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων

το Dramaica Youth Festival 2023

στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Με τη συμμετοχή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, του Κοινωνικού κέντρου Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Δράση»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία μπαίνει πλέον η διοργάνωση του Dramaica Youth Festival 2023, το οποίο μας επιφυλάσσει πολλές μουσικές εκπλήξεις για άλλη μια χρονιά.

Το Dramaica Youth Festival, διοργανώνεται από το Δήμο Δράμας, με τη συμμετοχή φέτος σ’ αυτό, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, του Κοινωνικού κέντρου Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Δράση».

Ήδη όλα είναι έτοιμα και την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου, έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ώστε να συζητηθεί και να εγκριθεί η σχετική δαπάνη από το σώμα.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να γίνει από 22 έως και 25 Αυγούστου με κεντρικό χώρο τα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας και τις ώρες μεταξύ 20.30 με 23.30, με σκοπό τη μη διατάραξη του ωραρίου κοινής ησυχίας της θερινής περιόδου.

Το Dramaica με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να γίνει ένας γνωστός πολιτιστικός θεσμός σε όλη την Ελλάδα και να το αναζητούν οι νέοι μας με επιμονή, καθώς αφενός ήταν η ευκαιρία να φιλοξενήσει η πόλη γνωστούς καλλιτέχνες και αφετέρου δίνει το βήμα σε καλλιτέχνες της περιοχής μας να συμμετέχουν και να αναδείξουν το έργο τους και το ταλέντο τους. Επίσης κατάφερε να γίνει και ένας πόλος έλξης για επισκέπτες από όμορους Δήμους και όμορους Νομούς για το λόγο αυτό προτείνεται η ενίσχυση της διαφήμισης της εκδήλωσης μέσα από σύγχρονα μέσα και τρόπους που απευθύνονται στους νέους ανθρώπους.

Στόχος του Dramaica, είναι η συμπερίληψη και η συμμετοχικότητα, η σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και ο πλουραλισμός και διάλογος. Η εκδήλωση Dramaica, σκοπό έχει να προάγει τους νέους της πόλης στο επίκεντρο. Το σύνολο των δράσεων προφέρονται δωρεάν και με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή του κοινού.

Οι εκδηλώσεις του Dramaica καλύπτουν μουσικές τέχνες και πολιτισμό και στόχος είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης νέων και διαφορετικών ανθρώπων από τη Δράμα και τις γύρω περιοχές, προσελκύοντας ταυτόχρονα πολύ κόσμο και από τους γειτονικούς Νομούς, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την πόλη την μουσική και την τέχνη. Είναι μια ευκαιρία για τους Νέους μας, να παρακολουθήσουν συναυλίες καλλιτεχνών, που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να μην μπορούσαν να συμμετέχουν, γιατί δεν προσφέρονται συχνά στην περιοχή μας και μάλιστα δωρεάν.

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας

Αρκετά ενδιαφέροντα ονόματα από τον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού πρόκειται να βρεθούν στη Δράμα. Για την πρώτη μέρα μάλιστα, την Τρίτη 22 Αυγούστου, αναμένεται να βρεθούν στη Δράμα σε ένα μουσικό σχήμα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας.

Επίσης, μουσικές συναυλίες από ερασιτεχνικά τοπικά συγκροτήματα, ή συγκροτήματα άλλων Νομών.

Προγραμματίζεται επίσης μια μουσική συναυλία Pagan Band με μία εμφάνιση, με διάρκεια τουλάχιστον δύο ώρες, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στα γρασίδια της Αγ. Βαρβάρας.

Δραστηριότητες και παιχνίδια νερού

Επίσης, θα υπάρχουν δραστηριότητες Outdoor activities και water sports, που θα φιλοξενηθούν για πέντε μέρες στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με σκοπό την αναψυχή των πολιτών και τη θεραπευτική επαφή με τη φύση.

Οι επισκέπτες στο πάρκο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Canoe Kayak μέσα στη λίμνη, τοξοβολία, και flying fox χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το πάρκο Αγίας Βαρβάρας είναι ιδανικός τόπος φιλοξενίας της δράσης λόγω του πρασίνου και του υγρού στοιχείου, τα οποία θα αξιοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό στο οικοσύστημα. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.

Κοστολόγια

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, η μουσική συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου, Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Μηλιώκα και το σχήμα Pagan Band, έχει κόστος 19.000 ευρώ. Οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου και παιχνίδια νερού ανέρχονται στις 3.00 ευρώ.

Μαζί με διάφορα άλλα έξοδα όπως υπηρεσίες φύλαξης, τυπογραφικά και προβολή, το συνολικό προτεινόμενο κόστος ανέρχεται στις 27.400 ευρώ με τον ΦΠΑ. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται τα ηχητικά και φωτιστικά, τα οποία καλύπτονται από διαφορετικό κωδικό του Δήμου Δράμας.