Home > νέα > Μετά από 20 χρόνια μεταστεγάζεται το ΚΕΔΑΣΥ  (πρ. ΚΕΣΥ) Δράμας στο 3ο Γυμνάσιο στη Ν. Αμισό Παπαεμμανουήλ: «Ο χώρος θα είναι έτοιμος από την αρχή της σχολικής χρονιάς»

Μετά από 20 χρόνια μεταστεγάζεται το ΚΕΔΑΣΥ  (πρ. ΚΕΣΥ) Δράμας στο 3ο Γυμνάσιο στη Ν. Αμισό Παπαεμμανουήλ: «Ο χώρος θα είναι έτοιμος από την αρχή της σχολικής χρονιάς»

Μετά από 20 χρόνια μεταστεγάζεται

το ΚΕΔΑΣΥ  (πρ. ΚΕΣΥ) Δράμας

στο 3ο Γυμνάσιο στη Ν. Αμισό

Παπαεμμανουήλ: «Ο χώρος θα είναι έτοιμος από την αρχή της σχολικής χρονιάς»

Αλβανόπουλος: «Φαίνεται ότι στο 3ο Γυμνάσιο βρήκαμε ένα καλό απάγκιο»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΙΣΤΟΡΙΑ του ΚΕΔΑΣΥ (πρώην ΚΕΣΥ), του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Δράμας, έχει μια αρκετά δύσκολη ιστορία.

Εδώ και 20 χρόνια περίπου, στεγάζεται σε ένα κτίριο εντελώς ακατάλληλο προς χρήση, τόσο για τους ίδιους τους υπαλλήλους της, όσο κυρίως για τους γονείς και τα παιδιά τα οποία μεταβαίνουν εκεί.

Ο χώρος αυτός είναι ένα ισόγειο κτίριο στα Αμπελάκια Δράμας, αρκετά μακριά από την πόλη της Δράμας, αλλά και πέρα από αυτό, ο χώρος είναι σε ιδιαίτερα άσχημη και άθλια κατάσταση. Μάλιστα, στα μέσα Απριλίου, σε ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου», είχαμε δημοσιεύσει και την άσχημη βεβήλωση του χώρου.

Η εικόνα που παρουσίαζε το κτίριο του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας, δεν τιμά κανέναν. Είναι ένας χώρος που για την Ειδική Αγωγή του Νομού μας, είναι η υπηρεσία εκείνη στην οποία απευθύνονται οι γονείς για την υποστήριξη των παιδιών τους. Σκοπός του ΚΕΔΑΣΥ είναι η  υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς του για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Με αφορμή εκείνη την άσχημη κατάσταση, στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ είχαν επισκεφθεί τον Απρίλιο τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο, αλλά και να δουν σε ποιο σημείο βρισκόταν το αίτημα της μεταστέγασης της υπηρεσίας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, (σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Π.Τ.»), ότι, παλαιότερα, ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας κ. Αλβανόπουλος, είχε προβεί σε ενέργειες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετακόμισης της υπηρεσίας σε κάποιον άλλο χώρο, πιο εύκολα προσβάσιμο αλλά και σε ένα κοντινότερο σημείο στην πόλη, αλλά κυρίως αξιοπρεπή χώρο. Και ο χώρος αυτός ήταν το 3ο Γυμνάσιο Δράμας στη Νέα Αμισό.

Τον  Σεπτέμβριο η μεταστέγαση

Σε δηλώσεις του χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ είχε τελικά να μεταφέρει ευχάριστα νέα, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες σε χώρο του 3ου Γυμνασίου στη Νέα Αμισό, βρίσκονται σε αρκετά καλό σημείο και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμος να δεχθεί το ΚΕΔΑΣΥ.

Όπως είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ίδιος, «τη Δευτέρα 1 Αυγούστου επιθεωρήσαμε με το διευθυντή του ΚΕΔΑΣΥ κ. Αλβανόπουλο τις εργασίες που γίνονται εκεί. Η συμβατική υποχρέωση είναι να παραδοθεί το έργο τέλος του χρόνου, όμως με πρωτοβουλίες που αναλάβαμε και με συντονισμένες ενέργειες, το έργο θα είναι έτοιμο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτό είναι για εμάς κάτι πολύ σημαντικό , γιατί όσοι ωφελούνται από τις δράσεις αυτού του κέντρου και οι οικογένειές τους, θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά, μια σύγχρονη δομή που έχει σχέση με τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες».

Ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε επίσης με τον προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Δράμας κ. Αλβανόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι βρέθηκαν με τον κ. Παπαεμμανουήλ και επέβλεψαν τη συνέχιση των εργασιών στο 3ο Γυμνάσιο στη Νέα Αμισό, δηλώνοντας ότι «τα έργα προχωράνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ήδη από το φθινόπωρο, θα είμαστε έτοιμοι να μετακινηθούμε σε έναν καλύτερο χώρο, μετά από 20 χρόνια».

Ο κ. Αλβανόπουλος τονίζει ιδιαίτερα ότι, «είναι πολύ σημαντικό το έργο της μεταστέγασης, γιατί υπήρχαν γονείς που δεν μπορούσαν να έρθουν στα Αμπελάκια, δεν είχαν μέσον και κάποιες φορές αναγκαζόμασταν να μετακινούμαστε εμείς σε ορισμένα σχολεία».

Όπως σημειώνει, «υπάρχει κόσμος που δεν έχει τα απαραίτητα και πρέπει αυτό να το σεβόμαστε. Θα πρέπει βέβαια να ξέρουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Δράμας», πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι πιο κοντά, εντός της πόλης και να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο χωρίς περισσότερες μετακινήσεις.

Όπως είπε ο ίδιος, «σε άλλους Νομούς η Αντιπεριφέρεια ενοικιάζει χώρους εντός της πόλης και τους διαμορφώνει κατάλληλα. Παλαιότερα πάντως είχαμε κάνει έναν έλεγχο μήπως βρούμε ένα κατάλληλο χώρο, όμως δεν μας εξυπηρετούσαν. Φαίνεται πάντως ότι τώρα έχουμε βρει ένα καλό απάγκιο».