Home > Νέα > «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας» – Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

«Μεγάλες ελλείψεις προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας» – Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

«Μεγάλες ελλείψεις προσωπικό

στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας»

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή και προς τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Χήτας της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Δράμας.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, γίνεται λόγος για το δελτίο τύπου της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ιατρών στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, [το Νοσοκομείο της Δράμας είναι “…τραγικά υποστελεχωμένο και σε οριακή έως επισφαλή λειτουργία”. Στο εν λόγω νοσοκομείο υπάρχει, πλέον, μόνο μία αναισθησιολόγος, 4 παθολόγοι (εκ των οποίων ένας χωρίς πλήρη καθήκοντα) για 52 κλίνες, 3 χειρουργοί και ένας ουρολόγος.

Η δε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του των επτά κλινών στελεχώνεται, ουσιαστικά, από 3 γιατρούς, η Αιμοδοσία του λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης της μονίμου ιατρού της θα λειτουργεί, προσεχώς, με μια γιατρό ΩΡΛ και με δύο επικουρικούς γιατρούς, η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού του που εξυπηρετεί 70 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς μονίμου βάσεως, με καθημερινή εφημερία, λειτουργεί με 3 νεφρολόγους.

Ακόμα, το Ακτινολογικό του με δύο μόνιμους και δύο επικουρικούς ακτινολόγους, η Παιδιατρική κλινική του με 4 ειδικούς και 3 ειδικευόμενους, η Ορθοπεδική κλινική του αδυνατεί να πραγματοποιήσει, εδώ και πολλά έτη, εξειδικευμένα χειρουργεία λόγω της χρόνιου ελλείψεως αναισθησιολόγων, η δε Γυναικολογική κλινική του λειτουργεί με 3 μονίμους ιατρούς και μια επικουρική κλπ. Σημειωτέο ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας εξυπηρετεί 100.000 κατοίκους του νομού συν εκείνους των όμορων οικισμών των γειτονικών νομών και ως εκ τούτου, με το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία του. Αποτέλεσμα, δε, των ανωτέρω ελλείψεων είναι και η καθυστέρηση της διαχείρισης κρουσμάτων περιστατικών νόσησης από «Covid-19», διότι δεν διενεργούνται με την δέουσα ταχύτητα έκδοσης αποτελέσματος τα τεστ

«PCR», κάτι το οποίο έχει ως συνέπεια τα αποτελέσματα να καθυστερούν 2-3 ημέρες, γεγονός που είναι και πιθανή αιτία ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού. Σε όλα αυτά προστίθεται η μεγάλη καθυστέρηση προώθησης των νοσούντων από κορωνοϊό σε νοσοκομεία αναφοράς, λόγω ελλείψεως πληρωμάτων και του τοπικού «ΕΚΑΒ».]

Τέλος, ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Υγείας ποιες είναι οι προθέσεις του, όσον αφορά στην  προοπτική της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας υπό πλήρη στελέχωση και αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί πιθανού κλεισίματός του ανωτέρω νοσοκομείου ή επικείμενης συνενώσεώς του με νοσοκομεία όμορων νομών.