Home > νέα > Το Φεστιβάλ της Δράμας, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κόμβο καινοτομίας, στον χώρο του οπτικοακουστικού τομέα «Όλοι οι φορείς του δημοσίου να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα και στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους»

Το Φεστιβάλ της Δράμας, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κόμβο καινοτομίας, στον χώρο του οπτικοακουστικού τομέα «Όλοι οι φορείς του δημοσίου να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα και στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους»

Στο Φεστιβάλ Δράμας ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ κ. Χριστόπουλος

Το Φεστιβάλ της Δράμας, μπορεί να εξελιχθεί

σε έναν κόμβο καινοτομίας, στον χώρο

του οπτικοακουστικού τομέα

«Όλοι οι φορείς του δημοσίου να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα και στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ) κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στη διοργάνωση του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ο κ. Χριστόπουλος συναντήθηκε με το δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Γιάννη Σακαρίδη, ενώ το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος.

Οι παριστάμενοι στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, μίλησαν για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, καθώς και για τον σχεδιασμό του οπτικοακουστικού κέντρου που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δράμα και στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη, ενώ για άλλη μια φορά, επαναβεβαιώθηκε η έναρξη των μελετών για το συνολικό κόστος του έργου, καθώς και η δέσμευση των 6 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης μέσω του ΕΣΠΑ.

Το λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, τονίζοντας αρχικά ότι «ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγάλο στη Δράμα, το οπτικοακουστικό κέντρο, το οποίο θα αλλάξει ριζικά όλο το θεσμό του Φεστιβάλ, αλλά και όλα τα φεστιβάλ της χώρας». Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας «για το σημαντικό αυτό έργο, για την πόλη, αλλά και για τη χώρα μας».

Χριστόπουλος: Ένα hub καινοτομίας οπτικοακουστικών μέσων στη Δράμα

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ κ. Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΕΚΟΜΕ επισημαίνοντας αρχικά ότι έρχεται για πρώτη φορά στη Δράμα για να δει την «εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Φεστιβάλ».

Ο ίδιος, εξέφρασε την συμπαράστασή του για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, και τόνισε ότι «το ΕΚΟΜΕ θα συνεχίζει να στηρίζει, να είναι αρωγός με οποιοδήποτε τρόπο και τις ταινίες μικρού μήκους μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσουν, αλλά και τα Φεστιβάλ και ειδικά αυτό της Δράμας, το οποίο πραγματικά νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα hub καινοτομίας, στον χώρο του οπτικοακουστικού τομέα. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όλοι οι φορείς του δημοσίου να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα και συγκεκριμένα στον χώρο των ταινιών μικρού μήκους».

Μια χαρακτηριστική ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση ταινιών μικρού μήκους από το ΕΚΟΜΕ δέχθηκε ο κ. Χριστόπουλος, κατά την οποίο ειπώθηκε ότι το ΕΚΟΜΕ χρηματοδοτεί ταινίες με προϋπολογισμούς άνω των 60.000 ευρώ, ενώ οι περισσότερες μικρού μήκους είναι περίπου 15.000 – 20.000 και 25.000 ευρώ.

Ο ίδιος απάντησε ότι το ΕΚΟΜΕ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συζητήσεων με ανθρώπους του χώρου ταινιών μικρού μήκους, «ώστε να δούμε πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να προσαρμοστούν, όχι μόνο στο ύψος των επιλέξιμων δαπανών της ελάχιστης δαπάνης που πρέπει να έχει μια ταινία μικρού μήκους, αλλά και ενδεχομένως που αφορούν τις διαδικασίες υποβολής, πιστοποίησης και άλλα, και να είναι πιο φιλικό προς τους ανθρώπους που κάνουν τέτοιου είδους παραγωγές».

Σακαρίδης: Καλλιτεχνικός χώρος το Φεστιβάλ

Με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Σακαρίδης, σημείωσε ότι «το Φεστιβάλ θα συνεχίσει σε χαμηλότερους τόνους» λόγω των άσχημων γεγονότων με τις πλημμύρες, επισημαίνοντας ότι «το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας καλλιτεχνικός χώρος, έχει αγάπη για την τέχνη, βραβεύσεις και είναι σαν να είσαι λίγο σε άλλη διάσταση».

Όπως είπε, «το Φεστιβάλ είναι ένα κίνημα παιδικότητας μέσα σ’ όλη αυτή τη μαυρίλα. Τα Φεστιβάλ και οι κινηματογραφιστές μιλάνε πάντα με τις ταινίες τους».

Δεμερτζής: Καλή η φετινή πορεία του Φεστιβάλ

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια ζούμε ασύμμετρες απειλές και το φετινό καλοκαίρι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά», εκφράζοντας τη λύπη του για τα δυσάρεστα γεγονότα με τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Σημείωσε ότι το Φεστιβάλ κατεβάζει τους τόνους για τις επόμενες ημέρες που απομένουν, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την πολύ καλή πορεία της φετινής διοργάνωσης, τονίζοντας ότι  η επίσκεψη του νέου προέδρου του ΕΚΟΜΕ κ. Χριστόπουλου και αυτό δείχνει τι σκέφτεται για την πόλη της Δράμας και για το Φεστιβάλ. Αυτό εισπράττουμε εμείς, είμαστε στη Δράμα και όχι στην Αθήνα».