Home > νέα > Η μελέτη για την στατική επάρκεια του Κολυμβητήριου θα δείξει πόσο ασφαλές είναι! Έρχεται τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η μελέτη για την στατική επάρκεια του Κολυμβητήριου θα δείξει πόσο ασφαλές είναι! Έρχεται τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έρχεται τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η μελέτη για την στατική επάρκεια

του Κολυμβητήριου θα δείξει

πόσο ασφαλές είναι!

Σύμφωνα με πληροφορίες η μελέτη δεν φέρνει ευχάριστα αποτελέσματα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗΝ 13η θέση βρίσκεται το θέμα της οριστικής παραλαβής της «εκπόνησης εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Δράμας». Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και σίγουρα θα υπάρξει αρκετή και έντονη συζήτηση.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς το κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Δράμας, παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας και για το λόγο αυτό δεν έχει την οριστική άδεια λειτουργίας του, η οποία διαρκώς παίρνει προσωρινή ανανέωση.

Όπως ίσως θυμούνται οι περισσότεροι Δραμινοί συμπολίτες μας, αλλά κυρίως οι οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο της πόλης μας, ο σκελετός του κτιρίου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2017 (Πέμπτη 9/11/2017), ξεκόλλησαν κάποια κομμάτια από τα δοκάρια της οροφής, με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που σταμάτησαν τα παιδιά τους, εξαιτίας του φόβου μήπως και υπάρξει κάποια χειρότερη κατάρρευση μέρους της στέγης, εν ώρα λειτουργίας.

Εκείνες τις μέρες, ακολούθησε μια περίεργη σιωπή της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου, ενώ ο χώρος είχε κλειδωθεί και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν. Και μάλιστα σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου εκείνες τις ημέρες των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχε υπάρξει ολοκληρωτική σιωπή από το Δήμο για τις επιδιορθώσεις και για το ποια ήταν η κατάσταση της στατικής επάρκειας του κτιρίου.

Όπως μάλιστα είχε τονιστεί στη συνέντευξη Τύπου εκείνων των ημερών του Δεκεμβρίου 2017, ««Οι όμορφες εικόνες που θα φανούν μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, πιθανόν απλά κρύβουν το πρόβλημα. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο, ούτε και τη σημερινή ανίκανη Δημοτική Αρχή που συστηματικά σιωπά για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή διαβεβαίωση από τον Δήμο Δράμας ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για την ζωή και την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν είναι για εμάς έγκλημα».

Μερικές μέρες ενωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας (ΚΟΔ) και του προέδρου του κ. Καρασαββίδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι τις εργασίες ανέλαβε «με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου και σε συνεργασία μαζί τους, το κόστος των επισκευών επιχρισμάτων των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας με ειδικά υλικά και πλέγματα  ώστε να μην προκύψουν ξανά πτώσεις υλικών και να είναι πάλι ασφαλές για όσους βρίσκονται καθημερινά εκεί, ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κολυμβητήριο χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου».

Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2018, αποφασίστηκε η εκπόνηση εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Δράμας. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε  στις 16 Οκτωβρίου 2018, έναντι του ποσού 17.520,71  ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ. Ανάδοχος ήταν ο πολιτικός μηχανικός κ. Φώτιος Κονδυλάς με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την σύμβαση, ο ανάδοχος έπρεπε να εκπονήσει και να παραδώσει τα εξής:

– Έκθεση αυτοψίας και τεχνική έκθεση αποτύπωσης.

– Σχέδια αποτύπωσης των σημείων λήψης δοκιμίων από τα δομικά στοιχεία του κτιρίου και παρουσίασης βλαβών.

– Αποτελέσματα των επιτόπιων και εργαστηριακών ελέγχων.

– Τεύχη στατικών υπολογισμών, αναλύσεων και ελέγχων.

– Έκθεση αποτίμησης της αντισεισιμικής επάρκειας του κτιρίου.

Τελικά ο ανάδοχος υπέβαλε προς το Δήμο Δράμας στις 18 Φεβρουαρίου 2019 την εκπόνηση των μελετών του, που σύμφωνα με την σύμβαση έληγε στις 16 Ιανουαρίου 2019.

Μετά από τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, καλείται να προχωρήσει στην οριστική παραλαβή της μελέτης για την στατική επάρκεια του κλειστού κολυμβητηρίου Δράμας.

Προς το παρόν βέβαια, είναι άγνωστο το τι ακριβώς σημειώνεται στη μελέτη, όμως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, δεν φαίνεται να είναι και τόσο αισιόδοξες! Εν αναμονή λοιπόν στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.